Четвер, 28.03.2024, 18:41
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

        25 травня 2023року для педагогів освітніх закладів ЦПРПП було організовано сертифікований  семінар-практикум «Практичні інструменти сучасного уроку», який провела Поліщук Н.А., завідувач відділу освітньої та інноваційної діяльності Волинського ІППО. Наталія Анатоліївна зробила акцент на тому факті, що сьогодні вчителю дедалі складніше на уроці заволодіти увагою учнів, тому потрібно впроваджувати  активні форми роботи.  Модератор заходу презентувала слухачам сучасні активні форми роботи, а саме: комікси, інтелектуальні карти, лепбуки, «Кубики Рорі» і флеш-картки. Вона на конкретних прикладах продемонструвала, як практично використати ці інструменти сучасного уроку.  Як результат, 28 педагогів мали змогу підвищити свою професійну майстерність і отримати сертифікат на 6 годин.

Переглядів: 82 | Додав: Roma | Дата: 29.05.2023 | Коментарі (0)

У травні 2023 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників продовжено роботу  з організації сертифікованих семінарів працівниками Волинського ІППО з актуальних освітянських питань і у зручний час – після уроків.  18 і 22.05 педагоги мали змогу підвищити кваліфікацію, взявши участь у 8-ми годинному семінарі-практикумі на тему «Розвиток інформаційно-цифрових компетентностей педагогів засобами хмарних технологій», який провів Оксенюк І.Л., завідувач відділу інформаційних технологій та дистанційної роботи. У теоретичному блоці Ігор Леонідович дав визначення поняття «хмарні технології», зупинився на перевагах і недоліках даних технологій, розповів про найбільш поширені у використанні хмарні сервіси, про те, як практично вчителю використовувати хмарні технології у процесі організації навчальної діяльності, а також види дидактичних матеріалів, які можна створити за допомогою хмарних сервісів. Другий день заняття був присвячений практичному заняттю щодо створення та наповнення сайту.

Переглядів: 95 | Додав: Roma | Дата: 23.05.2023 | Коментарі (0)

За підсумками ХХУІІІ обласної виставки дидактичних і методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині», яка проходила у Волинському ІППО протягом квітня-травня 2023 року, двоє педагогів нашої територіальної громади визнані переможцями та нагороджені дипломами управління освіти та науки облдержадміністрації ІІІ ступеня, а саме :  Бойко О.А., вчитель української мови і літератури ОЗЗСО «Локачинський ліцей», - методичні рекомендації «Віртуальна дошка Padlet як інструмент візуалізації навчального матеріалу та організації співпраці на уроках української мови та літератури»; Федишин О.О., заступник директора з навчально-виховної роботи Привітненського ліцею, -  методичні рекомендації «Інноваційний підхід до реалізації  національно-патріотичного виховання в умовах воєнного стану». Вітаю переможців, дякую всім учасникам цієї виставки. Нехай ваша творча робота приносить задоволення та щедрі результати.

Переглядів: 115 | Додав: Roma | Дата: 13.05.2023 | Коментарі (0)

На виконання наказу обласного управління освіти і науки  від 05.10.22р. №217 «Про проведення ХХУІІІ обласної виставки дидактичних і методичних матеріалів «Творчі сходинки педагогів Волині» для працівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти», відповідного наказу управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради від 27.10.2022р. № 117-од, з метою активізації творчої діяльності педагогічних працівників, презентації, поширення, впровадження інноваційних досягнень освітян в контексті Нової української школи, ЦПРПП було організовано проведення в лютому-березні І етапу Виставки.

На  виставку  представлено 7 матеріалів, усі вони вирізняються ґрунтовним змістовим наповненням, новизною, оригінальністю, відповідають критеріям основних видів навчально-методичних видань.

У  виставці взяли учать 5 педагогів із 4 закладів загальної середньої освіти і педагоги ЗДО. 

Активністю відзначилися освітяни Локачинського дошкільного закладу, які підготували 2 методичних видання; ЗЗСО «Локачинський ліцей» також презентував 2 методичних посібники.  Участь у виставці взяли такі педагоги:

  • Бойко Олена Анатоліївна, вчитель української мови та літератури ЗЗСО

 « Локачинський ліцей»,  методичні рекомендації «Віртуальна дошка Padlet як інструмент візуалізації навчального матеріалу та організації співпраці на уроках української мови та літератури».

  • Завиднюк Лариса Степанівна, вчитель зарубіжної літератури Білопільської гімназії, методичні рекомендації «Інтеграція української та зарубіжної літератури: за чи проти».
  • Куліш Світлана Степанівна, вчитель української мови та літератури Линівської гімназії, дидактичні матеріали «Українська мова як код нації. Лексикологічні смаколики».
  • Осадца Світлана Дмитрівна, вчитель української мови та літератури ЗЗСО «Локачинський ліцей», методичні рекомендації «Розвиток критичного мислення на уроках української мови та літератури».
  • Пармьонова Вікторія Вікторівна, вихователь Локачинського ЗДО, методичні рекомендації «Формування національно-патріотичної свідомості дітей дошкільного віку».
  • Федишин Оксана Олександрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Привітненського ліцею, методичні рекомендації «Інноваційний підхід до реалізації національно-патріотичного виховання в умовах воєнного стану».
  • Колектив вихователів Локачинського ЗДО у складі: Трачук Тетяни, Одіон Алли, Пармьонової Вікторії, Голубіцкої Ольги, Захарчук Олени, Січевської Наталії, методичні рекомендації «Рання профорієнтація дітей дошкільного віку в умовах закладу дошкільної освіти».

Вже традиційно, свої творчі здобутки представили вчителі, які атестувалися на підтвердження і встановлення категорії “спеціаліст вищої категорії” і педагогічних звань.

 Усі матеріали відповідають вимогам Положення про обласну виставку.

 Більшість матеріалів з досвіду роботи щодо формування ключових компетентностей та  використання інноваційних технологій.

Усі роботи рецензовані і схвалені методичними або педагогічними радами і будуть експонуватися на ІІ обласному етапі Виставки, яка відкриється 3 квітня у Волинському ІППО.

       За активну участь у виставці усім педагогам було висловлено Подяку управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради.

Переглядів: 145 | Додав: Roma | Дата: 06.04.2023 | Коментарі (0)

 Відповідно до плану роботи ЦПРПП, вже традиційно, в період весняних канікул для педагогів освітніх закладів Локачинської громади було організовано проведення 2сертифікованих семінарів-практикумів науково-методичними працівниками Волинського ІППО. 

27-28 березня педагоги підвищили кваліфікацію, взявши участь у семінарі «Психологічні умови благополуччя всіх учасників інклюзивного навчання», який провела Турчина Л.І., старший викладач кафедри педагогіки та психології. В ході заняття Лариса Іванівна запропонувала такі питання: - психологічні аспекти благополуччя; внутрішня картина хвороби та благополуччя особистості; гандикапність як фактор перешкоди благополуччю; можливості інклюзивного навчання щодо досягнення благополуччя всіма учасниками освітнього процесу; психологічні умови запобігання професійним деформаціям педагогів, які працюють в інклюзивних класах.  Вона акцентувала увагу на значенні інклюзивної освіти як для самих учнів з особливими освітніми потребами, так і для учнів з типовим розвитком. Педагоги активно долучалися до обговорення  проблемних питань, ділились своїми спостереженнями, досвідом практичної роботи. У ході семінару піднімалось питання щодо запобігання булінгу в освітньому середовищі, яке розкрила Казмірчук Н.М., методист відділу практичної психології та соціальної роботи ВІППО.

30-31березня  вчителі початкових класів  в онлайн форматі мали можливість підвищити кваліфікацію з проблеми «Національно-патріотичне виховання молодших школярів – складова у змісті громадянської та історичної галузі», взявши участь у семінарі-практикумі, який провела Миць М.Я., доцент кафедри теорії та методики викладання, кандидат історичних наук. Провідною ідеєю заняття було формування національної ідентичності на основі національної гідності українського народу. Мар’яна Ярославівна виокремила складові національно-патріотичного виховання, розповіла про мету і виховні завдання, звернула увагу на національні цінності, на основі яких формується національна ідентичність українського народу, такі як: самобутність, воля, соборність і гідність. Крім того, усім учителям на електронні адреси було надіслано ряд інформаційних матеріалів для використання у практичній роботі.

Всього у двох заходах навчанням було охоплено 62 педагоги, які в результаті отримали сертифікати на 8 годин.

Переглядів: 96 | Додав: Roma | Дата: 31.03.2023 | Коментарі (0)

«Лише той учитель, хто живе так, як навчає»

                                                                                                          Григорій Сковорода

7 грудня, відповідно до плану роботи ЦПРПП, в режимі онлайн було проведено територіальні педагогічні читання вчителів української мови та літератури «Григорій Сковорода. Життя і творчість українського мандрівного філософа», присвячені 300-річчю від дня народження митця. Із вступним словом до учасників заходу звернулась Валентина Журавлюк, директор Центру, яка зробила акцент на актуальності творчості Сковороди для сьогодення, як першого українського філософа, богослова, просвітителя-гуманіста, поета, постать, овіяну таємницями…Модератором заходу була Левчик Н.Г., вчитель української мови та літератури ОЗЗСО «Локачинський ліцей», керівник фахового територіального методичного обєднання. Про життєвий шлях Г.С. Сковороди розповіла Дмитрук Марія Володимирівна із П’ятикорівської гімназії. «Рецептом щастя» від Григорія Сковороди поділилась з присутніми вчителька Локачинського ліцею Пилипчук М.В., доповнивши свій виступ презентацією. Педагоги Заячицівської гімназії Ничипорук Л.В. і Брош Л.В. розкрили мудрість і лаконізм афоризмів у творчості Сковороди. Про педагогічну діяльність  філософа розповіла Кодня Г.В. із Бубнівського ліцею. Політило Р.В.,  вчителька Старозагорівського ліцею, повідала про Сковороду як видатного байкаря, засновника жанру байки, про значення цих творів для сьогодення. Тему «Г.С.Сковорода – український мандрівний філософ «Світ ловив мене, та не спіймав» висвітлила в ході зустрічі Куліш С.С., вчителька Линівської гімназії, яка також звернула увагу на значення філософських думок Сковороди для сьогодення.  То ж долучаймося до пізнання світу Великого українця і до  популяризації його творчості.

Переглядів: 459 | Додав: Roma | Дата: 15.12.2022 | Коментарі (0)

За підтримки організації «Save the Children» та в партнерстві з Міністерством освіти і науки України створено безкоштовний застосунок «Library for All» (Бібліотека для всіх), який допоможе дітям продовжувати навчання незалежно від місця перебування

Платформа цифрової бібліотеки «Library For All» також може працювати в автономному режимі.

Онлайн-бібліотека містить українськомовні книги для дітей початкової школи. Книги українською мовою охоплюють широкий спектр інтересів, щоб зацікавити кожну дитину і продовжувати виховувати любов до читання. 

Додаток доступний для безкоштовного завантаження за посиланням.

Переглядів: 156 | Додав: Roma | Дата: 30.11.2022 | Коментарі (0)

Відповідно до плану роботи ЦПРПП у листопаді для педагогів освітніх закладів ТГ було проведено ще два сертифікованих  (по 8год.) семінари-практикуми. 16.11педагоги мали можливість поглибити свої знання з проблеми «Формування та розвиток рефлексивних умінь педагогів. Створення портфоліо вчителя». Григор’єва Н.В., завідувач відділу природничих дисциплін ВІППО, у своєму виступі-презентації зупинилась на значенні формування у вчителів рефлексивної компетентності, в умінні робити самоаналіз, а також формувати в учнів навички аналітичної діяльності.  Шинкарук І.В., завідувач відділу новацій та передових педагогічних технологій ВІППО, розповіла про значення створення портфоліо вчителя для презентації своїх напрацювань у період атестації, а також зупинилась на сучасних вимогах  до його створення, продемонструвала, як зразок для аналізу, вчительське портфоліо. В ході семінару, для активізації роботи слухачів, використовувались елементи інтерактивних вправ і практичні завдання.

28 листопада відбувся семінар-практикум на тему «Формування готовності педагогів до впровадження інклюзивного навчання», який провела Вітюк В.В., заступник директора ВІППО з науково-методичної та навчальної діяльності, кандидат педагогічних наук, доцент. Валентина Василівна ознайомила слухачів з нормативною базою з питань інклюзії, зробила акцент на тих викликах, з якими зустрічається педагог у своїй роботі. Особливу увагу звернула на переваги інклюзивного навчання для самих дітей з особливими освітніми потребами та їхніх батьків. Педагоги отримали поради і рекомендації щодо використання методів  і способів стимулювання творчої активності учнів під час занять, в тому числі ІКТ-технологій.  

У результаті проведених заходів 47 педагогів різних фахів підвищили кваліфікацію за напрямками: «Розвиток професійних компетентностей» і «Розвиток інклюзивної компетентності».

Переглядів: 94 | Додав: Roma | Дата: 30.11.2022 | Коментарі (0)

Віповідно до плану роботи Центру, в період осінніх канікул, для педагогів освітніх закладів Локачинської ТГ було організовано проведення 2-х обласних сертифікованих семінари-практикуми в онлайн форматі.

25 жовтня для вчителів суспільно-гуманітарного циклу, педагогів-організаторів, заступників директорів з виховної роботи захід на тему «Система національно-патріотичного виховання в освітньому закладі» провела Миць М.Я., доцент кафедри теорії та методик викладання ВІППО, кандидат історичних наук. Учасники семінару отримали також ряд корисних методичних матеріалів з проблемного питання.

26 жовтня у семінарі-практикумі «Освітня професійна траєкторія педагога: практичний аспект», який провели Шинкарук І.В., завідувач відділу  новацій та передових педагогічних технологій і Свитка Н.В., методист цього відділу, взяли участь 24 педагоги різних фахів.

Переглядів: 217 | Додав: Roma | Дата: 28.10.2022 | Коментарі (0)

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання  з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти!

Нехай цей навчальний рік принесе нам  тільки щасливі та сонячні дні, а в усіх ваших починаннях будуть супутниками успіх і удача.

Нехай щедрою буде до Вас доля, обминають життєві негаразди, а Ваші серця зігріває людська доброта .

      Бажаю миру, віри, надії, любові , невичерпних творчих сил і натхнення.

                                      З професійним святом Вас!

 З повагою, Валентина Журавлюк.

Переглядів: 199 | Додав: Roma | Дата: 29.09.2022 | Коментарі (1)

« 1 2 3 4 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів