Четвер, 25.04.2024, 14:00
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів
26 червня проведено районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему: "Моніторинг навчальної діяльності та навченості учнів". Учасників семінару зустріла ще на території навчального закладу вітальним словом учнівська агітбригада.
Дирекцією було організовано огляд навчально-матеріальної бази школи. Роботу семінару відкрила Журавлюк В.М., завідувач райметодкабінету, яка акцентувала увагу на значенні моніторингових досліджень у роботі завуча, особливо дослідження рівня навчальних досягнень учнів, що дає можливість одержати об'єктивну інформацію про дане питання і визначити шляхи корегування існуючих недоліків. Про теоретичні аспекти моніторингу навчальних досягнень і моніторингу навченості учнів розповіла Лукянчук Г.Я., старший викладач кафедри управлінської діяльності Волинського ІППО. Досвідом роботи педагогічного колективу з проблеми використання методики моніторингу навчальних досягнень учнів поділилась заступник директора з навчально-виховної роботи місцевої школи Дерефінка Н.З. Ділову гру "Моніторинг у роботі заступника директора" з присутніми провела Вознюк Л.В., методист-психолог РМК. Учасникам семінару були підготовлені робочі матеріали для вдосконалення системи моніторингу у навчальних закладах. Пропонуємо також презентацію, яку підготувала Лукянчук Г.Я."Моніторинг якості навчальних досягнень та навчальної діяльності учнів".
Переглядів: 757 | Додав: Roma | Дата: 27.06.2013 | Коментарі (0)

20 червня, відповідно до плану роботи районного методичного кабінету, на базі Холопичівської ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено районний семінар директорів шкіл на тему: 
"Управління розвитком творчості суб'єктів педагогічного процесу". Семінар розпочали з огляду навчально-матеріальної бази школи. Зі вступним словом "Робота педагогічного колективу над створенням оптимальних умов для фомування творчої особистості" виступила Журавлюк В.М., завідувач райметодкабінету. Про теоретичні аспекти управління розвитком творчості суб'єктів педагогічного процесу розповів Остапйовський І.Є., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри управлінської діяльності ВІППО. Досвідом роботи з реалізації проблемного питання " Керівний аспект у розвитку творчого потенціалу вчителів та учнів школи" поділились: Боць О.П., директор Холопичівської школи, Тлучкевич Г.І., заступник директора з навчально-виховної роботи, Машевчук О.П., керівник МО вчителів початкових класів і Порва І.В., заступник директора з виховної роботи. Ващук О.А., практичний психолог, провела з присутніми тренінг на тему: "Створення ситуації успіху". У ході "круглого столу" було підведено підсумки семінару, його учасники відзначили актуальність піднятого питання, творчий підхід до його реалізації дирекції і педагогічного колективу навчального закладу. Було також відмічено результативну роботу Боць О.П.над зміцненням навчально-матеріальної бази школи і створення відповідних умов для реалізації творчого потенціалу педагогічного колективу. Крім того завідувач РМК Журавлюк В.М. представила керівникам комп"ютерні презентації : " Робочі навчальні плани на 2013-2014 н.р. і режим роботи ЗНЗ" та "Про підсумки районного конкурсу шкільних сайтів". В роботі семінару взяли участь і виступили з робочими питаннями Комар О.С. - провідний спеціаліст відділу освіти і Зборовський В.Є., методист райметодкабінету. Пропонуємо для використання в роботі вищеназвані презентації, а також матеріали з досвіду роботи Холопичівської ЗОШ (Див. папку "каталог файлів")




Переглядів: 705 | Додав: Roma | Дата: 20.06.2013 | Коментарі (0)

28 травня у Маньківській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено лінійку з нагоди відзначення команди учасниці обласного конкурсу Театральної творчості на тему: "Газ в побуті очима дітей", за результатами якого учні зайняли ІІ місце. Для вручення диплома, подарунків і премії в розмірі 1000 гр. приїхали організатори обласного конкурсу. Вітаємо команду і її керівника педагога-організатора школи Віннік Ларису Григорівну.

  

Переглядів: 700 | Додав: Roma | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

24 квітня 2013р. на базі НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» відбувся обласний семінар керівників методичних об’єднань учителів правознавства «Головні підходи до формування громадянської компетентності старшокласників на уроках правознавства».
У роботі семінару взяли участь методист ВІППО Муляр О.П. та провідний спеціаліст відділу освіти Локачинської РДА Савчук Л.В.
Відкриття семінару розпочалося знайомством зі школою-гімназією. Директор школи Сахарчук О.Я. і її заступники Загорська О.І., Левчик Н.Г., Никитюк В.М. зустріли гостей і запросили їх на вітальну програму, яку представили учні НВК, учасники фольклорного ансамблю «Дивограй».
Основною подією обласного семінару було проведення уроку правознавства в 10–А класі на тему: «Сімейне право. Житлове право». Керівники методичних об’єднань районних  учителів правознавства та історії відвідали урок, який підготувала і провела вчитель вищої категорії, педагог за покликанням з великим стажем роботи Боць В.М.
На уроці використовувались інформаційно-комунікативні (учнівські презентації, обговорення відеосюжету) та інтерактивні («Займи позицію», «Мікрофон») методи роботи, технологія групового навчання. Учні показали високий рівень навчальних досягнень і предметних компетентностей, свою активну громадянську позицію.
Після уроку відбулася науково-практична конференція за серією книг газети «День» «Бронебійна публіцистика».
Конференцію було організовано вчителем історії Зінчук Л.В. В її роботі брали участь старшокласники гімназії Матулько Марія (11-Б кл.), Деркач Віктор (11-Б кл.), Загорський Віктор (11-А кл.), Тимчук Ангеліна (10-А кл.), Скакальська Катерина (10-А кл.), які виступали з доповідями і презентаціями творів української публіцистики ХІХ-ХХ ст. та діяльності їх авторів: М. Хвильового, В. Липинського, М. Костомарова, О. Ольжича. Учень 11-А кл. Загорський В. представив творчий портрет головного редактора газети «День», заслуженої журналістки України, випускниці Локачинської школи, автора ідеї видавництва книжкової серії Л.О. Івшиної.
Допомагали у підготовці конференції та оформленні її матеріалів учні-гімназисти Дриль Д.(11-А кл), Луцюк І.(11-А кл.), Новосад І.(11-А кл.), Дудко К. (11-А кл.), Демчук І.(10-А кл.).
Науково-практична конференція стала підсумком участі школярів гімназії та реалізації проекту «Бронебійна публіцистика - актуальний всеукраїнський проект» у Локачинській школі з метою формування громадянської компетентності та патріотичного виховання. 
На ній була присутня також журналіст Всеукраїнської газети «День» Наталія Малімон. Вона взяла інтерв’ю в учнів, учителів школи-гімназії та учасників обласного семінару. На сторінках газети «День» опублікована стаття «Ін`єкція» патріотизму  -  від «Дня» і Локачинських гімназистів».
По закінченні роботи конференції всім присутнім на згадку про Локачинську школу було вручено Великодні подарунки - символи духовного очищення напередодні величного християнського свята. Їх підготувала кафедра початкових класів, чим засвідчила свою підтримку колективної справи школи-гімназії.
Наступним етапом в роботі обласного семінару був «Круглий стіл» на тему: «Головні підходи до формування громадянської компетентності старшокласників на уроках правознавства».
За «Круглим столом» у методичному кабінеті  учасники семінару обмінялися думками щодо організації та проведення уроку правознавства та науково-практичної конференції, відмітили їх високий методичний і науковий рівень, подякували за роботу.
Методист ВІППО Муляр О.П. виступила по питанню викладання предмету правознавства, визначила його особливості у професійній школі, ознайомила учасників семінару з проектом нової шкільної програми, змінами у навчальних програмах на наступні навчальні роки, окреслила їх нові перспективи.
«Круглий стіл» завершився виступом Савчук Л.В., провідного спеціаліста відділу освіти Локачинської РДА. Вона ознайомила присутніх із системою методичної роботи в Локачинському районі, станом викладання шкільного предмету правознавства, висловила подяку учасникам семінару.
Після цього учасники обласного семінару переглянули презентації навчального закладу та кафедри суспільних дисциплін, з якими виступили директор школи Сахарчук О.Я. та заступник директора з науково-методичної роботи Левчик Н.Г. Вони підсумували результати роботи Локачинської школи-гімназії як навчального закладу нового типу та кафедри суспільних дисциплін.
Адміністрація НВК та вчителі кафедри суспільних дисциплін висловлюють вдячність методисту ВІППО Муляр О.П. та провідному спеціалісту відділу освіти Локачинської РДА Савчук Л.В. за сприяння в організації та підготовці до проведення семінару, а також творчому колективу Всеукраїнської газети «День» та її головному редактору Л.О. Івшиній за підтримку і турботу в справі громадянської освіти і виховання школярів, молодого покоління громадян України.
Переглядів: 883 | Додав: Roma | Дата: 08.05.2013 | Коментарі (1)

Відповідно до плану роботи відділу освіти 25 квітня 2013р. на базі Кисилинської ЗОШ І-ІІ ст. було проведено семінар директорів шкіл на тему: "Підвищення педагогічної майстерності - запорука самовдосконалення та самореалізації особистості вчителя". Роботу семінару відкрила Семченкова С.А., начальник відділу освіти, яка у своєму виступі акцентувала увагу на проблемі "Управління розвитком професійної компетентності вчителя", про значення методичної роботи у розвитку творчого потенціалу вчителя говорила завідувач районного методкабінету Журавлюк В.М. У семінарі взяла участь Шинкарук І.В., завідувач відділу новацій і передового педагогічного досвіду Волинського ІППО. Ірина Вікторівна виступила з темою: "Інноваційна практика - шлях до професійного становлення педагога". Досвідом роботи з проблеми підвищення педагогічної майстерності вчителів поділилась з колегами директор місцевої школи Тур Оксана Лукашівна. Презентації з досвіду роботи над науково-методичними проблемами провели вчителі: - Квік С.Я. - лауреат двох обласних конкурсів "Учитель року - 2011 і 2013"у номінаціях "Світова література" і "Предметів духовно-морального спрямування", а також лауреат VIII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу "Учитель року з предметів духовно-морального спрямування", який проходив 28-29 березня у Національному університеті "Острозька академія", отримавши грамоти "За риторичні здібності" і "За новаторство", з проблеми "Становлення духовної особистості шляхом використання інноваційних методів навчання"; - Шумчук І.А., лауреат обласного конкурсу "Учитель року - 2012" у номінації "Біологія", з проблеми "Формування творчих здібностей учнів через використання інноваційних технологій. Крім того, Квік Світлана Ярославівна провила "майстер-клас", як вчитель основ християнської етики. Під керівництвом вчителя біології Шумчук І.А. учні 9 класу презентували проект з біології "Її величність пам'ять". Священник о.Іван Квік провів екскурсію до Свято-Михайлівської церкви с.Кисилин, архітектурної пам'ятки XVII століття і до руїн костьолу. В ході "круглого столу" керівниками шкіл було відмічено позитивний досвід роботи дирекції Кисилинської школи з організації роботи в плані вдосконалення педагогічної майстерності вчителів.
Пропонуємо фотоматеріали з семінару. Дивитися в меню сайту "Фотоальбоми".
Переглядів: 767 | Додав: Roma | Дата: 29.04.2013 | Коментарі (0)

22 квітня 2013 року відбулося спільне засідання методичного об'єднання вчителів математики Локачинського округу та творчої мікрогрупи з проблеми "Самостійна робота учнів на уроці математики". Були розглянуті питання: - використання сучасних засобів навчання на уроках математики (Лисиця О.В.); - використання методу проектів при проведенні уроків узагальнення та систематизації знань (Костючко С.М.). На засіданні була представлена презентація навчальних проектів, підвели підсумки конкурсу проектів, який було оголошено на першому засіданні МО. Кращими визначено проекти вчителів Костючка С.М. та Шахраюк С.С. 

Переглядів: 698 | Додав: Roma | Дата: 26.04.2013 | Коментарі (0)

10 квітня 2013 р. відбулося засідання районного методичного об'єднання шкільних бібліотекарів на базі Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст. на тему: "Професійна компетентність бібліотекаря як запорука ефективного функціонування шкільної бібліотеки". В роботі методоб'єднання взяла участь шкільний психолог Вознюк Л.В., яка розкрила питання психологічного супроводу роботи шкільної бібліотеки і запропонувала десять афоризмів бібліотечної ділової етики. Бібліотекарем Бартнік Л.А. підготовлено захід "Завжди крокуй стежиною добра", під час якого були підняті вічні проблеми добра і зла, які є досить актуальними і в нашому суспільстві. 
Переглядів: 816 | Додав: Roma | Дата: 26.04.2013 | Коментарі (0)

На базі  Локачинського освітнього округу 29.03.2013 р. у НВК "Локачинська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія” відбулася науково-практична конференція "Компетентнісний потенціал учителя – запорука успішного навчання школярів”. У роботі конференції взяли участь педагоги із Павловичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Губинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, П’ятикорівської ЗОШ І-ІІ ступенів, а також вихователі Локачинського дошкільного навчального закладу "Сонечко”. Відкрила конференцію заступник директора з науково-методичної роботи "Локачинська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія” Левчик Н.Г.  Про компетентнісний підхід у формуванні особистості педагога розповіла учасникам конференції Сахарчук О.Я., директор НВК "Локачинська  ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія”.
    Досвідом роботи з формування ключових компетентностей школярів поділились такі педагоги: Штуль О.І., вчитель початкових класів П’ятикорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів;Ковальчук В.О., вчитель української мови і літератури Губинської ЗОШ І-ІІІ ступенів;Зінчук Л.В., вчитель історії НВК "Локачинська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія”;Шахраюк С.С., вчитель математики Павловичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів;Бойко О.А., вчитель української мови і літератури НВК "Локачинська ЗОШ І-ІІІ ступеів-гімназія;Дармофал П.О., вчитеь фізики та інформатики НВК "Локачинська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія”.
    У практичній частині конференції педагоги, об’єднавшись у групи, попрацювали над завданням: підібрати форми і методи роботи, які б сприяли формуванню ключових компетентностей школярів.
    За допомогою інтерактивної вправи "Мікрофон учасники конференції обмінялися думками, які компетентності необхідні сучасному випускнику школи.
    Конференцією було прийнято рекомендації щодо розвитку компетентнісного потенціалу вчителя і формування ключових компетентностей школярів.
Переглядів: 781 | Додав: Roma | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Вітаємо команду "Паросток" Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. за зайняте ІІ місце у обласному конкурсі екологічних колективів.
Переглядів: 674 | Додав: Roma | Дата: 27.03.2013 | Коментарі (0)

Команда юних істориків Локачинського НВК зайняла ІІІ місце в обласному турнірі.
Склад команди:
Томчук Артем, учень 9 класу,
Деркач Віктор, учень 11 класу,
Демчук Іванна, учениця 10 класу,
Петрів Володимир, учень 9 класу,
Дячук Марія, учениця 9 класу.
Керівник команди:
Зінчук Людмила Володимирівна, вчитель історії Локачинського НВК.

 

Переглядів: 639 | Додав: Roma | Дата: 27.03.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів