П`ятниця, 03.05.2024, 10:00
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів
20 грудня в Національному центрі «Мала академія наук України» відбувся семінар-практикум «Інноваційні підходи в організації навчально-дослідницької діяльності учнів – членів МАН». У заході, метою якого було підвищення професійної компетентності науково-педагогічних кадрів Малої академії наук України, взяли участь 25 педагогів – керівників гуртків, секцій природничого і технічного напрямів Малої академії наук і вчителів загальноосвітніх закладів Волинської області, двоє з яких вчителі НВК „Локачинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія” – Барабошко С.А., вчитель біології, керівник секції МАН та Никитюк В.М., вчитель фізики.
Під час семінару-практикуму учасникам презентували найновіші методичні видання і ознайомили з програмами міжнародної співпраці, серед яких наукові школи з фізики для школярів-вихованців МАН та вчителів (CERN, Швейцарія),  виставка науково-технічних розробок і творчих робіт учнів МАН «Талант та інтелект» (Франція), «Німецько-український дитячий аерокосмічний університет» (Німеччина, Україна) та інші. Було також акцентовано увагу на тісній співпраці з провідними вищими навчальними закладами, науковими установами і організаціями, результатом якої є проведення очно-заочних профільних шкіл Малої академії наук України, реалізація проектів «Літо інтелекту» та «Наука ХХІ століття: перспективні напрями розвитку» і заснування спільних навчально-дослідницьких майданчиків. Метою таких заходів є формування потужного інтелектуально-навчального середовища і залучення до нього обдарованих дітей із різних регіонів України, в тому числі і з сільської місцевості, що дає їм змогу долучатися до високоякісної освіти та отримувати досвід проведення наукових досліджень.
Учасників семінару ознайомили з роботою пізнавального веб-проекту «Музейний портал», який дає змогу користувачеві не тільки дізнатися про різноманітні музеї, а й провести власний віртуальний тур визначними місцями. Оксен ЛІСОВИЙ, директор НЦ «МАНУ» також зазначив, що з допомогою «Музейного порталу» учні зможуть не лише оглянути експозиції, а й отримати інформацію для своїх досліджень. «"Музейний портал” – це можливість спонукати дітей до використання інтерактивних технологій у навчанні», – додав він.
Ключовим аспектом семінару-практикуму була презентація роботи лабораторного комплексу НЦ «МАНУ». У лабораторії МАНЛаб учасники ознайомилися із сучасним навчальним лабораторним обладнанням українських і світових виробників, а також можливостями організації навчально-дослідницької діяльності на основі новітнього устаткування. «Основною метою лабораторії МАНЛаб є створення для дітей можливості самостійно проводити дослідження, організувати для них дистанційний доступ до навчально-дослідницької роботи», – зазначив під час презентації лабораторії завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ» Ігор ЧЕРНЕЦЬКИЙ.
Під час роботи в лабораторії вчителі не тільки ознайомились з науковим обладнанням, а й з цікавістю брали участь у проведенні експериментів. Учасники навіть висловили сподівання про те, що з часом шкільні лабораторії будуть устатковані сучасним обладнанням, якого на сьогодні бракує.
Педагоги відзначили корисність проведення таких заходів, адже такі семінари-практикуми розширюють світогляд вчителів. Заступник директора НЦ «МАНУ» Тетяна ПЕЩЕРІНА наголосила, що Національний центр «Мала академія наук України» радо сприяє організації досліджень та наукової діяльності учням і вчителям, в т.ч. і дистанційно, подякувала всім за співпрацю і вручила сертифікати.  
Учасники семінару отримали унікальну можливість побачити приватну колекцію мінералів та скам’янілостей «Природничого музею», з якою напередодні ознайомилися через пізнавальний веб-проект «Музейний портал», і взяти участь в екскурсійному турі визначними місцями столиці.
Переглядів: 773 | Додав: Roma | Дата: 03.01.2013 | Коментарі (0)

19 грудня 2012 року на базі НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» відбувся обласний семінар вчителів української мови і літератури на тему «Формування соціокультурної компетентності учнів на уроках української мови і літератури».
У роботі семінару взяли участь методист ВІППО Сова О.О., методист відділу освіти Локачинської РДА Луньова В.Є.
З вітальним словом до присутніх звернулася методист ВІППО Сова О.О., яка визначила мету і завдання семінару. Директор НВК Сахарчук О.Я. виступила із презентацією НВК, заступник директора з науково-методичної роботи Левчик Н.Г. презентувала роботу кафедри вчителів української мови і літератури. Про методичний супровід вивчення української мови і літератури у Локачинському районі доповіла присутнім методист районного методичного кабінету Луньова В.Є.
Під час практичного туру учасники семінару відвідали урок української літератури у 10 класі на тему «Роль І.Я. Франка у розвитку драматургії і театру. Драма «Украдене щастя» – найвизначніший сценічний твір письменника» (вчитель Левчик Н.Г.) та урок розвитку зв’язного мовлення у 6 класі на тему «Усний твір-опис приміщення на основі особистих вражень у художньому стилі» (вчитель Бойко О. А.).
Після цього учасники семінару оглянули виставку «Вишивані обереги моєї родини», яку підготували учні 5-11 класів, та відвідали загальношкільне Свято вишиванки.
Закінчилася робота семінару засіданням круглого столу до 290-річчя від дня народження Г.С. Сковороди.
Переглядів: 768 | Додав: Roma | Дата: 03.01.2013 | Коментарі (0)

Вітаємо Вас з Новим роком та Різдвом Христовим.

Бажаємо міцного здоров'я, творчого вогнику, щедрості серця, здійснення найсокровенніших мрій, нехай Вас постійно супроводжує віра й наснага, надія й повага оточуючих.

Будьте щасливі у новому році!

Любіть людей і свою справу - це надійний фундамент для щастя.

Нехай радість буде частим гостем у вашій душі.

З повагою В.М. Журавлюк



Переглядів: 646 | Додав: Roma | Дата: 26.12.2012 | Коментарі (0)

Відповідно до плану роботи районного методичного кабінету 11 січня 2013 року проводиться науково-практична конференція на тему: "Використання інноваційних технологій - шлях до підвищення якості освіти".
Пропонуємо примірну тематику.
1.      Впровадження педагогічного досвіду як одна із умов створення інноваційного середовища.
2.      Інноваційні підходи до організації навчально-виховного процесу із загальноосвітніх дисциплін (з досвіду роботи вчителів-предметників).
3.      Використання інформаційно-комунікаційних технологій в управлінській діяльності.
4.      Технологія особистісно зорієнтованого навчання.
5.      Інноваційні підходи до організації методичної роботи в ЗНЗ.
6.      Інтегральна педагогічна технологія, як засіб самореалізації вчителя.
7.      Значення технології проблемного навчання у розвитку творчого потенціалу учня.
8.      Використання технології  портфоліо як один із елементів інноваційної діяльності вчителя.
9.      Використання ІКТ у навчально-виховному процесі.
10.  Проектні технології в навчально-виховному процесі й позакласній роботі.
11.  Інновації у системі виховної роботи.
12.  Ігрові технології. Їх роль у підвищенні мотивації учнів до навчання.
13.  Значення використання інтерактивних технологій на сучасному уроці.
14.  Управління інноваційними технологіями навчання в школі.
15.  Гуманізація навчально-виховного процесу.
16.  Роль шкільної бібліотеки у досягненні нової якості освіти.
Пропозиції щодо участі у НПК, будь ласка, подайте у райметодкабінет (т.2-13-47) до 27.12.12р.
Дякуємо за співпрацю.
Переглядів: 666 | Додав: Roma | Дата: 21.12.2012 | Коментарі (0)

 14  листопада 2012 року на базі НВК «Локачинська ЗОШ  І-ІІІ ст.-гімназія» відбувся обласний семінар-практикум учителів початкових класів для слухачів курсів ВІППО «Формування основних компетентностей молодших школярів через використання інноваційних педагогічних технологій» .
      У роботі семінару взяли участь методист ВІППО Єндрущук С. М., начальник відділу освіти Локачинської райдержадміністрації Семченкова С. А., методист відділу освіти Локачинської райдержадміністрації Костанович О. М.
Відкрила роботу семінару начальник відділу освіти Локачинської райдержадміністраціі Семченкова С. А.
Учасники семінару відвідали сім уроків у  початкових класах, які були проведені у 2 етапи.
І етап:
·        1 - Б клас, урок навчання грамоти. Письмо. Письмо великої букви Л. Розвиток зв’язного мовлення. Робота зі скоромовкою (Сахарчук Т. Л., вчитель вищої категорії);
·        2-Б клас, урок української мови «Визначення головних слів у реченні» (Киричук І. Р., вчитель вищої категорії, старший учитель);
·        3-Б клас, урок української мови «Спільнокореневі слова. Корінь слова» (Деркач Н. В., вчитель вищої категорії);
·        4-Б клас, урок читання «Леся Українка «Біда навчить»» (Сірко Т. В., вчитель І категорії).
ІІ етап:
·        1-А клас, урок природознавства «Повітря. Властивості повітря» (Шумук Т. В., вчитель І категорії);
·        2-А клас, урок читання «Наталя Забіла. Знайомство з казкою «Лисиця та Рак»» (Цикалюк О. Г., вчитель вищої категорії);
·        3-А клас, урок громадянської освіти «Як досягти успіху» (Скучинська В. М., вчитель вищої категорії).
Після проведення уроків в актовому залі НВК відбулося родинне свято «Ми всі одна сім’я, ми всі одна родина», яке підготувала Жаловага Г. В., вчитель вищої категорії, старший учитель. Учні 4-А класу розповідали про свої родини, висловлювали слова вдячності найдорожчим людям, декламували вірші, артистично співали пісні, неперевершено виконували танці.  На святі пролунали пісні у виконанні батьків вихованців, а також вокальної групи вчителів.
  За «круглим столом» у методичному кабінеті НВК учасники семінару обмінялися   думками щодо організації та проведення уроків та виховного заходу.
Про стан методичної роботи початкових шкіл району  доповіла присутнім методист відділу освіти Локачинської райдержадміністрації Костанович О. М. Учасники семінару переглянули презентації навчального закладу та кафедри вчителів початкових класів, які підготували директор НВК Сахарчук О. Я. та заступник директора з науково-методичної роботи Левчик Н. Г.
 

Переглядів: 1099 | Додав: Roma | Дата: 26.11.2012 | Коментарі (0)

16 листопада відповідно до плану роботи районного методичного кабінету проводиться засідання "Педагогічна палітра" за участю працівників відділу новацій та передових педагогічних технологій ВІППО. Запрошуються вчителі фізики, російської мови, інформатики, музики і заступники директорів з навчально-виховної роботи. Початок роботи о 10.00 в приміщенні Локачинського НВК.
Переглядів: 590 | Додав: Roma | Дата: 12.11.2012 | Коментарі (0)

З метою популяризації, вивчення та застосування у навчально-виховній діяльності науково-педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського та з нагоди відзначення 94 річниці від дня народження великого педагога районним відділом освіти (Наказ №109/3 від 17.09.12р.) з 01 по 05 жовтня було оголошено методичний тиждень, присвячений В.О.Сухомлинському.
Інформація про підсумки проведення тижня надійшла від 11 шкіл (Локачинського НВК, Затурцівської, Павловичівської, Старозагорівської і Холопичівської ЗОШ І-ІІІ ст., Заячицівської, Кисилинської, Козлівської, Линівської, П'ятикорівської і Туминської ЗОШ І-ІІ ст.
У бібліотеках вищеназваних навчальних закладів було оформлено виставки книг В.О. Сухомлинського; у методичному кабінеті Затурцівської ЗОШ методичною радою школи підготовлено добірку матеріалів на допомогу вчителю "Повторюємо класику. Педагогіка Сухомлинського і сучасний урок".
Класними керівниками для учнів 5-11 класів проведено години спілкування на теми:
- "Людина, яка віддала людям серце" - Локачинський НВК; Старозагорівська ЗОШ, Козлівська ЗОШ, Линівська ЗОШ, Павловичівська ЗОШ.
- "Василь Сухомлинський - відомий український педагог та письменник" - Затурцівська ЗОШ.
Актуальною була тематика виховних годин у П'ятикорівській ЗОШ І-ІІ ст.: "Шануй батька та неньку, то буде тобі скрізь добренько" (етична бесіда з використанням уривків творів В.О. Сухомлинського); "Людина і праця - ось мати і батько істини" (За уривками твору В.О.Сухомлинського "Праця і людина". У Кисилинській ЗОШ - "Школа добрих вчинків", "Ввічливість - окраса людської душі" та інші.
У Холопичівський ЗОШ для учнів 5-6 класів проведено літературний ранок "Василь Сухомлинський - красиве і горде ім'я".
Панораму нетрадиційних уроків з використанням творчої спадщини В.О.Сухомлинського проведено у Локачинському НВК, Затурцівській, Павловичівській, Козлівській загальноосвітніх школах.
Учителі образотворчого організували конкурс малюнків до казок В.Сухомлинського.
У Затурцівській ЗОШ цікаво та невимушено пройшла методична нарада "Декілька із сто порад учителеві" та урок для вчителів "Серце віддаю дітям".
У Павловичівській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено заняття психолого-педагогічного семінару "Василь Сухомлинський і сучасність".
У Туминській ЗОШ підготовлено усний журнал "Подорож до світу маленьких казок В.О. Сухомлинського "Людина починається з добра".
Різноманітні методичні заходи пройшли у Локачинському НВК, а саме: відкрите засідання методичного об'єднання вчителів української мови і літератури та початкових класів у формі конференції на тему: "Ідеї В.О.Сухомлинського в практиці формування основних життєвих компетентностей школярів: досвід, невикористанні резерви, перспективи" (керівники МО Жаловага Г.В. і Бойко О.А.); свято для учнів 1-4 класів на тему: "Стежками любові та добра"; випущено тематичний номер гімназійної газети "Вісник".
Завершальним етапом методичного тижня стали педагогічні читання для педагогів Локачинського освітнього округу за книжкою В.Сухомлинського "Серце віддаю дітям". 
Переглядів: 2083 | Додав: Roma | Дата: 12.11.2012 | Коментарі (0)

26 жовтня відповідно до плану роботи районного методичного кабінету на базі Конюхівської зош було проведено районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему: "Організація і здійснення контролю стану викладання навчальних предметів".
Відкрила семінар завідувач райметодкабінету Журавлюк В.М., яка акцентувала увагу на значенні організації контролю за станом викладання навчальних предметів, як виду предметно-узагальнювального контролю.
Нижник В.О., директор школи, ознайомив присутніх із досвідом роботи дирекції школи по забезпеченню контролю стану викладання навчальних предметів.
Тимощук Н.В., заступник директора з навчально-виховної роботи Конюхівської зош підготувала презентацію "Вимоги до організації контролю за станом викладання навчальних дисциплін".
Учасники семінару відвідали уроки у тих вчителів, у яких відповідно до плану роботи школи вивчається стан викладання предмету а саме: Лотоцької Т.А. - математика, 2 клас, Тимощука Є.П. - урок позакласного читання, 3 клас, Огроднічої Г.Я. - "Я і Україна", 4 клас, Волянюк І.М. - англійська мова, 6 клас, Ярощука А.В. - фізкультура, 10 клас.
Методист-психолог райметодкабінету Вознюк Л.В. провела ділову гру, використовуючи інтерактивні вправи "Піктограма", метод "Валіза в дорогу", організувавши роботу в групах по складанню алгоритму вивчення стану викладання навчальних предметів.
Тимощук Н.В. підготувала для колег ряд інформаційно-методичних рекомендацій з проблеми семінару за матеріалами педагогічних видань і Інтернету. Пропонуємо їх для використання у  роботі (Див. Каталог файлів. Методичні рекомендації з проблеми "Організація і здійснення контролю стану викладання навчальних предметіів". 
Переглядів: 900 | Додав: Roma | Дата: 29.10.2012 | Коментарі (0)

Щиросердечно вітаю Вас із професійним святом - Всеукраїнським днем бібліотек! Ви продовжуєте славетну працю багатьох поколінь бібліотекарів, завдяки яким не вгасає світло знань і високої культури. Професія бібліотекаря - одна із найнеобхідніших суспільству, від якої багато в чому залежить інтелектуальний і духовний розвиток дитини, її успіх у світі, що динамічно розвивається. Праця бібліотекарів - це безкорислива праця закоханих у свою справу людей. У цей святковий день бажаю Вам особистого щастя й міцного здоров'я, професійного вдосконалення й перспективних ідей, гарних читачів, взаєморозуміння й вагомої матеріальної підтримки з боку держави.


Методист з бібліотечних фондів райво Тур О.В.

Переглядів: 627 | Додав: Roma | Дата: 28.09.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів