Четвер, 25.04.2024, 10:58
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

Які основні завдання має виконувати шкільна бібліотека сьогодні? Такою була тема інформаційно-методичного семінару для шкільних бібліотекарів який проведено 2 вересня. В процесі роботи було опрацьовано основні нормативні документи, що регламентуєють діяльність бібліотеки, методичні рекомендації МОН України та поради Державної служби якості освіти України щодо трансформації бібліотеки в сучасний інформаційно-    методичний центр, який поєднує в собі інформаційну, освітню, розвивальну, культурну, виховну, дозвіллєву функції.             

                            

Переглядів: 191 | Додав: Roma | Дата: 03.09.2021 | Коментарі (0)

3 вересня інформаційно-методичний семінар на тему "Виховна система як простір благополуччя та можливостей особливості учня" проведено Центром для педагогів-організаторів. Організатор семінару Журавлюк В.М. акцентувала увагу на тому, що один із ключових компонетів формули НУШ (Концепція "Нова українська школа") є наскрізний процес виховання, який формує цінності. Учасників заходу ознайомлено з Методичними рекомендаціями МОН України, які необхідно враховувати під час планування і організації роботи з учнівськими колективами.

Переглядів: 175 | Додав: Roma | Дата: 03.09.2021 | Коментарі (0)

31 серпня Цетром спільно з гуманітарним відділом було проведено серпневі зустрічі з педагогами ЗЗСО Затурцівської сільської ради, які відбулись на базі ОЗЗСО "Затурцівський ліцей ім.В.К.Липинського".

                                           

Переглядів: 173 | Додав: Roma | Дата: 03.09.2021 | Коментарі (0)

27 серпня на базі ОЗЗСО "Локачинський ліцей" Центром професійного розвитку педагогічних працівників проведено серпневі зустрічі з педагогами з навчальних предметів ЗЗСО Локачинської селищної ради.

                                                          

                                                        

 

Переглядів: 182 | Додав: Roma | Дата: 27.08.2021 | Коментарі (0)

20 серпня Центром професійного розвитку педагогічних працівників було проведено інструктивно-методичну нараду для керівників територіальних методичних об'єднань на тему "Сприяння професійному розвитку творчої особистості педагога". У процесі роботи було розглянуто питання про роль методичних об'єднань педагогічних працівників для забезпечення процесу професійного становлення, удосконалення та розвитку кожного педагога. Директор Центру Журавлюк В.М. також окреслила ряд проблемних питань, на яких потрібно акцентувати увагу під час проведення серпневих зустрічей (секційних засідань із навчальних дисциплін). З учасниками наради було опрацьовано основні інструктивно-методичні документи щодо організації освітнього процесу у 2021-22 н.р., надано рекомендації щодо тематики серпневих зустрічей. В роботі наради взяли також участь Нерода О.В., начальник гуманітарного відділу Затурцівської сільської ради і Турелик О.М., начальник управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради.

                                       

Переглядів: 161 | Додав: Roma | Дата: 27.08.2021 | Коментарі (0)

18 серпня директором КУ ЦПРПП Журавлюк В.М. проведено семінар-нараду для заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему "Про організацію освітнього процесу та оновлення змісту методичної роботи у ЗЗСО у 2021-22 н.р." Учасники семінару мали можливість переглянути презентацію Олени Святенко, начальника базової освіти депертаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України "Організація освітнього процесу у 2021-22 н.р." Організатор семінару Валентина Журавлюк зробила аналіз результатів моніторингу запитів та потреб педагогів щодо підвищення кваліфікації, який був проведений у ЗЗСО Локачинської і Затурцівської ОТГ серед більш як 140 вчителів. Особливий акцент модератором заходу було зроблено на особливості організації системи роботи з педагогічними кадрами щодо сприяння їх професійному розвитку, розвитку інноваційної діяльності з метою підвищення якості освіти. Заступники директорів ознайомились із основними нормативно-правовими документами щодо організації освітнього процесу у новому навчальному році (Див.у меню сайту "Нормативні документи"). Особлива увага була приділена організації виховного процесу у ЗЗСО, розвитку STEM-освіти, методичним рекомендаціям щодо оцюнювання результатів навчання учнів 1-4 класів.

Переглядів: 168 | Додав: Roma | Дата: 19.08.2021 | Коментарі (0)

                                            

Система освіти сьогодення зазнає колосального навантаження. Це стосується, перш за все, педагогів. Кардинально змінюється роль вчителя: новий формат роботи, нові завдання, інструменти, підходи та методи. 

 Сучасний педагог – це фасилітатор, ментор, фахівець, який готовий відповідати вимогам часу, передбачити результати своєї діяльності, забезпечити глобальну конкурентоспроможність української освіти, зберегти й примножити її якість, виховати гармонійно розвинену і соціально відповідальну особистість. Покладається на плечі педагога досить багато… Це величезна праця, але і професійне зростання теж!

 Протягом 5 днів ви познайомитесь з тенденціями освіти й матимете можливість почерпнути у свою професійну скарбничку актуальні освітні технології, інструменти та «прокачати» свої педагогічні компетентності, а також дізнатися, як можна мати додатковий дохід на «Всеосвіті». Реєстрація на марафон за посиланням.

Переглядів: 187 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

Дата:
- 30/09/2021
Час: 11:00 -12:00

Шановні колеги! Долучайтеся до онлайн-Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасні освітні середовища і проблеми професійної самореалізації педагогів», яка відбудеться  30 вересня 2021 року.

Програмою конференції передбачаються онлайн-трансляції, доповіді, презентації та обговорення за такими напрями:

  • Освітнє середовище як фактор розвитку особистості педагогічних працівників закладів освіти.
  • Формування сучасного освітнього середовища здобувачів освіти на засадах компетентнісного навчання.
  • Інноваційні технології модернізації освітнього середовища сучасного закладу освіти.
  • Диджиталізація навчального процесу в закладах освіти.
  • Професійна самореалізація та саморозвиток педагогічних працівників закладів освіти.
  • Організаційно-педагогічні умови професійного саморозвитку педагогічних працівників закладів освіти.

Захід орієнтовано на  наукових та науково-педагогічних працівників, докторантів, аспірантів, працівників закладів післядипломної педагогічної освіти, фахівців методичних установ, педагогів закладів освіти, студентську та учнівську молодь, а також осіб, які мають особистий інтерес до інтернет-конференції.

Для участі в конференції необхідно:

  1. Надіслати заявку на участь до 15 вересня 2021 року.
  2. Направити електронний варіант тез, статей за вказаною темою, оформлений відповідно до вимог на електронну адресу: katanoo.m@i.ua або shniukovaiv@gmail.com

Ім’я файлу повинно включати прізвище та ініціали автора (Приклад: Шевченко Т. Г._тези).

За результатами конференції учасникам будуть надіслані в електронному вигляді документи (сертифікати) про участь у заході.

Програмою заходу та посилання на  сервісний ресурс для реєстрації учасників та участі в конференції будуть надіслані додатково.

Тези доповідей, статей будуть опубліковані в електронному збірнику та розміщені на офіційному сайті ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Вимоги до оформлення

Заявка на участь в онлайн-Всеукраїнській науково-практичній конференції «Сучасні освітні середовища і проблеми професійної самореалізації педагогів»

Переглядів: 174 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» інформує про те, що Міністерство цифрової трансформації запустило національний проєкт з цифрової грамотності Дія. Цифрова освіта. Даний проєкт  допоможе  вчителям вдосконалити цифрові навички. Склавши тест за покликанням https://osvita.diia.gov.ua/digigram педагоги дізнаються  свій рівень цифрової грамотності, отримають сертифікат і підвищать рівень цифрових навичок, щоб більш впевнено і комфортно почуватися під час освітнього процесу з використанням цифрових технологій. Цифрограм для вчителів оцінює 21 професійну цифрову компетенцію, що згруповані в 5 сфер:

  • Учитель‌ ‌у‌ ‌цифровому‌ ‌суспільстві‌
  • Професійний розвиток
  • Використання та аналіз цифрових ресурсів
  • Навчання та оцінювання учнів
  • Розвиток цифрової компетентності учнів

Після складання національного тесту на цифрову грамотність  кожен педагог отримає електронний сертифікат. Ми будемо вам дуже вдячні за максимальне поширення інформації з приводу нового Цифрограму для вчителів по всіх ваших ресурсах та будемо раді бачити відгуки і сертифікати з проходження тесту у соціальних мережах.

Переглядів: 157 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

9 липня 2021 року відбулася презентація освітньої платформи  та тренажера «МКФ для інклюзивної освіти». Проєкт впроваджується за підтримки UNICEF Ukraine у партнерстві з ГО «Соціальна Синергія» та ДУ «Український інститут розвитку освіти». Проєкт має на меті представити педагогічній спільноті (й не тільки) стислий та ефективний формат з акцентом на застосування Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я (далі – МКФ) для ефективної організації інклюзивного (тобто якісного та доступного) освітнього середовища, що ґрунтується на правах людини. У межах Проєкту розроблено програмний продукт (онлайн-платформа), яка через теоретичний і практичний аспекти знайомить вчителів, фахівців ІРЦ, батьків та всіх охочих із МКФДетальніше ознайомитися з освітньою платформою можна за покликанням https://icfinedu.org/uaНа платформі педагогічні працівники початкової школи зможуть безкоштовно пройти курси підвищення кваліфікації з організації інклюзивного освітнього середовища. Детальніше ознайомитися з програмою підвищення кваліфікації можна за покликаннямОбсяг Програми: 30 год. (1 кредит ЄКТС). Форма підвищення кваліфікації: дистанційна. Особливості реалізації Програми: 

Теоретична складова підвищення кваліфікації реалізується через самостійне опрацювання текстів та відеоматеріалів на онлайн-ресурсі, що відібрані до відповідних тем. 

Практична складова підвищення кваліфікації реалізується через ознайомлення з МКФ на онлайн-платформі та виконання практичних завдань в онлайн-тренажері на основі практичних кейсів.

Оцінювання результатів навчання здійснюється за результатами виконання практичних занять. Система та критерії оцінювання результатів навчання визначені суб’єктом підвищення кваліфікації та закладені в програмному забезпеченні онлайн-тренажера.

За результатами успішного проходження підвищення кваліфікації (за наявності 50 % і більше правильно виконаних практичних завдань) видається сертифікат про підвищення кваліфікації від Українського інституту розвитку освіти.

Інструкція з реєстрації на платформі https://icfinedu.org/ua/how-to-register

Інструкція «Як навчатися» https://icfinedu.org/ua/how-to-study

Переглядів: 171 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів