Субота, 04.05.2024, 21:38
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

Платформа Learning passport — глобальна освітня онлайн-платформа, створена Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Microsoft та Кембриджським університетом, на якій у вільному доступі розміщуються якісні освітні матеріали для усіх рівнів та видів освіти. Платформа постійно поповнюється новими безкоштовними навчальними курсами, з якими ми будемо вас знайомити. Наразі для вчителів та учнів середньої та старшої школи вже доступні віртуальні лабораторні роботи з фізики для 7-11 класів Ніни Дементієвської. Ці роботи можна використовувати в навчальному процесі під час дистанційної, змішаної, або очної формі навчання та для самоосвіти. В усіх роботах пропонуються інтерактивні комп’ютерні моделі безкоштовного інтернет-ресурсу Phet «Інтерактивні симуляції для природничих наук і математики» (https://phet.colorado.edu/), який створений за ініціативи та підтримки лауреата Нобелівської премії з фізики, популяризатора науки Карла Вімана. Усі симуляції для школи і поради для вчителів/учительок з їх використання перекладені українською мовою Ніною Дементієвською. Вони доступні як для використання онлайн, так і для завантаження на носії і роботи без наявності підключення до Інтернету. Ще одне цікаве поповнення на освітній платформі Learning passport — курс «Штучний інтелект», створений для підтримки вчителів інформатики, які працюють в 10-11 класах, з метою оновлення змісту навчання. Курс містить структуровані плани занять розділу «Інформаційні технології в суспільстві» базового модуля за чинною програмою з інформатики для 10-11 класу. Авторами / авторками курсу розглянуто найсучасніші технології, і водночас охоплено усі результати навчання, передбачені відповідною програмою. Над матеріалами цього курсу працювали Оксана Пасічник, Олексій Молчановський, В’ячеслав Осауленко, Вероніка Тамайо Флорес. Ознайомитися з цими курсами можна на платформі Learning passport за покликанням https://ukraine.learningpassport.unicef.org/#/course/course-libraryНагадуємо, що освітяни можуть запропонувати розмістити свої авторські освітні матеріали на платформі, для цього потрібно надіслати запит на електронну адресу: learning.passport.ua@gmail.comОсвітні матеріали, що відповідають вимогам https://ukraine.learningpassport.unicef.org/#/course/50/item/381 будуть розміщені на платформі Learning passport.

Переглядів: 161 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України надало інформаційні матеріали про деякі питання органiзацiї виховного процесу у 2021/2022 навчальному році щодо формування у дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок, національно-патріотичного виховання, профілактики булінгу (цькування), кримінальних правопорушень, вживання наркотичних і психотропних речовин, запобігання домашньому насильству. торгівлі людьми тощо (лист МОН України від 16.07.2021 № 1/9-362).

Переглядів: 176 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України підготувало аналітичні матеріали про діяльність психологічної служби, забезпечення закладів освіти практичними психологами і соціальними педагогами та рекомендації щодо пріоритетних напрямів психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу учасників освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році. (лист МОНУ від 16.07.2021 № 1/9-363). Матеріали пропонується врахувати при плануванні роботи.

Переглядів: 171 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

Міністерством освіти визначений перелік предметів, з яких у 2021/22 навчальному році буде проведена державна підсумкова атестація учнів, які завершують здобуття початкової, базової та повної загальної середньої освіти.
   Відповідний наказ підписаний міністром освіти Сергієм Шкарлетом. Документом визначено, що наступного навчального року учні 4-х та 9-х класів складатимуть шкільні іспити письмово у своїх закладах освіти.
   Учні, які наступного навчального року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, проходитимуть ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання.
   Перелік предметів ДПА у 4-му класі (2021/22 навчальний рік)
Випускники, які завершують здобуття початкової освіти складатимуть такі випускні іспити:
1. Українська мова (оцінювання результатів з української мови та читання).
2. Математика.
3. Мова національної меншини або мова корінного народу (у класах з навчанням або вивченням мови національної меншини чи корінного народу на підставі заяви одного з батьків або законних представників за рішенням педагогічної ради закладу освіти, затвердженим наказом керівника закладу освіти).
   Перелік предметів ДПА у 9-му класі (2021/22 навчальний рік)
Випускники базової середньої освіти складатимуть 3 письмових іспити, що проводитиме заклад освіти:
1. Українська мова.
2. Математика.
3. Один із навчальних предметів зі списку (за рішенням педагогічної ради закладу освіти, затвердженим наказом керівника закладу освіти):
1) біологія, всесвітня історія, географія, зарубіжна література, іноземна мова (відповідно до освітньої програми закладу освіти), інформатика, історія України, основи правознавства, українська література, фізика, хімія – для учнів класів з українською мовою навчання, у яких не вивчається мова національної меншини чи корінного народу;
2) біологія, всесвітня історія, географія, література, іноземна мова (відповідно до освітньої програми закладу освіти), інформатика, інтегрований курс «Література», історія України, мова національної меншини, мова корінного народу, основи правознавства, українська література, фізика, хімія – для учнів класів з навчанням або вивченням мови національної меншини.
   Перелік предметів ДПА у формі ЗНО. 11 клас (2021/22 навчальний рік)
Випускники, які завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти (профільної загальної середньої освіти) складатимуть іспити у формі зовнішнього оцінювання.
1. Українська мова.
2. Математика.
3. Історія України або іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька мова*) (за вибором здобувача освіти). Здобувачі освіти, які для проходження державної підсумкової атестації вибрали третім навчальним предметом історію України, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іноземну мову і навпаки. Здобувачі освіти, які вибрали третім навчальним предметом одну з іноземних мов, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іншу іноземну мову.
4. Один із навчальних предметів зі списку: історія України, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька мова), біологія, географія, фізика, хімія (за вибором здобувача освіти). Здобувачі освіти, які відповідно до освітньої програми закладу освіти вивчали навчальний предмет «Природничі науки», можуть вибрати один з таких навчальних предметів: біологія, географія, фізика, хімія.
5. Мова національної меншини чи корінного народу. Для здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти мовами національних меншин чи корінних народів або вивчають таку мову (на підставі заяви одного з батьків або інших законних представників та за рішенням педагогічної ради).

Переглядів: 160 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

Учителям початкових класів, директорам шкіл та їхні заступникам пропонують взяти участь у освітньому форумі «Як навчати доброчесності в початковій школі», який відбудеться 11 серпня. Організатори презентують напрацьовані уроки доброчесності для учнів 3–4 класів. Усі учасники форуму отримають комплект навчальних матеріалів для своєї школи. З більш детальною інформацією можна ознайомитись на сайті НУШ.

Переглядів: 155 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України розробило та затвердило методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти. У документі окреслені підходи оцінювання результатів навчання учнів початкової школи в умовах особистісно орієнтованого і компетентнісного навчання. Відповідний наказ установи від 13.07.2021 № 813 оприлюднений на сайті МОН.

Переглядів: 174 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

Управління закладом дошкільної освіти вимагає від керівника глибоких знань щодо вивчення та аналізу освітньої діяльності закладу, доцільного вибору завдань його розвитку, раціонального та ефективного планування діяльності всіх його внутрішніх систем, використання досягнень науки й практики з метою підвищення професійної компетентності педагогів та забезпечення високої якості дошкільної освіти. Міністерство освіти і науки України у своєму листі від 07.07.2021 № 1/9-344 надало рекомендації щодо створення плану роботи дитсадка, його розділів і змісту, аналізу діяльності закладу та процесу постановки завдань на рік.

Переглядів: 159 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

Наказом Міністерства освіти і науки України від 05 травня 2021 року № 498 врегульовано проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року:
- затверджено перелік навчальних предметів, із яких у 2022 році проводиться зовнішнє незалежне оцінювання;
- окреслено принципи зарахування результатів державної підсумкової атестації, проведеної у формі зовнішнього незалежного оцінювання;
- установлено строки проведення зовнішнього незалежного оцінювання;
- визначено підходи щодо встановлення результатів державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання.
Зовнішнє незалежне оцінювання 2022 року проводитиметься з 23 травня до 15 липня з 13 навчальних предметів: українська мова, українська мова і література, математика (завдання рівня стандарту), математика, історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька, французька мови. Результати ЗНО за шкалою 1-12 балів із чотирьох навчальних предметів зарахують як оцінки за державну підсумкову атестацію освітнього рівня повної загальної середньої освіти для учнів (студентів) закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які у 2022 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти.  У 2022 році випускники складатимуть обов’язкове ДПА у формі ЗНО з української мови, математики, історії України або іноземної мови та ще з одного предмету на вибір. Максимально учасники зможуть пройти п’ять тестувань ЗНО бюджетним коштом. Окрім п’яти гарантованих державою тестів, учасник зможе додатково за бажанням скласти тестування з інших предметів за власні гроші.

Переглядів: 157 | Додав: Roma | Дата: 06.08.2021 | Коментарі (0)

24 травня Центром організовано онлайн-семінар для вчителів іноземної мови шкіл Локачинської селищної та Затурцівської сільської громад "Траєкторія розвитку фахової компетентності вчителя іноземної мови" (див.тут), який провела Хитра І.С., вчитель англійської мови ЗОШ І-ІІІ ст. с.Затурці., вчитель-методист. Питання семінару:

1.Траєкторія розвитку фахової компетентності вчителя іноземної мови

2.Формувальне оцінювання з використанням цифрових технологій

3.Актуальні питання закінчення навчального року з іноземних мов

Переглядів: 289 | Додав: Roma | Дата: 28.05.2021 | Коментарі (0)

Запрошуємо вас до участі у Всеукраїнській педагогічній раді онлайн «Правильне завершення освітнього процесу - запорука успішного старту нового навчального року», яка відбудеться 10 червня 2021 року об 11 годині. Тривалість онлайн-педради 4 години. https://vseosvita.ua/conference/9. 

Ми наближаємося до завершення 2020-2021 навчального року. Цей навчальний рік, безумовно, увійде в підручники історії. У надзвичайних умовах жорстких карантинних заходів опинився увесь світ, у тому числі й система освіти, яка є значною частиною суспільного життя. Масове дистанційне навчання в умовах ізоляції стало викликом для всіх: освітян, дітей, батьків.

Сьогодні, коли навчальний рік добігає свого завершення, управлінцям, керівникам закладів, учителям - доводиться шукати виходи з нестандартних ситуацій, які стосуються визначення результативності дистанційного навчання учнів, оформлення шкільної документації в умовах дистанційного режиму роботи педагогічних колективів. Уже зараз необхідно відповідально й виважено приймати рішення, які можуть стати вирішальними для майбутнього як кожного окремо взятого учня, так і галузі освіти в цілому вже в наступному навчальному році.

Переглядів: 159 | Додав: Roma | Дата: 28.05.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів