Субота, 27.04.2024, 03:44
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів
Перебуваючи у конкурентному середовищі, освітні установи сьогодні повинні поступово формувати корпоративну культуру, яка в силу традиційної педагогічної етики не може повністю увібрати принципи ділової корпоративної культури, але й не може нехтувати реаліями сьогодення. Сучасна школа має перетворитися на освітню корпорацію, індивідуальний образ якої мають формувати педагоги, учні та батьки. Саме тому у процесі чергового семінару директорів, який відбувся на базі Замличівської ЗОШ І-ІІІ ст., було піднято актуальну проблему: Корпоративна культура закладу освіти". Роботу семінару відкрила Семченкова С.А., начальник відділу освіти, яка акцентувала увагу на значенні корпоративної культури для підвищення якості освіти. Що таке корпоративна культура і які її особливості в ЗНЗ розповіла Турчик І.В., доцен кафедри управлінської діяльності ВІППО, кандидат економічних наук.  Ірина В'ячиславівна провела також діагностування якісного стану корпоративної культури ЗНЗ. Про психологічні аспекти формування корпоративної культури навчального закладу говорила Щоголєва Л.О., доцент кафедри управлінської діяльності ВІППО, Вознюк Л.В., методист-психолог районного методичного кабінету провела тренінгові вправи з учасниками семінару. Директор місцевої школи Мельничук О.А. презентував свій навчальний заклад і поділився досвідом роботи педагогічного колективу з питань формування корпоративної культури. Учасники семінару відвідали традиційне корпоративне святкування - "Андріївські вечорниці", учасниками якого були педагоги та учні. Пропонуємо робочі матеріали семінару, а саме: доповідь Турчик І.В., доцента кафедри управлінської діяльності ВІППО, кандидата економічних наук і Щоголєвої Л.О., доцента кафедри управлінської діяльності ВІППО.
             
Переглядів: 630 | Додав: Roma | Дата: 11.12.2013 | Коментарі (0)

 25 листопада на базі Старозагорівської зош І-ІІІст. відбулося спільне засідання міжшкільного методичного об'єднання вчителів математики Привітненського округу та школи ППД на тему «Формування культури розв'язування задач на уроках математики». В ході засідання був проведений  урок в 11 класі на тему «Розв'язування показникових рівнянь»(вч. Костючко Л.А.), практичне заняття з присутніми вчителями по розв'язуванню нестандартних задач (вч. Костючко М.Ф.), круглий стіл «Шляхи підвищення ефективності уроку» (з досвіду роботи).
Переглядів: 508 | Додав: Roma | Дата: 29.11.2013 | Коментарі (0)

18 листопада відбулося засідання міжшкільного методичного об'єднання вчителів математики Локачинського округу на базі Локачинського НВК на тему «Створення ситуації успіху на уроках математики». Вчителі математики відвідали урок в 11 класі на тему «Дослідження та побудова графіків функції за допомогою похідної»(вч. Лисиця О.В.), побували на заході «Інтелектуальний бій «Останній герой» (вч. Поліщук Г.Ф.), взяли участь в круглому столі «Вивчення координатної площини» (вч. Батрашкіна А.В.).
     

Переглядів: 588 | Додав: Roma | Дата: 29.11.2013 | Коментарі (0)

22 листопада відповідно до пллану роботи районногометодкабінету було проведено семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему:"Використання інформаційних технологій в управлінській діяльності завуча". Роботу семінару-практикуму відкрила Журавлюк В.М., завідувач райметодкабінету, яка наголосила на значенні володіння ІКТ в роботі заступника директора. Дармофал П.О., методист райметодкабінету, ознайомив із нормативними вимогами до створення і оформлення освітніх сайтів і провів практичне заняття зі створення електронної пошти і вміння користуватися нею, ознайомив з освітніми порталами "Вчителі в он-лайн", "Основи безпечної роботи з ІКТ", "Партнерство у навчанні". Досвідом роботи з використання ІКТ в практичній роботі поділився Никитюк В.М., заступник директора. В роботі семінару взяла участь Семченкова С.А., начальник відділу освіти.
                                                             
          
Переглядів: 639 | Додав: Roma | Дата: 22.11.2013 | Коментарі (0)

31 жовтня 2013 р. відбувся міжрайонний семінар завідувачів ЗОШ І ст. Іваничівського та Локачинського районів на тему: "Особливості організації навчально-виховного процесу в умовах малочисельної початкової школи" Завідувачі відвідали школи І ст. с.Женятин, с.Долинка, с.Лежниця, с.Бортнів, а також школу-гімназію смт.Іваничі. В семінарі взяла участь завідувач кабінету початкового навчання та дошкільного виховання Єндрущук С.М. 
Переглядів: 609 | Додав: Roma | Дата: 01.11.2013 | Коментарі (0)

29 жовтня на базі Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського і Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст. Волинським ІППО було проведено обласний семінар методистів районних (міських) методичних кабінетів, які опікають предмети природничого циклу на тему: "Методичний супровід формування та розвитку компетентності педагога шляхом самоосвіти". Роботу семінару розпочали з екскурсії музейними кімнатами Затурцівської ЗОШ. Відкрила семінар Григор'єва Н.В., завідувач відділу природничих дисциплін ВІППО, яка у своєму виступі розкрила проблему "Управління самоосвітньою діяльністю педагога в умовах безперервної освіти". Перед педагогами виступила методист відділу природничих дисциплін Кащенюк М.Р.. Про впровадження інноваційних аспектів в організацію методичної роботи з педагогічними кадрами в районі інформувала Журавлюк В.М., завідувач районним методичним кабінетом. Досвідом роботи з реалізації моделі творчого розвитку педагога та учня в умовах інноваційної освітньої діяльності поділився Кушнір М.А., директор Затурцівської ЗОШ. Інноваційні підходи до організації науково-методичної роботи з педагогами презентувала Бойко І.Б., заступник  директора з навчально-виховної роботи. Присутнім були запропоновані фрагменти слайд-фільмів "Покликані творчістю" і "Метод мудрого проекту". Мочеброда О.Є., вчитель географії, розповіла про використання проектних технологій в організацію навчально-виховного процесу. Учасники семінару переглянули учнівський проект "Вони також хочуть жити" (про кажанів), який був переможцем обласного конкурсу у 2013 р. і учасником Всеукраїнського в м. Ялті і "Сім чудес нашої місцевості".  Досвідом роботи з організації експериментально-дослідницької роботи школярів поділилась Марченко Є.П., вчитель біології. Керівники міжшкільних методичних об'єднань Коляда Л.О. (вчителів біології і хімії Затурцівського освітнього округу) і Матвіюк Н.Д. (вчитель географії Привітненського освітнього округу) розповіли про організацію роботи з формування компетентності педагога. Учасники семінару оглянули шкільний дендрарій і навчально-дослідні ділянки. Роботу у Маньківській ЗОШ І-ІІІ ст. розпочали із огляду озеленення території, внутрішніх приміщень, шкільної теплиці. Директор Кошицький І.О. акцентував увагу на значенні озеленення школи як фактора естетичної та екологічної культури учасників навчально-виховного процесу. З основними напрямками роботи навчального закладу зі створення умов для самореалізації особистості ознайомила Демедюк Л.В., заступник директора з навчально-виховної роботи. Вчитель біології Вознюк Л.В. презентувала роботу кафедри природничих дисциплін школи. До кожного із питань були підготовлені презентації. Для учасників семінару було організовано екскурсію в музей-садибу В.К.Липинського. (Пропонуємо окремі матеріали семінару: Притча про Вчителя. Суховерхова Л.П., презентація з досвіду роботи ММО вчителів географії, Привітненського освітнього округу). Фоторепортаж дивитися у Меню сайту "Фотоальбоми".

Переглядів: 723 | Додав: Roma | Дата: 01.11.2013 | Коментарі (0)

28 жовтня 2013 року відбулося виїзне засідання районного методоб'єднання  вчителів математики на базі музею академіка Михайла Пилиповича Кравчука, який знаходиться в селі Човниця Ківерцівського району.
Змістовну екскурсію по музею провела його завідуюча , вчителька-пенсіонерка місцевої школи, Лукашук Євгенія Семенівна.
Вона розповіла про життєвий і творчий шлях вченого, наукову і педагогічну спадщину, його роль у становленні математичної освіти в Україні, про співробітництво з науковим товариством імені Т.Г.Шевченка, про використання спадщини М.П.Кравчука при вивченні окремих тем  шкільного курсу математики.
Народився М.П.Кравчук  27 вересня 1892 року в селі Човниця Ківерцівського району.
Вчений-математик  став майже легендарною постаттю. Син неба, поет німого числа, лицар математики, творець музики чисел, титан математичної думки, корифей математики-ось неповний перелік тих епітетів, які сьогодні можна почути на його адресу. Адже ця людина є автором понад 180 наукових праць із різних галузей математики. А в 2001 році завдяки наполегливим пошукам науковця Качановського із США виявилося, що Михайло Кравчук стояв біля витоків винаходу першого в світі електронного комп'ютера. Ця наукова сенсація ще раз підтверджує те, що світ не лише пізнає Україну через ім'я Кравчука, але й має завдячувати йому у своєму поступі до прогресу.
Михайло Кравчук відстоював високий теоретичний рівень викладання математики з її практичною спрямованістю, використання наочності, формування чуттєвого досвіду дітей, пробудження прагнення до навчання.
Його ідеї є актуальними і для нас. Кредом  для нащадків «поета німого числа» мають бути слова:»Здібних учнів треба шукати, а точніше ростити. Я хочу довірити їм найзаповітніші думи, передати всі свої знання і досвід».
Багато нового та цікавого дізналися вчителі математики про цю легендарну особистість і її трагічну долю.
Хочеться подякувати голові райкому профспілки працівників освіти  Воткало Л.П. за фінансову допомогу в організації цієї поїздки.
 
Переглядів: 694 | Додав: Roma | Дата: 01.11.2013 | Коментарі (0)

Відповідно лр плану роботи відділу освіти з 14 по 17 жовтня в районі проходив І етап Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2014", в якому взяли участь педагоги із 6 загальноосвітніх навчальних закладів в усіх 5-ти номінаціях. Його учасниками були такі педагоги:
номінація "Географія"
- Малечко Л.М. із Бубнівської ЗОШ І-ІІІ ст.  
- Лялька А.М. із Павловичівської ЗОШ І-ІІІ ст.
номінація "Початкові класи"
- Шах Т.І. із Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст.
- Шумук Т.В. із НВК "Локачинської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія"
номінація "Світова література"
- Баран Л.Ф. із Старозагорівської ЗОШ І-ІІІ ст.
номінація "Трудове навчання"
- Войтович В.В. із Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст.
номінація "Директор школи"
- Гапяк О.В. із Озютичівської ЗОШ І-ІІ ст.
Районний тур засвідчив високий рівень підготовки всіх учасників, які продемонстрували професійну майстерність, глибоку обізнаність із сучасними досягненнями психолого-педагогічної науки в галузі дидактики, методики викладання предметів. Свої ідеї і творчі знахідки педагоги вдало втілювали під час проведення презентації, конкурсних уроків. 
Бажаємо перемоги учасникам обласного етапу конкурсу, якими за рішенням журі будуть: Малечко Л.М., Шумук Т.В., Баран Л.Ф.,
Войтович В.В. і Гапяк О.В.

    


Переглядів: 671 | Додав: Roma | Дата: 18.10.2013 | Коментарі (0)

Про підсумки проведення районної методичної декади присвяченої 95 річниці від ня народження В.О. Сухомлинського. 
З метою популяризації, глибокого вивчення та застосування у навчально-виховній діяльності науково-педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського з 24.09 по 04.10.2013 року в районі проходила методична декада, приурочена 95-ій річниці від дня народження В.О.Сухомлинського. Навчальні заклади взяли в ній активну участь. У шкільних бібліотеках було організовано виставки літератури "Василь Сухомлинський і сучасність", конкурси малюнків до казок Сухомлинського для учнів 1-8 класів. Панорами нетрадиційних уроків з використанням творчої спадщини Сухомлинського проведено у Затурцівській, Білопільській, Козлівській, Зубильненській загальноосвітніх школах. Уроки для вчителів "Серце віддаю дітям - у Маньківській, Окорській та Кисилинській ЗОШ, у Затурцівській ЗОШ проведено урок на тему: "Школа Василя Сухомлинського".  Години класного керівника на тему: "Людина, яка віддала серце дітям" пройшли у Затурцівській, Козлівській, Озютичівській, Маньківській, Білопільській, Коритницькій, Зубильненській та інших школах. Педагоги Затурцівської школи переглянули фільм Андрія Забродного "Василь Сухомлинський", для педагогів цієї ж школи було проведено методичну нараду "Василь Сухомлинський про вчителя" і адміністративно-педагогічний консиліум "Становлення молодого педагога".  У Козлівській ЗОШ І-ІІ ст. та Колпитівській ЗОШ І-ІІІ ст. для учнів було проведено ранки на тему: "Стежинами любові та добра".В Озютичівській ЗОШ І-ІІ ст. проведено такі уроки: урок літературного читання у 2 класі. В.Сухомлинський «Я хочу сказати слово», вчитель Герасимчук В.С.; урок розвитку зв'язного мовлення у 6 класі. В.Сухомлинський «Пісня – утвердження поетичного бачення світу», вчитель Гапяк Н.Р.; урок  розвитку зв'язного мовлення у 5 класі В.Сухомлинський «Природа – колиска дитячої думки», вчитель Гапяк Н.Р. Було проведено читання і обговорення таких книг В.О.Сухомлинського «Казки школи під голубим небом» - Озютичівській ЗОШ (Шахраюк В.А.), "Квітка сонця" - Зубильненській ЗОШ , "Чиста криниця" - Затурцівській ЗОШ. Вчителем Кисилинської ЗОШ Кузьмою Н.С. проведено навчальний диктант у 5 класі "Дуб під вікном" В.Сухомлинський, вчителем цієї школи Медвечук Т.В. проведено обговорення оповідання В.Сухомлинського "Важко бути людиною" (5 клас). У Павловичівській та Білопільській ЗОШ та Туминській ЗОШ пройшли загальношкільні лінійки "В.О. Сухомлинський і сьогодення". У П'ятикорівській ЗОШ проведено "Уроки доброти" Василя Сухомлинського. У Колпитівській ЗОШ І-ІІІ ст. класним керівником Н.П. Адамчук проведено родинне свято за творами В.О.Сухомлинського "Шануймо мудру старість"; для педагогів школи проведено педагогічні читання на тему: "Індивідуальний підхід у вихованні молодших школярів за В.О. Сухомлинським".
Питання творчого використання педагогічних ідей В. О. Сухомлинського розглянуто на засіданнях шкільних методичних об`єднань вчителів початкових класів (кер. Жаловага Г. В.),  вчителів української мови і літератури та вчителів світової літератури (кер. Бойко О. А.), класних керівників (кер. Загорська О. І.) Локачинського НВК.Заступник директора з науково-методичної роботи  цього закладу Левчик Н. Г. провела методичну оперативну нараду «Вивчення педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського в самоосвітній діяльності вчителів»
Крім того, у навчальному закладі проведено такі виховні заходи:
-          Урок читання і обговорення казок В. О. Сухомлинського ( 1-Б клас, вчитель Сірко Т. О.);
-          Урок милування красою природи (2-Б клас, вчитель Сахарчук Т. Л.);
-          Година спілкування «Любов до ближнього – джерело величі людини» (5-А клас, класний керівник Барабошко С. А.);
-          Година спілкування «Людина починається з добра  « (6-А клас, класний керівник Корнелюк І. В.);
-          Година спілкування «Дивись – не забудь, людиною будь» (6-Б клас, класний керівник Боярська С. О.);
-          Морально-етична бесіда «Будь великодушним і добрим» (7-А клас, класний керівник Степанюк Ж. Г.);
-          Виховна година за творами В. О. Сухомлинського «Я хочу сказати своє слово» (7-Б клас, класний керівник Бойко О. А.);
-          Година спілкування «Людина, яка віддала серце дітям» (8-Б клас, класний керівник Ничипорук С. Г.);
-          Класна година за творами В. О. Сухомлинського «Совість – учитель людини» (9-А клас, класний керівник Бакун О. П.);
-          Година спілкування «Будь щирим і відвертим» (9-Б клас , класний керівник Батрашкіна А. В.);
-          Година спілкування « Вчимося жити добрими людьми;).
У методичному кабінеті НВК « Локачинська ЗОШ I-III ступенів-гімназія” оформлена виставка методичних напрацювань педагогів НВК «Ідеї В. О. Сухомлинського в практиці роботи педагогічного колективу». 


Переглядів: 864 | Додав: Roma | Дата: 11.10.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 44 45 46 47 48 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів