П`ятниця, 26.04.2024, 20:33
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

На виконання наказу облуон від 29.10.2014 р. №463 "Про проведення ІІ (обласного) туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2015" в районі в період з 17 по 19 листопада проведено І тур вищеназваного конкурсу в номінаціях "Українська мова та література", "Хімія" і "Правознавство". Конкурсні випробування проходили в два етапи - заочний та очний. В очному етапі конкурсанти з допомогою комп'ютерних технологій презентували свій професійний досвід, а також провели майстер-класи, в ході яких ознайомили на практичних діях з формами і методами роботи, які використовують у навчально-виховному процесі. Завершальним етапом конкурсу були уроки, в ході яких учителі демонстрували інноваційні форми роботи з учнівськими колективами. Усі конкурсанти показали належний рівень професійної майстерності, обізнаність із сучасними досягненнями психолого педагогічної науки, володіння методикою викладання відповідних предметів. Журі конкурсу визнало переможцями І туру всеукраїнського конкурсу Дерефінку Наталію Зіновіївну, вчителя правознавства Павловичівської ЗОШ І-ІІІ ст., Мельничук Наталію Василівну, вчителя української мови і літератури Замличівської ЗОШ І-ІІІ ст.; Ничипорук Мирославу Мирославівну, вчителя хімії Локачинського НВК. Бажаємо вам успішно виступити на обласному турі конкурсу. Пропонуємо слайд-шоу з конкурсу. Дивитися у Меню сайту "Фотоальбоми"

             


 

Переглядів: 667 | Додав: Roma | Дата: 21.11.2014 | Коментарі (0)

7 листопада на базі ЗОШ І-ІІІ ст. імені В.К.Липинського с. Затурці відбулось чергове засідання методичного об’єднання практичних психологів шкіл району. У ході засідання члени методичного об’єднання стали учасниками семінару на тему: «Неуспіщність як психолого – педагогічна проблема», організованого психологом цієї школи Лазарук Н.О. Активну участь у семінарі взяли керівники шкільних методичних об’єднань та педагоги навчального закладу. На семінарі було визначено основні причини неуспішності сучасних школярів з погляду фізіології, психології, педагогіки та соціології, Під час обговорення основного питання семінару будо намічено шляхи подолання неуспішності та розроблено рекомендації по роботі з невстигаючими для педагогів, класних керівників, адміністрації, психологів, батьків.

Переглядів: 557 | Додав: Roma | Дата: 12.11.2014 | Коментарі (0)

06 листопада на базі ЗОШ І-ІІІ ст. імені В.К.Липинського с. Затурці проходив майстер-клас вчителя світової літератури, вчителя-методиста Кушнір Людмили Віталіївни. Тема майстер-класу, організованого вчителем: «Педагогічний дизайн мультимедійного уроку» . Активну участь у роботі взяли вчителі світової літератури району, методист відділу освіти Локачинської РДА Луньова В.Є. У ході семінару-практикуму було визначено основні ознаки мультимедійного уроку, правила створення уроку світової літератури із застосуванням ІКТ. Під час обговорення основного питання майстер-класу було окреслено етапи побудови мультимедійного уроку вчителем з використанням презентацій, відеороликів на основі творів світової літератури.

Переглядів: 585 | Додав: Roma | Дата: 12.11.2014 | Коментарі (0)

В рамках Міжнародних днів освіти дорослих в Україні, які проходили 4-6 листопада, районним методичним кабінетом було проведено круглий стіл для заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему: "Сучасні підходи до підвищення компетентності педагога". З презентацією "Професіоналізм і компетентність сучасного педагога" виступила Журавлюк В.М., завідувач райметодкабінету. В обговорені теми взяли участь такі заступники директорів: Штинька Ж.Є. із Шельвівської ЗОШ - з проблеми "Скільки компетенцій потрібно вчителеві?, Квік С.Я. із Кисилинської ЗОШ акцентувала увагу на значенні духовності як найголовнішої компетенції педагога, Лінник М.І. із Заячицівської ЗОШ підняла проблему "Комунікативна компетентність педагога - професійно значуща, інтегрована якість", Ярмолюк В.В. із П'ятикорівської ЗОШ - з проблеми " Що таке педагогічна компетентність?", Тлучкевич Г.І. із Холопичівської ЗОШ поділилася досвідом формування соціальної компетентності в системі роботи вчителя, Дерефінка Н.З із Павловичівської ЗОШ розповіла про професійні компетенції сучасного педагога. Про основні шляхи підвищення професійної компетентності педагога говорила Тимощук Н.В. із Конюхівської ЗОШ. Учасники круглого столу виробили рекомендації щодо створення умов для підвищення професійної компетентності педагогів.

       


 

Переглядів: 579 | Додав: Roma | Дата: 07.11.2014 | Коментарі (0)

6 листопада на базі шкіл нашого району проходив обласний семінар новопризначених керівників загальноосвітніх навчальних заклдаів на тему: "Модернізація управління навчально-виховним процесом засобами використання інформаційно-комунцікаційних технологій". Розпочали роботу семінару в Озютичівській ЗОШ І-ІІ ст. Відкрив семінар і виступив з лекцією "Використання ІКТ в управлінні навчальним закладом" Гуменюк М.У., завідувач відділу з питань управлінської діяльності та інклюзивної освіти ВІППО. Про реалізацію державної політики в районі з питань інформатизації освіти розповіла Семченкова С.А., начальник відділу освіти Локачинської райдержадміністрації. Про роль методичної служби району у підвищенні ІКТ компетентності педагогів інформувала присутніх Журавлюк В.М., завідувач районного методичного кабінету. Гапяк О.В., директор місцевої школи, лауреат обласного конкурсу "Учитель року 2014" провів майстер-клас з проблеми: "Інформаційна компетентність керівника як умова забезпечення результативності навчально-виховного процесу". У Маньківській ЗОШ І-ІІІ ст. учасникам семінару було запропоновано презентаційний меседж "А ми робимо так..." (Робота навчального закладу над створенням позитивного іміджу через інноваційну управлінську діяльність), який провів Кошицький І.О., директор школи. У Затурцівській ЗОШ І-ІІІ ст. директори шкіл переглянули слайд-фільм "Забезпечення творчого розвитку педагога та учня в умовах формування інформаційно-освітнього середовища навчального закладу". Гості також ознайомилися з навчально-матеріальною базою вищеназваних навчальних закладів, у Затурцівській ЗОШ І-ІІІ ст. вони відвідали музейні кімнати школи. Для учасників семінару було проведено екскурсію в музей-садибу В.К.Липинського. Фотоматеріали дивитися у Меню сайту "Фотоальбоми"

       


 

Переглядів: 576 | Додав: Roma | Дата: 07.11.2014 | Коментарі (0)

31 жовтня на базі Колпитівської ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено районний семінар директорів шкіл на тему: Інноваційні технології в управлінській роботі". Розпочали роботу з огляду навчально-матеріальної бази школи та з екскурсії в музей історії села, яку провела для гостей вчителька історії Адамчук Н.П. Теоретичну частину семінару відкрила Семченкова С.А., начальник відділу освіти, яка акцентувала увагу на значенні використання інноваційних технологій в управлінні для забезпечення якісної освіти. У роботі семінару взяв участь доцент кафедри менеджменту Волинського ІППО, кандидат політичних наук Вознюк В.С., який виступив з доповіддю "Інноваційні технології в управлінській діяльності". Досвідом роботи з проблеми впровадження інноваційних технологій в управлінську діяльність поділився директор місцевої школи Паляничка А.П.. Він розповів про використання проектних технологій і навів конкретні приклади результатів від цієї роботи. Про використання проектної методики на уроках іноземної мови розповіла Штунь О.В. Андрійчук В.А., голова громадської організації "Колпитівська" провела заняття-практикум "Технологія впровадження проекту", у процесі якого продемонструвала основні етапи підготовки і створення проектів. На завершення семінару директори взяли активну участь у панельній дискусії "Інноваційні управлінські технології - шлях до розвитку ЗНЗ" в ході якої усі позитивно відгукнулися про значення впровадження інновацій в управлінську діяльність. Пропонуємо окремі матеріали семінару. (Дивитися Меню сайту "Каталог файлів" у Категорії розділу "Навчання керівників"

       


 

Переглядів: 533 | Додав: Roma | Дата: 05.11.2014 | Коментарі (0)

30 жовтня 2014 року на базі ЗОШ І-ІІІ ст. ім..В.К. Липинського с.Затурці був проведений районний семінар для вчителів хімії на тему: «Використання інноваційних форм роботи з обдарованими учнями». В роботі семінару взяла участь Кащенюк Мирослава Ростиславівна, методист Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти. Вчителі ділились досвідом щодо організації роботи з розвитку творчої обдарованості учнівської молоді. Це Лазарук Н.О., психолог ЗОШ І-ІІІ ст. ім..В.К.Липинського с.Затурці. Ничипорук М.М., вчитель хімії НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія», Базар Н.І., вчитель хімії ЗОШ І-ІІІ ст. с.Павловичі, Стецюк Л.В., хімії ЗОШ І-ІІІ ст. с.Замличі, Люшик Є.М., вчитель хімії ЗОШ І-ІІІ ст. с.Колпитів, Доскоч Н.В., вчитель хімії ЗОШ І-ІІІ ст. с.Старий Загорів, Пушкарський О.В., вчитель хімії ЗОШ І-ІІ ст. с.Білопіль.

       


 

Переглядів: 685 | Додав: Roma | Дата: 05.11.2014 | Коментарі (0)

Педагоги вшанували В.О.Сухомлинського.

З 22.09. по 03.10 2013 р. у школах району проходила методична декада, присвячена В. О. Сухомлинському. У бібліотеках навчальних закладів оформлені виставки «Педагогічна та літературна спадщина В. О. Сухомлинського». В більшості навчальних закладів пройшли конкурси малюнків до казок В.О.Сухомлинського, читання його творів, проведено нетрадиційні уроки з використанням творчої спадщини педагога. Різноманітністю відзначилися заходи у Локачинському НВК, Маньківській, Затурцівській, Білопільській, Козлівській, Губинській, П’ятикорівській, Кисилинській та інших загальноосвітніх школах. Рада учнівського співуправління «Злагода» Локачинського НВК випустила тематичну гімназійну газету «Вісник», присвячену творчому доробку В. О. Сухомлинського. Питання творчого використання педагогічних ідей В. О. Сухомлинського розглянуто на засіданнях шкільних методичних об`єднань. вчителів початкових класів (кер.Шумук Т.В.), вчителів української мови і літератури та вчителів світової літератури (кер. Бойко О. А.), класних керівників (кер. Загорська О. І.). Заступник директора з науково-методичної роботи Локачинського НВК Левчик Н. Г. провела методичну оперативну нараду «Вивчення педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського в самоосвітній діяльності вчителів»; із молодими вчителями обговорили статтю В.О. Сухомлинського «Навчи дитину вчитися». ЗавбібліотекоюТолстобрюх Л.Б. провела бібліотечні уроки за творчістю В.О. Сухомлинського „Книга в твоєму житті” серед учнів початкових та середніх класів.Учениці 7-Б класу Трачук Я. та Вознюк О. виступили із повідомленнями про дитячі роки В.О. Сухомлинського на лінійці початкових класів. Уроки мислення серед природи провели вчителі початкових класів Сахарчук Т.Л., Шумук Т.В., Жаловага Г.В., Скучинська В.М., Деркач Н.В., Сірко Т.О. Вчитель Киричук І. Р. провела у 4-Б класі урок «Людина починається з добра». У8-А класі вчитель Осадца С.Д. провела виховний захід «Уроки морально-етичного виховання за оповіданнями-притчами В.О.Сухомлинського». Літературну годину„Подорож до читацької скарбнички В.О. Сухомлинського” разом із шкільним бібліотекарем Толстобрюх Л.Б. провела вчитель української мови і літератури у 7-Б класі Левчик Н.Г. Години спілкування „Його ім’я зорею сяє”, „Людина, яка віддала серце людям”, „Стежинами любові та добра” провели класні керівники Бакун О.П., Боярська С.О., Барабошко С.А. Учні 8-Б класу(класний керівник Бойко О.А.) переглянули кінофільм про життя і творчість В.О.Сухомлинського «Сонце Василя Сухомлинського». На засіданні методичного об`єднання вчителів української мови і літератури відбувся захист конспекту уроку за життям і творчістю В. Сухомлинського (молоді вчителі Козар Н. В., Дудечко Л.В.). У Маньківській ЗОШ протягом декади було проведено: уроки позакласного читання у 5-11 класах («Мудре слово і щира порада В.Сухомлинського. Оповідання зі збірки «Вічна тополя» - 5 клас; «Мудрість життєвих порад у казках В.Сухомлинського» - 7 клас; «Мати. Вітчизна. Книга. Хліб (за творами В.Сухомлинського») – 8 клас; «Біля джерел життєвого ідеалу. Ознайомлення зі творчістю В.Сухомлинського» – 9 клас; «Щастя бути Людиною (Літературна спадщина В.Сухомлинського») – 10 клас). Години класного керівника «Людина, яка віддала серце людям»; Педагогічні читання «В.О.Сухомлинський і сучасні школа»; Індивідуальне заняття для молодих спеціаліствів. Для педагогів Козлівської ЗОШ було проведено бесіду за круглим столом "Що черпаємо з педагогіки В.О.Сухомлинського". Вчителька початкових класів Козлівської ЗОШ Войцеховська О.Г. уклала збірник неопублікованих казок В.Сухомлинського «Свіжий вітер казки». У Білопільській ЗОШ проведено загальношкільну лінійку до 96-ї річниці від дня народження В.О.Сухомлинського «Серце, віддане дітям». Вчителі-філологи П’ятикорівської ЗОШ провели відеоурок «Життєвий і творчий шлях В.О.Сухомлинський». У Губинській ЗОШ проведено педагогічні читання «Василь Сухомлинський в діалозі з сучасністю». У Затурцівській ЗОШ І-ІІІ ст. у шкільній бібліотеці було організовано виставку літератури «Василь Сухомлинський і сучасність» . У початковій школі проведено уроки читання та бібліотечні уроки «Людина починається з добра» (за казками В.Сухомлинського). Організовано урок для вчителів «Світлий геній школи Павлиша», методичну нараду «Мудра влада колективу». У Бубнівській школі також пройшли різноманітні заходи, а саме: науково-практична конференція "Ідеї В.О. Сухомлинського в практиці реформування початкової освіти: досвід, невикористані резерви, перспективи", в якій активну участь взяли вчителі початкових класів - Вільчевська О.П., Новосад С.О., Гомон В.М., Мелечко Р.І. Для учнів 5-8 класів проведено «Філософський стіл» на тему: "Витоки та наснаги духовних джерел українців за працями В.О. Сухомлинського"(класні керівники Куліш І.В. та Юхно М.А.). Для учнів 1 класу підготовлено виставу за твором В. Сухомлинського "Акація і Бджола" (класовод Вільчевська О.П.)., та інші. Проведено заняття у психолога «Становлення молодого педагога». Організовано зустріч із книгою В. Сухомлинського «Вічна тополя» для учнів 2-4 класів, конкурс малюнків до казок В.Сухомлинського для учнів 1-8 класів. Учні школи відвідали виставку «Серця, віддані дітям», що відкрилася у музеї-садибі В’ячеслава Липинського с. Затурці.

       

У методичному кабінеті школи підготовлено добірку матеріалів на допомогу учителю «Педагогіка Сухомлинського і сучасний урок». Ряд навчальних закладів запланували проведення педагогічних читань на осінні канікули.

              


 

Переглядів: 711 | Додав: Roma | Дата: 10.10.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 40 41 42 43 44 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів