Четвер, 25.04.2024, 07:42
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

Нова українська школа презентувала нові вимоги та підходи до навчання учнів, формування в них ключових компетентностей. З нового 2022-23 н.р. за програмами НУШ почнуть навчання учні 5 класів. У період з 29 листопада по 04 грудня тренерами-викладачами Волинського національного університету за кошти державної субвенції в онлайн форматі було організовано навчання педагогів за усіма освітніми галузями, які будуть забезпечувати реалізацію державного стандарту базової середньої освіти у 5-тих класах. Навчання пройшли: 156 педагогів ЗЗСО Локачинської ТГ, 125 педагогів ЗЗСО Затурцівської ТГ. 

Переглядів: 185 | Додав: Roma | Дата: 20.12.2021 | Коментарі (0)

Освітні заклади Локачинської селищної ради активно долучилися до участі у Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек, який проходив в період з 01 по 31 жовтня 2021р.

         В Освітньому Закладі Загальної Середньої Освіти «Локачинський  ліцей» шкільним бібліотекарем Гапонюк Марією Василівною у початкових класах було проведено бібліотечні уроки за творами В. Сухомлинського  « Я розповім вам казку…» та організовано виставку дитячих робіт – ілюстрації до улюбленої казки у русі, природа очима дітей». Також учні переглянули відео сюжет «Що таке олімпійські ігри?».

Для учнів середніх класів було організовано акцію «Подаруй книгу   бібліотеці», збір макулатури для поповнення шкільної бібліотеки, презентація нових книг «Захоплюючий світ біології», «Унікальні сторінки географії», «Антологія. Казка в шкільному курсі літератури», знайомство з  творами відомих волинських письменників - Валентиною Штинько та Надією Гуменюк, літературні посиденьки з нашою землячкою, журналісткою, письменницею, чудовою жінкою Валентиною Штинько. Також учні підготували читання в ролях казки « Мудра дівчина».

         Для старшокласників було проведено бібліотечні уроки: Життя та творчість В. Сухомлинського; виховний захід «Історія виникнення олімпійських ігор» та зустріч з нашим земляком В. Макаруком. Матеріали з досвіду роботи шкільної бібліотеки щодо участі у місячнику додаються (додаток 2).

         Активно долучилися до конкурсу школярі і педагоги Конюхівського ліцею. Шкільний бібліотекар Гиричук В.В. організував проведення конкурсів творів з краєзнавчої тематики: «Натхнення джерело – земля батьківська», «Історичний портрет рідного краю»; для різної категорії учнів проведено бесіди: «Від краєзнавства до краєлюбства», «Рідний край – гордість моя». Актуальними для сьогодення були організовані для  учнів старших класів фотоконкурс: «Чудовий край – чудової краси» та конкурс відеороликів та презентацій «Рідне село – через призму екології». Школярі молодших та середніх класів взяли участь у конкурсі малюнків: «Бібліотека очима дітей», «Барви осені». Учні 5-11-х класів взяли також участь у конкурсі творів з краєзнавчої тематики: «Натхнення джерело – земля батьківська», «Історичний портрет рідного краю».

            Різноманітні заходи відбулися у Бубнівському ліцеї (шкільний бібліотекар Куліш Іванна Володимирівна). Матеріали додаються: презентація і відеоматеріали «Література Лесиного краю» (Дивитися тут).

          Насиченим був місячник у школярів Привітненського ліцею, який спільно з класоводами і класними керівниками організувала шкільний бібліотекар Васинюк Л.М., а саме: вернісаж: «Рушникове диво», «Народні промисли краю»; день краєзнавства: «У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнавай»; інформаційний паркан: протягом дня в бібліотеці на імпровізованому паркані учні й вчителі розміщували короткі інформаційні повідомлення, вислови, малюнки, світлини за тематикою Всеукраїнського місячника; круглі столи: «Мій край – моя історія жива», «Рідний край – гордість моя», «Знатні люди краю» (про славетних земляків); родинні краєзнавчі конкурси: «Мій родовід і край»; виготовлення «Дерева мого роду» ; краєзнавчі читання: «Дитячі письменники краю», «Поетами оспівана земля», «На книжкових сторінках по рідному краю» (обговорення книжок місцевих авторів); виставка до Дня створення УПА, Дня захисника Вітчизни, Дня українського козацтва. Проведено опитування читачів: «Мій вклад у розвиток рідного краю» (приклад питань для анкети: що ти зробив і що міг зробити корисного для захисту природи?, який свій вчинок ти вважаєш найгіршим у ставленні до природи?, що, на твою думку, люди могли б зробити корисного для охорони навколишнього середовища?). Організовано благодійну акцію з поповнення фонду шкільної бібліотеки актуальною літературою, виставку малюнків «Мій рідний край», фотоконкурс: «Чудовий край – чудової краси!»;  селфі на фоні природи нашого краю.

                Шкільним бібліотекарем Козлівської гімназії Бліндер Оксаною Степанівною були проведені такі заходи: усний журнал «Від краєзнавства до краєлюбства»; книжкові  виставки: «Дива і таємниці природи чарівниці», «Екологія – це наше життя»; конкурси:  малюнків «Земля радіє від краси» і  віршів «Природа у поезії»; день бібліотворчості « Веселі ідеї».

                 У П’ятикорівській гімназії бібліотекарем Дмитрук М.В., спільно з класоводами і класними керівниками, також проведено різноманітні заходи в рамках Місячника: вернісаж «Рушникове диво», виставка-подорож «Історія рідного краю», для учнів 3-5 класів – краєзнавча вікторина «Краю мій, тут я живу», для учнів 6-9 класів – брейн-ринг краєзнавців «Ми знаємо все про край, де ми живемо», презентація «Письменники Волині». 

 

 

Переглядів: 243 | Додав: Roma | Дата: 08.11.2021 | Коментарі (2)

Увага! IREX оголошує конкурсний відбір нових учасників проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність».

IREX-Шкільне життя

Запрошуємо до участі активних учителів, які бажають навчатися та викладати інфомедійну грамотність. У конкурсі можуть брати участь вчителі, які викладають історію, українську мову та літературу, а також мистецтво. Умови конкурсу, критерії відбору та анкета-заявка http://l2dua.com/.

Реєстрація триває з 20 жовтня до 4 листопада 2021 року.

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки U.S. Embassy Kyiv Ukraine , British Embassy Kyiv у партнерстві з Міністерство освіти і науки України та Академія Української Преси.

Переглядів: 205 | Додав: Roma | Дата: 27.10.2021 | Коментарі (0)

Розпочалася реєстрація на участь в конкурсі "Учитель року-2022". Запрошуємо взяти участь.

Реєстрація: 11-31 жовтня 2021 р. Усі педагоги, що виявлять бажання брати участь у конкурсі, зможуть зареєструватися до 31 жовтня 2021 року на офіційній сторінці конкурсу в розділі «Реєстрація учасників 2022» (вебсайт МОН) за покликанням https://mon.gov.ua/ua/konkursi-dlya-pedagogiv/konkurs-uchitel-roku/uchitel-roku-2022/reyestraciya-uchasnikiv-2022

Номінації: «Біологія», «Інформатика», «Мистецтво» (для вчителів музичного мистецтва), «Основи правознавства».

Особливості: Конкурс передбачає лише два тури (обласний та заключний). (зміни до Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року»).

Переможці другого туру конкурсу нагороджуються преміями в розмірі десяти мінімальних заробітних плат; лауреати — дев’яти (друге місце) і восьми (третє місце) мінімальних заробітних плат відповідно. (Пункт 13 в редакції Постанови Кабінету Міністрів № 941 від 08.09.2021)

Підвищення кваліфікації: Семінар-практикум для учасників конкурсу (16 годин) — листопад 2021 р.

Терміни проведення: Перший тур (обласний) — грудень 2021 р. (відбірковий етап), січень-лютий 2022 р. (фінальний етап).

Другий тур — березень-квітень 2022 р.

Конкурсні випробування: «Дистанційний урок», «Тестування», «Майстер-клас», «Практична робота», «Урок», «Методичний практикум» у номінаціях «Біологія», «Інформатика», «Основи правознавства», «Творчий проєкт» в номінації «Мистецтво».

Переглядів: 215 | Додав: Roma | Дата: 13.10.2021 | Коментарі (0)

Міністерство економіки України затвердило професійний стандарт керівника (директора) закладу загальної середньої освіти. Стандарт було ухвалено 17 вересня 2021 року та внесено до державного реєстру професійних стандартів. Професійний стандарт розроблено Міністерством освіти і науки України. Перевірку стандарту здійснили Науково-дослідний інститут праці і зайнятості населення Міністерства соціальної політики України і НАН України. Згідно зі стандартом, мета професійної діяльності керівника (директора) закладу загальної середньої освіти полягає в безпосередньому управлінні закладом і відповідальності за освітню, фінансово-господарську та інші види діяльності закладу освіти. Керівник є представником закладу освіти у відносинах з державними органами, органами місцевого самоврядування, юридичними та фізичними особами і діє без довіреності в межах повноважень, передбачених законом та установчими документами закладу освіти. Керівник підпорядковується засновнику закладу освіти. Документ передбачає, що керівником закладу загальної середньої освіти може бути особа, яка пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу відповідно до Закону “Про повну загальну середню освіту”. Керівник закладу повинен мати диплом магістра (спеціаліста). Передбачено проведення атестації не рідше ніж раз на 5 років, за результатами якої визначається відповідність керівника займаній посаді. Необхідною умовою атестації є проходження підвищення кваліфікації у міжатестаційний період. Для керівника закладу передбачено щорічне підвищення кваліфікації. Воно може здійснюватися шляхом неформальної (тренінги, семінари, семінари-практикуми, вебінари, майстер-класи тощо) та інформальної освіти. Керівник закладу освіти (крім приватного закладу) зобов’язаний протягом першого року після призначення на посаду пройти курс підвищення кваліфікації з управлінської діяльності обсягом не менш ніж 90 навчальних годин (три кредити ЄКТС). Професійний стандарт визначає наступні загальні компетентності керівника закладу: громадянську, соціальну, культурну, когнітивну та підприємницьку. До трудових функцій керівника закладу загальної середньої освіти у стандарті віднесено: забезпечення стратегічного управління розвитком закладу освіти; забезпечення управління якістю освітньої діяльності; забезпечення партнерської та мережевої взаємодії; організація безпечного і здорового освітнього середовища; забезпечення власного безперервного професійного розвитку. Необхідними професійними компетентностями для керівника закладу є: нормативно-правова; компетентність стратегічного управління закладом освіти; компетентність стратегічного управління персоналом; компетентність забезпечення якості освітньої діяльності та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти; компетентність організації діяльності закладу освіти на засадах зовнішньої системи забезпечення якості освіти; лідерська; емоційно-етична; компетентність педагогічного, соціального та мережевого партнерства; здоров’язбережувальна; інклюзивна; проєктувальна; інноваційна; здатність до навчання впродовж життя; інформаційно-цифрова.

 

Переглядів: 630 | Додав: Roma | Дата: 04.10.2021 | Коментарі (0)

Вітаємо Вас із професійним святом - Днем працівників освіти! Бажаємо Вам міцного здоров'я, оптимізму, впевненості у своїй силі, натхнення й творчості для сучасної, розумної і доброї освіти. 

Будьте успішними, красивими, мудрими, достойними й переконливими у Вашій благородній місії - відкрити дитині світ.

Хай сонячно на серці завжди буде,

на добрі справи кожен день багатий,

хай поважають і цінують люди!

Ми Вас вітаєм з професійним святом.

Переглядів: 215 | Додав: Roma | Дата: 29.09.2021 | Коментарі (0)

Переглядів: 187 | Додав: Roma | Дата: 29.09.2021 | Коментарі (0)

Новий веб-сайт Google Families допоможе навчити дітей безпеці в Інтернеті

Google представив в Україні новий веб-сайт Google Families, який допоможе навчити дітей безпеці в Інтернеті, налаштувати батьківський контроль або знайти якісний контент. Про це повідомляє  Google УкраїнаGoogle Families — це веб-сайт з корисними ресурсами для родин, які виховують дітей в оточенні технологійТак, на сайті Google Families в розділі “Батьківський контроль” знайомлять з інструментами, що допоможуть батькам установити для дитини правила користування цифровим контентом. У додатку Family Link можна встановлювати правила, які допомагатимуть вашим дітям розумно розподіляти час між навчанням, іграми й технологіями. У розділі “Безпека в Інтернеті й цифровий добробут” зібрані ресурси, які допоможуть сім’ям навчитися дбати про свою безпеку в Інтернеті. Зокрема, там є статті про те, як зробити онлайн-ігри приємними та корисними, про відповідальне користування соціальними мережами, як знаходити корисний контент. Розділ “Розваги для всієї сім’ї” допомагає дізнатися, як за допомогою технологій можна навчатися й розважатися разом із родиною. Пізнавати світ, вчитися програмувати, розвивати творчі здібності, знаходити корисні додатки тощо. У розділі “Інструменти для навчання” розповідають, як дізнатися більше про інструменти, якими діти користуються під час навчання в класі чи вдома, щоб допомогти їм досягати успіхів. Наприклад, представлений посібник для опікунів — інструменти Google. При перегляді посібника для опікунів, можна дізнатися, як педагоги та їхні підопічні використовують продукти Google (наприклад, комп’ютери Chromebook і G Suite for Education). Новий веб-сайт Google Families допоможе навчити дітей безпеці в Інтернеті. Google представив в Україні новий веб-сайт Google Families, який допоможе навчити дітей безпеці в Інтернеті, налаштувати батьківський контроль або знайти якісний контент. Про це повідомляє  Google УкраїнаGoogle Families — це веб-сайт з корисними ресурсами для родин, які виховують дітей в оточенні технологійТак, на сайті Google Families в розділі “Батьківський контроль” знайомлять з інструментами, що допоможуть батькам установити для дитини правила користування цифровим контентом. У додатку Family Link можна встановлювати правила, які допомагатимуть вашим дітям розумно розподіляти час між навчанням, іграми й технологіями. У розділі “Безпека в Інтернеті й цифровий добробут” зібрані ресурси, які допоможуть сім’ям навчитися дбати про свою безпеку в Інтернеті. Зокрема, там є статті про те, як зробити онлайн-ігри приємними та корисними, про відповідальне користування соціальними мережами, як знаходити корисний контент. Розділ “Розваги для всієї сім’ї” допомагає дізнатися, як за допомогою технологій можна навчатися й розважатися разом із родиною. Пізнавати світ, вчитися програмувати, розвивати творчі здібності, знаходити корисні додатки тощо. У розділі “Інструменти для навчання” розповідають, як дізнатися більше про інструменти, якими діти користуються під час навчання в класі чи вдома, щоб допомогти їм досягати успіхів. Наприклад, представлений посібник для опікунів — інструменти Google. При перегляді посібника для опікунів, можна дізнатися, як педагоги та їхні підопічні використовують продукти Google (наприклад, комп’ютери Chromebook і G Suite for Education).

 

Переглядів: 187 | Додав: Roma | Дата: 29.09.2021 | Коментарі (0)

Цифрове видавництво MCFR спільно з Державною службою якості освіти України пропонує директорам та завучам шкіл пройти дистанційний курс Внутрішня система забезпечення якості освіти у школі і накопичити 45 годин у кваліфікаційну «скарбничку». Чому це важливо У новому Законі України «Про повну загальну середню освіту» сказано, що кожен заклад освіти має розробити й Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти. Без самооцінювання освітньої діяльності у цій справі не обійтися.  За умови грунтовного аналізу, правильного вибору шляху, постановки мети, реалізації шляхів, оформлення відповідних документів ваш заклад успішно пройде й інституційний аудит. Державна служба якості освіти України та її територіальні органи уже проводять інституційний аудит. Розроблена внутрішня система забезпечення якості освіти Вашого закладу має бути унікальною та відображати особливості школи. Про внутрішню систему забезпечення якості освіти: структура курсу Онлайн-курс містить 50 уроків, розподілених у 4 теми. Аби їх опанувати, слухач курсу має 2 місяці. Навчання у Вищій школі освітнього менеджменту — цілком дистанційне. Старт навчання — з 1-го числа кожного місяця. Навчання у Вищій школі освітнього менеджменту — повністю дистанційне, тобто слухач курсу підвищує кваліфікацію: у зручний для нього час; без відриву від роботи. Також після успішного завершення навчання отримаєте Сертифікат про розширення професійних компетентностей (підвищення кваліфікації), виданий Цифровим видавництвом MCFR (МЦФЕР-Україна). Програма Програма курсу для освітян щодо якості освіти допоможе розробити систему самооцінювання якості освіти у вашій школі. Ви матимете змогу скористатися рекомендаціями та коментарями від Державної служби якості освіти, освітніх експертів, успішних практиків. Крім того, розберетеся  у вимогах, критеріях та індикаторах оцінювання,  матимете зразки документації. У програмі: Сутність системи. Мета і завдання. Компоненти та процедури. Розбудова системи. Алгоритм розбудови. Документація. Методи та джерела збору інформації. Інші інструменти та методи оцінювання. Як взяти участь в онлайн-курсі. Насамперед зайдіть на сайт Вищої школи освітнього менеджменту. Відтак: оберіть курс «Внутрішня система забезпечення якості освіти у школі» та оплатіть його; вивчайте лекційні матеріали; складайте тести; отримуйте офіційний сертифікат. Наше видавництво є суб’єктом підвищення кваліфікації, тому сертифікат достатньо буде схвалити вашою педагогічною радою. Джерело: https://www.pedrada.com.ua/article/2827-vnutrshnya-sistema-zabezpechennya-yakost-osvti-u-shkol-shcho-vrahuvati

 

Переглядів: 169 | Додав: Roma | Дата: 20.09.2021 | Коментарі (0)

6 вересня Центром проведено семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему "Якість освіти: від теорії до практики". Директор Центру Журавлюк В.М. зупинилась на завданнях заступників директорів, які визначені нормативною базою, щодо створення в ЗЗСО якісного освітнього середовища. Ключовим у її вступі було питання "Як підготуватися та успішно пройти інституційний аудит закладу". У роботі семінару взяла участь Матвіюк Н.Д., експерт управління Державної служби якості освіти у Волинській області, яка зупинилась на окремих питаннях проведення даного виду перевірки. Крім того, розглядались питання проведення атестації і підвищення кваліфікації педагогів.

                                           

Переглядів: 184 | Додав: Roma | Дата: 08.09.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів