Субота, 20.04.2024, 10:59
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів
12 березня на базі Локачинського району було проведено обласний регіональний зліт екологічних агітбригад в якому взяло участь 9 команд. З вітальним словом до учасників зльоту звернулися: Скопюк М.Я., перший заступник голови райдержадміністрації і директор Волинського еколого-натуралістичного центру Остапчук Валентина Адамівна. Честь нашого району захищала команда Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст., яка виборола ІІ місце. Сценарій свята був підготовлений Локачинським НВК. Переможцями (І місця) журі присудило двом командам, а саме: команді "Видра" із Ратнівського району і команді "Чайка" із Любомльського району. Проведений захід продемонстрував системну роботу яка здійснюється у школах області. Проте, якою б досконалою не була система екологічного виховання у школах, нам потрібно працювати над забезпеченням комплексного та системного підходу до неперервної екологічної освіти: сім'я - дитячий садок - загальноосвітня школа - позашкільний навчальний заклад - громадськість. Ми живемо в епоху загострення екологічних проблем, адже довгий час брали від природи все, що могли, але нічого їй не повертати. А за законом американського вченого Б. Коммонера: "За все потрібно платити". Проведений зліт екологічних бригад - це не черговий захід, а один із фрагментів системи природоохоронної роботи. Ми повинні постійно пам'ятати, що охороняти природу не можна тільки сьогодні чи завтра, це потрібно робити постійно. Адже ми самі - частинка природи і від стану оточуючого середовища залежить наше здоров'я. Давайте всі разом долучимося до цієї справи і будемо жити тільки за мірками гармонії, істини, добра і краси.
Переглядів: 734 | Додав: Roma | Дата: 20.03.2013 | Коментарі (0)

Підводимо підсумки районного місячника педагогічної майстерності.

Відповідно до плану роботи райметодкабінету з 11 лютого по 11 березня в школах району проходив районний місячник педагогічної майстерності. В його рамках у навчальних закладах було проведено ряд методичних заходів. Пропонуємо матеріали методичної наради "Як зробити урок цікавим", проведеної у Затурцівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського Бойко І.Б., заступником директора з навчально-виховної роботи. 

Методична нарада "Як зробити урок цікавим"


Переглядів: 1108 | Додав: Roma | Дата: 18.03.2013 | Коментарі (0)

З 11 лютого по 11 березня 2013 року відповідно до наказу по відділу освіти №63 від 12 січня 2013 року проводиться районний місячник педагогічної майстерності для вчителів, які атестуються на присвоєння кваліфікаційної категорії "спеціаліст вищої категорії" і педагогічних звань.
Переглядів: 1061 | Додав: Roma | Дата: 18.02.2013 | Коментарі (0)

На базі Локачинського НВК 01.02.13 року, відповідно до плану роботи РМК, було проведено районний семінар для  класних керівників шкіл району на тему : "Роль класного керівника у формуванні громадянських компетентностей школярів". Із вступним словом про суть громадянської освіти виступила Журавлюк В.М., завідувач РМК. У роботі семінару взяли участь науково-методичні працівники кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів ВІППО. З темою "Толерантність як складова частина образу класного керівника" виступила Ясінська Н.В., завідувач кафедри, про формування громадянських цінностей школярів говорила кандидат історичних наук Миць М.Я. проблему "Класний керівник у контексті модернізації освіти: соціологічний аналіз" підняла у своєму виступі Романчук Г.Д., завідувач соціологічної лабораторії ВІППО.
У другій частині семінару досвідом роботи з проблеми формування в учнів громадянської компетентності поділились педагоги навчальних закладів району, а саме: Бобох С.В., вчитель світової літератури Шельвівської ЗОШ, Зінчук Л.В., вчитель історії Локачинського НВК, Баран І.В., вчитель історії Старозагорівської ЗОШ, Якимюк О.В., вчитель музики Конюхівської ЗОШ і Новосад М.М., заступник директора з навчально-виховної роботи Зубильненської ЗОШ. Підсумки семінару підвела Макаревич М.В., методист з виховної роботи райметодкабінету. Для класних керівників було підготовлено рекомендації з вдосконалення системи роботи над формуванням громадянських компетентностей школярів і списки рекомендованої літератури з проблемного питання. Пропонуємо окремі матеріали (тексти виступів, презентації  до виступів) дивитися у розділі каталог файлів. 
Переглядів: 1076 | Додав: Roma | Дата: 06.02.2013 | Коментарі (0)

Вітаємо Квік Світлану Ярославівну, вчителя Кисилинської ЗОШ І-ІІ ст., переможця (ІІ місце) обласного туру конкурсу "Учитель року - 2013 з предметів духовно-морального спрямування" у номінації "Основи християнської етики"

Денисевича Ярослава Анатолійовича, вчителя Локачинського НВК, лауреата обласного туру  конкурсу "Учитель року - 2013" у номінації "Фізика"

Кушнір Людмилу Віталіївну, вчителя Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст., лауреата обласного туру конкурсу "Учитель року - 2013" у номінації "Російська мова"

Бажаємо усім творчих успіхів, а Квік С.Я. перемоги у ІІІ (Всеукраїнському) турі конкурсу.
Переглядів: 663 | Додав: Roma | Дата: 28.01.2013 | Коментарі (0)

10 січня в Локачинському НВК в рамках районного методичного об'єднання вчителів математики відбувся семінар-практикум на тему: "Компетентність та компетенції. Професійна компетентність вчителя". Про компетенцію та компетентність розповіла Чайка Г.М., вчитель математики Привітненської ЗОШ І-ІІІ ст. Ключові компоненти компетентності вчителя висвітлила Гедзун З.П., вчитель Замличівської ЗОШ І-ІІІ ст. Про професійну компетентність сучасного вчителя розказала Хома О.В. (Шельвівська ЗОШ І-ІІІ ст.). про оцінювання рівня професійної компетентності вчителя - Прядун Т.В. (Білопільськка ЗОШ І-ІІ ст.), про роль самоосвіти в підвищенні професійної компетентності учителя - Юхно М.А. (Бубнівська ЗОш І-ІІІ ст.)Методист-психолог РМК Вознюк Л.В. провела практичне заняття "Професійна компетентність учителя". Методист РМК Тур О.В. підвела підсумки семінару.
Переглядів: 648 | Додав: Roma | Дата: 18.01.2013 | Коментарі (0)

11 січня у відповідності до річного плану роботи районним методичним кабінетом проведено  НПК на тему: "Використання інноваційних технологій - шлях до підвищення якості освіти". Учасниками конференції були заступники директорів з навчально-виховної роботи, керівники всіх форм методичної роботи, молоді вчителі. Метою конференції було ознайомлення з інноваційними освітніми технологіями на теоретичному рівні та презентація особистого досвіду використання освітніх інновацій. Роботу конференції відкрила Семченкова С.А., начальник відділу освіти. Із сучасними освітніми технологіями педагогів ознайомила Журавлюк В.М., завідувач РМК. Про використання ІКТ у навчально-виховному процесі розповів учасникам Дармофал П.О., методист РМК з інформаційних технологій. Проблему значення шкільної бібліотеки у досягненні нової якості освіти висвітлила у своєму виступі Тур О.В., методист РМК з бібліотечних фондів. Досвідом роботи з використання інноваційних технологій в практику роботи поділились  такі педагоги: 
Дерефінка Н.З.,заступник директора з навчально-виховної роботи  Павловичівської ЗОШ  І-ІІІ ст., Тур О.Л., директор Кисилинської ЗОШ І-ІІ ст., Пташук С. В., вчитель початкових класів Затурцівської  ЗОШ І-ІІІ ст., Гончарук Н.Ф., вчитель англійської мови Козлівської ЗОШ І-ІІ ст., Баран І.В., вчитель історії Старозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст., Литвин О.М., вчитель світової літератури Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст., Дурик М.Ю., вчитель фізкультури Старозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст., Приступа О.П., вчитель початкових класів Білопільської ЗОШ І-ІІ ст., Галєта Галина Ярославівна, вчитель початкових класів Заячицівської ЗОШ І-ІІ ст., Герасимчук В.С., вчитель початкових класів Озютичівської ЗОШ І-ІІ ст., Мельничук Л.Є., вчитель німецької  мови Туминської ЗОШ І-ІІ ст. Конференцією було прийнято рекомендації щодо використання інноваційних технологій у навчально-виховний процес. Пропонуємо вашій увазі презентації виступів Журавлюк В.М., Дармофала П.О., Тур О.В. (Див. у меню сайту Каталог файлів у розділі "Масові заходи")
 
Переглядів: 717 | Додав: Roma | Дата: 14.01.2013 | Коментарі (0)

Читайте зміни до плану роботи на зимові канікули.

Переглядів: 618 | Додав: Roma | Дата: 08.01.2013 | Коментарі (0)

Вітаємо переможців обласних олімпіад та конкурсів

історія
Томчука Артема, ученя 9 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Петренко Валерій Володимирович
Сахарчука Тараса, учня 10 класу  Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Зінчук Людмила Володимирівна

українська мова і література
Городнюк Ольгу, ученицю 9 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Осадца Світлана Дмитрівна
Матулько Марію, ученицю 11 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Сахарчук Оксана Ярославівна

трудове навчання
Шанту Дмитра, учня 11 класу Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст, за зайняте ІІ місце, вчитель Ковальчук Олег Віталійович

правознавство
Гоюк Ірину, ученицю 9 класу  Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Боць Валентина Миколаївна

фізика
Сташука Романа, учня 8 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Никитюк Віктор Миколайович
Бойко Максима, учня 9 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІ місце, вчитель Денисевич Ярослав Анатолійович
Машевського Ігоря, учня 10 класу Шельвівської ЗОШ І-ІІІ ст., за зайняте ІІ місце, вчитель Фенюк Іван Іванович
Дриля Дмитра, учня 11 класу  Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Никитюк Віктор Миколайович

математика
Новосад Мар'яну, ученицю 8 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Дацюк Олег Васильович

географія
Загорського Віктора, учня 11 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІ місце, вчитель Загорська Оксана Ігорівна

екологія
Батрашкіну Тетяну, ученицю 11 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Барабошко Світлана Анатоліївна
Пельц Сніжану, ученицю 10 класу Павловичівської ЗОШ І-ІІІ ст., за зайняте ІІІ місце, вчитель Базар Надія Іванівна

англійська мова
Петруніва Ореста, учня 10 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІ місце, вчитель Чайковська Людмила Михайлівна

астрономія
Петруніва Ореста, учня 10 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІ місце, вчитель  Денисевич Ярослав Анатолійович
Дриля Дмитра, учня 11 класу  Локачинського НВК, за зайняте ІІ місце, вчитель Татарин Олександр Петрович

фізична культура і спорт
Демчука Назарія, учня 11 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Савчук Віктор Данилович

інформатика
Лазарука Юрія Вікторовича, учня 9 класу Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст., за зайняте ІІІ місце, вчитель Глова Анатолій Миколайович
Гарах Марію Андріївну, ученицю 10 класу  Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст., за зайняте ІІІ місце, вчитель Глова Анатолій Миколайович
Мацібору Анну Сергіївну, ученицю 11 класу  Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст., за зайняте ІІ місце, вчитель Глова Анатолій Миколайович

інформаційні технології
Дриля Дмитра, учня 11 класу  Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Татарин Олександр Петрович
Ковальчук Вікторію, ученицю 10 класу Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст., за зайняте І місце, вчитель Глова Анатолій Миколайович


Конкурси

обласний етап ХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
Городнюк Ольгу, ученицю 9 класу Локачинського НВК, за зайняте І місце, вчитель Осадца Світлана Дмитрівна
Демчук Іванну, ученицю 10 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Левчик Наталія Григорівна

обласний етап Всеукраїнської олімпіади з української мови імені Тараса Шевченка
Городнюк Ольгу, ученицю 9 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Осадца Світлана Дмитрівна
Нероду Софію, ученицю 6 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІІ місце, вчитель Бойко Олена Анатоліївна

Переможців конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН
Городнюк Ольгу, ученицю 9 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІ місце в секції "українська література", вчитель Осадца Світлана Дмитрівна
Матулько Марію, ученицю 11 класу Локачинського НВК, за зайняте ІІ місце в секції "українська мова" , вчитель Сахарчук Оксана Ярославівна
Ковальчук Вікторію, ученицю 10 класу Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст., за зайняте ІІІ місце в секції "мистецтвознавство" , вчитель Самборук Зоя Вікторівна
Коляду Андрія, учня 11 класу Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст., за зайняте ІІІ місце в секції "історичне краєзнавство" , вчитель Радчук Лілія Олександрівна 
Хитру Світлану, ученицю 9 класу,  Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст., за зайняте ІІІ місце в секції "біологія" , вчитель Марченко Євгенія Петрівна
Переглядів: 1181 | Додав: Roma | Дата: 08.01.2013 | Коментарі (0)

20 грудня в Національному центрі «Мала академія наук України» відбувся семінар-практикум «Інноваційні підходи в організації навчально-дослідницької діяльності учнів – членів МАН». У заході, метою якого було підвищення професійної компетентності науково-педагогічних кадрів Малої академії наук України, взяли участь 25 педагогів – керівників гуртків, секцій природничого і технічного напрямів Малої академії наук і вчителів загальноосвітніх закладів Волинської області, двоє з яких вчителі НВК „Локачинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія” – Барабошко С.А., вчитель біології, керівник секції МАН та Никитюк В.М., вчитель фізики.
Під час семінару-практикуму учасникам презентували найновіші методичні видання і ознайомили з програмами міжнародної співпраці, серед яких наукові школи з фізики для школярів-вихованців МАН та вчителів (CERN, Швейцарія),  виставка науково-технічних розробок і творчих робіт учнів МАН «Талант та інтелект» (Франція), «Німецько-український дитячий аерокосмічний університет» (Німеччина, Україна) та інші. Було також акцентовано увагу на тісній співпраці з провідними вищими навчальними закладами, науковими установами і організаціями, результатом якої є проведення очно-заочних профільних шкіл Малої академії наук України, реалізація проектів «Літо інтелекту» та «Наука ХХІ століття: перспективні напрями розвитку» і заснування спільних навчально-дослідницьких майданчиків. Метою таких заходів є формування потужного інтелектуально-навчального середовища і залучення до нього обдарованих дітей із різних регіонів України, в тому числі і з сільської місцевості, що дає їм змогу долучатися до високоякісної освіти та отримувати досвід проведення наукових досліджень.
Учасників семінару ознайомили з роботою пізнавального веб-проекту «Музейний портал», який дає змогу користувачеві не тільки дізнатися про різноманітні музеї, а й провести власний віртуальний тур визначними місцями. Оксен ЛІСОВИЙ, директор НЦ «МАНУ» також зазначив, що з допомогою «Музейного порталу» учні зможуть не лише оглянути експозиції, а й отримати інформацію для своїх досліджень. «"Музейний портал” – це можливість спонукати дітей до використання інтерактивних технологій у навчанні», – додав він.
Ключовим аспектом семінару-практикуму була презентація роботи лабораторного комплексу НЦ «МАНУ». У лабораторії МАНЛаб учасники ознайомилися із сучасним навчальним лабораторним обладнанням українських і світових виробників, а також можливостями організації навчально-дослідницької діяльності на основі новітнього устаткування. «Основною метою лабораторії МАНЛаб є створення для дітей можливості самостійно проводити дослідження, організувати для них дистанційний доступ до навчально-дослідницької роботи», – зазначив під час презентації лабораторії завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ» Ігор ЧЕРНЕЦЬКИЙ.
Під час роботи в лабораторії вчителі не тільки ознайомились з науковим обладнанням, а й з цікавістю брали участь у проведенні експериментів. Учасники навіть висловили сподівання про те, що з часом шкільні лабораторії будуть устатковані сучасним обладнанням, якого на сьогодні бракує.
Педагоги відзначили корисність проведення таких заходів, адже такі семінари-практикуми розширюють світогляд вчителів. Заступник директора НЦ «МАНУ» Тетяна ПЕЩЕРІНА наголосила, що Національний центр «Мала академія наук України» радо сприяє організації досліджень та наукової діяльності учням і вчителям, в т.ч. і дистанційно, подякувала всім за співпрацю і вручила сертифікати.  
Учасники семінару отримали унікальну можливість побачити приватну колекцію мінералів та скам’янілостей «Природничого музею», з якою напередодні ознайомилися через пізнавальний веб-проект «Музейний портал», і взяти участь в екскурсійному турі визначними місцями столиці.
Переглядів: 770 | Додав: Roma | Дата: 03.01.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів