Неділя, 05.05.2024, 01:48
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

Про завершення 2020-2021 н.р.

Питання завершення 2020-2021-го навчального року є досить складним і воно турбує всіх учасників освітнього процесу, оскільки змінилось чинне законодавство. Для того, аби допомогти керівникам ЗЗСО різібратись з усіма труднощами, що можуть виникати, правчиня Інна Маніленко у своєму вебінарі проаналізує трудове законодавство України, роз’яснить порядок, особливості його застосування та надасть правові роз’яснення і практичні поради щодо завершення цього навчального року.

Керівники ЗЗСО у межах повноважень, визначених, статтею 38 Закону України «Про повну загальну середню освіту», на завершення 2020/2021 навчального року зобов’язані:

  • створити належні умови для реалізації прав та обов’язків усіх учасників освітнього процесу;

  • проконтролювати виконання педагогічними працівниками та учнями (учнем) освітньої програми, індивідуальної програми розвитку, індивідуального навчального плану;

  • забезпечити здійснення контролю за досягненням учнями результатів навчання, визначених державними стандартами повної загальної середньої освіти, індивідуальною програмою розвитку, індивідуальним навчальним планом;

  • створити необхідні умови для здобуття освіти особами з особливими освітніми потребами;

  • створити в закладі загальної середньої освіти безпечне освітнє середовище, забезпечити дотримання вимог щодо охорони дитинства, охорони праці, вимог техніки безпеки;

  • належним чином організовувати освітній процес та вчасну видачу документів про освіту;

  • здійснювати зарахування, переведення та відрахування учнів згідно вимог чинного законодавства України;

  • вирішувати багато питань, пов’язаних із трудовими відносинами, відповідно до вимог чинного законодавства.

Організація освітнього процесу та виконання освітніх програм за законодавством

З одного боку керівник закладу освіти є автономним та несе особисту відповідальність, та з іншого — він залежний від засновника, розпорядника коштів, а тому має приймати рішення виключно у взаємодії з ними. Однак, спікерка наголошує, що виконання освітніх програм та в цілому організація освітнього процесу — це особиста відповідальність керівника.

Педагогічна ж рада на своєму засіданні схвалює освітню програму, зміни до неї та оцінює результати її виконання, приймає рішення щодо вдосконалення і методичного забезпечення освітнього процесу, приймає рішення щодо переведення учнів на наступний рік і так далі.

Як визначає стаття 10, навчальний рік закінчується не пізніше 1 липня та має складати не менше 175 навчальних днів. Тривалість канікул протягом навчального року не має становити менше ніж 30 календарних днів.

Інна Маніленко радить не йти шляхом навчальної практики, екскурсій, індивідуально-групових консультацій, а використовувати виключно навчальні дні, адже в цьому випадку у вас є чіткий розписаний розклад, а такі речі як екскурсії організовувати у період пандемії дуже складно.

Важливі питання організації освітнього процесу:

  1. Періодичне внесення змін до наказу про затвердження структури навчального року.

  2. Створення наказу про перенесення вихідних та робочих днів у закладі.

  3. Проведення засідання педагогічної ради з питань визначення структури навчального року та виконання освітніх програм.

  4. Створення наказу про введення в дію рішень педагогічної ради та внесення відповідних змін до наказу про затвердження структури навчального року.

Оцінювання результатів учнів та переведення на наступний рік навчання

Інна Маніленко пояснює, що для забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) другий рік поспіль учні 4, 9 та 11 класів звільняються від проходження ДПА. Проте, здобувачі освіти за власним бажанням мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Слід звернути увагу, що учні переводяться на наступний рік навчання після завершення навчального року, крім випадків визначених законодавством. Рішення про переведення учнів, які здобувають освіту за сімейною (домашньою) формою здобуття освіти, приймається з обов’язковим урахуванням результатів учня.

Зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти

Кожний заклад загальної середньої освіти повинен забезпечити рівний доступ до здобуття освіти шляхом:

  • визначення Правил зарахування до закладу освіти з обов’язковим опублікуванням на вебсайті закладу освіти;

  • зарахування до початкової школи та гімназії відбувається без проведення конкурсу, крім випадків, визначених законодавством;

  • територіальної доступності повної загальної середньої освіти.

Випуск учнів та видача документів про освіту

Свідоцтва про базову середню освіту видаються учням 9-их класів, які завершили здобуття базової середньої освіти незалежно від форми здобуття та яких переводять на наступний рік навчання чи випускають із ЗЗСО.

Свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти видаються учням, які виявили бажання проходити ДПА незалежно від її форми, після проведення ДПА та відображення її результатів у додатку до свідоцтва, але не раніше дати видачі відповідного свідоцтва, зазначеного у ньому.

Створення попереднього тижневого навантаження

У травні-червні (до масових відпусток всіх працівників) вам обов’язково треба створити попереднє тижневе навантаження. Після цього ви маєте винести його на розгляд та ознайомлення на засідання педагогічної ради, затвердити наказом та скласти наказ про можливе скорочення чисельності педагогічних працівників.

Окремі питання конкурсного відбору керівників ЗЗСО

  • Рівне право на участь у конкурсному відборі, незалежно від віку.

  • Контракт на 6 років, незалежно від віку.

  • Взяти не менше 14 календарних днів щорічної основної відпустки.

  • Вчасно підготувати пакет документів (визначені в статті 39 ЗУ “Про повну загальну середню освіту”).

Для того, щоб дізнатись більше про важливі питання закінчення навчального року переходьте за посиланням та дивіться весь вебінар Інни Маніленко  — https://vseosvita.ua/webinar/vazlivi-pitanna-zakincenna-navcalnogo-roku-vid-osvitnih-do-kadrovih-361.html

Переглядів: 165 | Додав: Roma | Дата: 24.05.2021 | Коментарі (0)

14 травня ЦПРПП проведено семінар-нараду для заступників директорів з навчально-виховної роботи освітніх закладів Локачинської селищної і Затурцівської сільської рад на тему «Підвищення кваліфікації як безперервний професійний розвиток». Директор Центру Журавлюк В.М. ознайомила учасників семінару із пріоритетними завданнями, напрямками діяльності та функціями Центру.  Ключовим питанням семінару було «Особливості організації підвищення кваліфікації педагогічних працівників», а саме: нормативна база з проблемного питання; основні види підвищення кваліфікації; основні напрямки підвищення кваліфікації; обсяги підвищення кваліфікації; планування підвищення кваліфікації; визнання результатів підвищення кваліфікації. В ході семінару було презентовано Національну платформу можливостей професійного розвитку педагогічних працівників «EdWay». Особливий акцент модератором семінару було зроблено на важливість створення ефективної системи методичної роботи території обслуговування ЦПРПП. Заступників директорів ознайомлено з проектом Положення про професійні спільноти педагогічних працівників. Центром розроблено анкети для проведення моніторингу запитів та потреб педагогів освітніх закладів щодо підвищення кваліфікації у 2021-2022 н.р. Крім того було розглянуто ряд робочих питань: - Про підсумки конкурсу «Творчі сходинки педагогів» - Про завершення 2020-2021 н.р.: аналіз роботи за 2020-21 н.р. і планування методичної роботи на 2021-22 н.р. Для учасників семінару були розроблені інформаційні матеріали з проблемного питання.

Переглядів: 160 | Додав: Roma | Дата: 17.05.2021 | Коментарі (0)

  В  Україні  створена Національна платформа можливостей професійного розвитку педагогічних працівників «ЕdWay» за підтримки МФ «Відродження» та інституційних партнерів: Українського інституту розвитку освіти МОН України, Державної служби якості освіти, Служби освітнього омбудсмена, Інституту освітньої аналітики МОН України.

     Платформою EdWay зможуть скористатися всі, хто прагне розвитку української освіти: ті, хто надають освітні послуги у сфері підвищення кваліфікації, і ті, що замовляють ці послуги (педагоги дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) і фахової передвищої освіти). Адреса платформи: uied.org.ua 

Переглядів: 190 | Додав: Roma | Дата: 28.04.2021 | Коментарі (0)

З нагоди 30 - річчя з дня створення психологічної служби системи освіти України та з Всеукраїнським днем психолога, вітаємо працівників психологічної служби закладів загальної середньої освіти Локачинської та Затурцівської громад.

Переглядів: 183 | Додав: Roma | Дата: 23.04.2021 | Коментарі (0)

Пропонуємо Вам ознайомитися із анонсами вебінарів, що відбудуться у найближчий місяць. Вебінари від Всеосвіти, це прямі ефіри під час яких Ви маєте змогу поставити Ваші питання спікеру, а якщо Ви не встигли на вебінар, його завжди можна переглянути у записі. Доступ до участі у вебінарі та його перегляд – БЕЗКОШТОВНІ, без будь-якої реєстрації. Просто заходьте на сторінку вебінару та вільно переглядайте всі відео. До кожного вебінару Ви маєте можливість додатково замовити сертифікат. А замовляючи сертифікат до дня прем’єри вебінару, його вартість складатиме всього 59 грн. У сертифікаті буде зазначено 2 академічні години, його буде надіслано Вам по електронній пошті одразу після закінчення вебінару. Всі сертифікати за вебінари (дивитися тематику тут) на Всеосвіті можуть бути зараховані у підвищення кваліфікації.
 

Переглядів: 188 | Додав: Roma | Дата: 21.04.2021 | Коментарі (0)

Урок Пам'яті Чорнобиля

За підтримки Українського культурного фонду група педагогів, у партнерстві з Національним музеєм «Чорнобиль» та Європейським інститутом Чорнобиля, провела роботу над оновленням дидактичного матеріалу Уроків пам’яті Чорнобиля. Оновлення, яких зазнала програма, стосуються як змісту, у зв’язку з появою нової інформації з розсекречених документів КДБ, так і формату – Уроки будуть представлені у цікавому сучасному відеоформаті. 26 квітня на сайті СhornobylLessons.com вчитель будь-якої школи України, зможе знайти “Урок пам’яті Чорнобиля”, розроблений спеціально для кожного з першого по одинадцятий класи, та організувати його перегляд для своїх учнів.  В залежності від віку, в уроках буде розкрито не лише наслідки радіаційного забруднення, а й медичні та соціальні наслідки аварії на ЧАЕС, в яких сьогодні ми живемо і з якими будуть жити наші нащадки. У старших класах розглянуть й політичні передумови та вплив трагедії на становлення незалежної держави Україна. Особливу увагу буде приділено її інформаційній складовій – пропаганді, фейкам та маніпуляціям з боку влади Радянського Союзу, які напряму вплинули на кількість жертв трагедії. Сьогодні інформаційна трагедія Чорнобиля повинна стати наочним прикладом в підручниках по інформаційній безпеці та кейсом для вивчення можливих наслідків гібридної війни в Україні.

 

 

Переглядів: 176 | Додав: Roma | Дата: 21.04.2021 | Коментарі (0)

З метою активізації творчої діяльності педагогічних працівників Волинської області, популяризації їх здобутків відбулась ХХVI обласна виставка дидактичних і методичних матеріалів "Творчі сходинки педагогів Волині". На участь у виставці від Локачинської територіальної громади було подано 7 робіт, з них 3 відзначено: 2 роботи - дипломами ІІ ступеня, 1- дипломом ІІІ ступеня. Вітаємо переможців обласної виставки "Творчі сходинки педагогів Волині 2021".

Відзначені: 

дипломами ІІ ступеня

Боць Алла Петрівна, вчитель історії ОНЗ "НВК "Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія", методичні рекомендації "Дидактичні ігри на уроках узагальнення з історії як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів" 

Гиричук Віктор Володимирович, вчитель історії ЗОШ І-ІІІ ст. с.Конюхи, методичні рекомендації "Тиждень історії в школі".

дипломом ІІІ ступеня

Ничипорук Руслана Василівна, вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІ ст. с.Заячиці, методичні рекомендації "Як навчити учнів розв'язувати задачі на рух".  

Переглядів: 182 | Додав: Roma | Дата: 21.04.2021 | Коментарі (0)

Відбулися підсумкові засідання атестаційних комісій ІІ рівня:

- управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради - 6 квітня;

- гуманітарного відділу Затурцівської сільської ради - 8 квітня.

На засіданнях були розглянуті клопотання атестаційних комісій освітніх закладів щодо присвоєння та відповідності раніше присвоєним кваліфікаційним категоріям "спеціаліст вищої категорії" та педагогічним званням.

Атестаційною комісією управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради було проатестовано на відповідність займаній посаді п'ять керівників ЗЗСО і ЗДО.

Педагогічне звання "Старший учитель" присвоєно двом педагогам:

Костючку Миколі Федоровичу, вчителю математики ЗОШ І-ІІІ ст. с.Старий Загорів.

Матвійчуку Олегу Степановичу, вчителю фізкультури ЗОШ І-ІІ ст. с.Козлів.

Кваліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії" присвоєно шести педагогам.

Встановлено відповідність раніше присвоєним:

1. кваліфікаційній категорії "спеціаліст вищої категорії" і: 

- педагогічному званню "учитель-методист" -  3 чол.;

- педагогічному званню "старший вчитель" - 4 чол.  

2. кваліфікаційній категорії "спеціаліст вищої категорії" - 15 чол.

Атестаційною комісією гуманітарного відділу Затурцівської сільської ради проатестовано  34 педагоги ЗЗСО, ЗДО і "Інклюзивно-ресурсного центру".

На відповідність займаній посаді проатестовано двох керівників ЗЗСО, двох завідувачів ЗДО і директора "Інклюзивно-ресурсного центру".

Кваліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії" присвоєно шести педагогам.

Встановлено відповідність раніше присвоєним: 

1. кваліфікаційній категорії "спеціаліст вищої категорії" і: 

- педагогічному званню "учитель-методист" -  2 чол.;

- педагогічному званню "старший вчитель" - 6 чол.  

2. кваліфікаційній категорії "спеціаліст вищої категорії" - 9 чол.

Атестація в усіх освітніх закладах проходила в умовах доступності, широкої гласності і демократизації і здійснювалась на основі комплексної оцінки рівня кваліфікації, професійної діяльності шляхом проведення контрольних робіт, відвідування уроків, позакласних заходів, з врахуванням думки батьків, учнів, педагогічного колективу.

Педагоги презентували свій творчий доробок у формі портфоліо, в ході проведення різноманітних методичних заходів. Окремі презентаційні матеріали розміщено на ношому сайті у Меню сайту "Перспективний досвід"

Переглядів: 182 | Додав: Roma | Дата: 21.04.2021 | Коментарі (0)

Цього року весняні канікули, які заплановані в школах з 23 по 29 березня, будуть проведені в умовах карантину. Про це написала на своїй сторінці у Facebook заступник міністра освіти Любомира Мандзій.

Пряма мова:

“Питання весняних канікул!

Дорогі освітяни, як ви уже розумієте, цього року весняні канікули, які заплановані в школах з 23 по 29 березня, будуть проведені в умовах карантину.

Наголошую, що структура навчального року, визначена закладом освіти, залишається незмінною.

Якщо в цей період школа має визначені канікули, то, звичайно, учні йдуть на канікули, а в вчителі мають час для самоосвіти.

Якщо в цей час школа не має визначених канікул, то заклад освіти продовжує здійснювати форму дистанційного навчання.

Зберігайте спокій та дотримуйтеся рекомендацій ВООЗ!

Бережіть себе і своїх рідних!!!”

Переглядів: 437 | Додав: Roma | Дата: 23.03.2020 | Коментарі (0)

Президент анонсував централізовану систему онлайн-уроків для учнів 5 – 11 класів

За матеріалами видавництва  Шкільне життя 19.03.2020

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання для школярів в умовах карантину буде проходити в онлайн-режимі на двох ресурсах.

Про це він сказав під час відеозвернення.

Щоденні трансляції онлайн-уроків будуть проходити на парламентському телеканалі “Рада” і на YouTube Міністерства освіти.

“Від вчора для підготовки учнів до ЗНО запущено щоденні трансляції онлайн-уроків. З восьмої до дев’ятої ранку, а також з 18 до 21 їх можна подивитися на телеканалі “Рада”, а також знайти на YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України”, – заявив президент.

За словами Зеленського, на наступному тижні заплановано запуск централізованої системи онлайн-уроків дистанційного навчання для учнів 5 – 11 класів.

Переглядів: 245 | Додав: Roma | Дата: 23.03.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів