Вівторок, 07.05.2024, 19:40
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

13 травня педагоги нашого району взяли участь у обласному святі вшанування учасників конкурсу "Учитель року - 2015", яке проходило у актовій залі ВІППО. Грамотами обласного управління освіти і науки та грошовими винагородами були відзначені такі педагоги нашого району: Дерефінка Н.З., вчитель правознавства  Павловичівської ЗОШ; Мельничук Н.В., вчитель української мови і літератури Замличівської ЗОШ; Ничипорук М.М., вчитель хімії Локачинського НВК. Крім того відбулося урочисте відкриття обласної виставки "Творчі сходинки педагогів Волині", на якій експонується 25 методичних матеріалів педагогів нашого району.

                                          

Переглядів: 514 | Додав: Roma | Дата: 14.05.2015 | Коментарі (0)

Сучасний навчальний заклад – відкрита соціально-педагогічна система, про яку сьогодні говорять як про сферу послуг. Ефективність роботи навчальних закладів залежить від рівня управлінської діяльності.
«Добре керувати навчально-виховним процесом – це означає досконало володіти наукою, майстерністю і мистецтвом». Ці слова Василя Сухомлинського актуальні і сьогодні і стали епіграфом до семінару директорів шкіл на тему: «Теоретико-методологічні засади формування професійного іміджу керівників ЗОШ», який проведено 7 травня на базі Павловичівської ЗОШ І-ІІІ ст.
Відкрила семінар начальник відділу освіти Семченкова С.А., яка зробила акцент на значенні формування позитивного іміджу для керівника, що безпосередньо впливає на імідж школи, яку він очолює.
Позитивний імідж школи неможливий без позитивного іміджу самого керівника. Імідж керівника – символ, код, засіб організації шкільного колективу для виконання поставлених завдань.
Саме керівник комплектує команду, формулює місію навчального закладу, визначає напрямки діяльності, а найголовніше – створює імідж своєї школи. Директор школи – це її візитна картка.
Про те, які управлінські здібності повинен мати керівник говорив у своєму виступі Остапйовський І.Є., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри управлінської діяльності ВІППО.
Досвідом роботи з проблемного питання поділилась директор місцевої школи Нерода О.В. Про роботу педагогічного колективу над вихованням особистості з активною громадянською позицією розповіла Дерефінка Н.З., заступник директора з навчально-виховної роботи. Вознюк Л.В., методист РМК, спільно з соціальним педагогом Мельничук Н.А. провели практичне заняття з елементами тренінгу на тему: «Психологічні аспекти формування іміджу сучасного керівника ЗНЗ».
Учасники семінару відвідали ряд уроків у вчителів-предметників і переглянули виступ учнівського колективу на тему: «Україна – моя Батьківщина», програму якого підготували Лавренюк Л.О., вчитель музики і Тур Т.П., педагог-організатор.
В ході круглого столу, підводячи підсумки роботи директори відмітили актуальність теми семінару і висловили вдячність дирекції і всьому педагогічному колективу Павловичівської ЗОШ за творчий підхід до організацій і проведення заходу.

                                

Переглядів: 522 | Додав: Roma | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

24 квітня 2015 р. на базі Локачинського НВК було проведено черговий семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему: "Ефективність використання інофрмаційних технологій у роботі заступника директора з НВР". Відкрила семінар Журавлюк В.М., завідувач райметодкабінету, яка у своєму виступі окреслила основні аспекти використання Інтернет-технологій у методичній роботі. Вона зробила особливий акцент на  можливостях і значенні використання так званих хмарних технологій, як інноваційного чинника взаємодії методичного кабінету із загальноосвітніми навчальними закладами. Заступник директора з навчально-виховної роботи Локачинського НВК Никитюк В.М. зробив огляд популярних освітніх порталів. Віктор Миколайович презентував учасникам семінару сайт Локачинського НВК та персональний сайт. Із сайтом Козлівської ЗОШ І-ІІ ст., який входить в число кращих шкільних сайтів нашого району, ознайомила присутніх Демедюк Л.М., заступник директора. Крім того, Никитюк В.М. провів практичне заняття "Створення та підтримка персонального сайту". З питаннями організаційного характеру перед заступниками директорів також виступили: Комар О.С., головний спеціаліст відділу освіти, і Макаревич М.В., методист. 

                         

Переглядів: 530 | Додав: Roma | Дата: 24.04.2015 | Коментарі (0)

26 березня проведено XIII районний фестиваль педагогічних ідей на тему: "Інноваційні підходи до організації навчально-виховного процесу", який зібрав за круглий стіл 18 педагогів загальноосвітніх навчальних закладів, які атестуються на присвоєння кваліфікаційної категорії "спеціаліст вищої категорії" та педагогічних звань. В ході фестивалю прозвучали різноманітні педагогічні ідеї, а саме:
1. Формування ключових компетентностей особистості школяра шляхом використання ІКТ на уроках фізики.
Никитюк Віктор Миколайович, вчитель фізики НВК “Локачинська ЗОШ-гімназія”
2. Формування активної творчої особистості учнів шляхом використання інноваційних технологій учнів.
Дорощук Наталія Степанівна,вчитель географії Білопільської ЗОШ
3. Формування екологічної компетентності учнів на уроках біології та в позакласній роботі.
Новохіжина Руслана Євгеніївна, вчитель біології Холопичівської ЗОШ
4. Вивчати літературу цікаво.
Доскуч Людмила Володимирівна, вчитель української мови і літератури Холопичівської ЗОШ
5. Формування самоосвітньої компетентності учнів на уроках історії.
Давидчук Оксана Степанівна, вчитель історії Білопільської ЗОШ.
6. Використання інтерактивних технологій для створення й реалізацій проектів на уроках трудового навчання з метою формування технологічно освіченої особистості.
Войтович Володимир Вікторович, вчитель трудового навчання Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст.
7. Формування якостей творчого читача засобами інтерактивних та інформаційних технологій навчання на уроках світової літератури.
Литвин Ольга Михайлівна,вчитель світової літератури Маньківської ЗОШ ЗОШ І-ІІ ст.
8. Ігрова діяльність на уроках світової літератури.
Тур Оксана Лукашівна, вчитель світовї літератури Кисилинської ЗОШ
9. Розвиток творчих здібностей учнів методами інтерактивного навчання.
Ковальчук Олег Віталійович, вчитель трудового навчання Затурцівська ЗОШ
10. Розвиток комунікативних навичок на уроках російської мови.
Коба Віктор Володимирович, вчитель російської мови Великоокорської ЗОШ І-ІІ ст.
11. Формування креативної особистості через роботу органів учнівського самоврядування.
Іванчук Ольга Василівна, педагог-організатор Зубильненської ЗОШ І-ІІ ст.
12. Формування ключових компетенцій молодих школярів через впровадження інтерактивних технологій навчання.
Шумук Тетяна Василівна, вчитель початкових класів Локачинського НВК
13. Формування громадянської компетентності шляхом активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках правознавства.
Боць Валентина Миколаївна, вчитель правознавства Локачинського НВК
14. Вдосконалення навички техніки читання.
Мороз Ірина Євгеніївна, вчитель початкових класів Шельвівської ЗОШ
15. Становлення духовно багатої особистості шляхом використання народознавчого матеріалу на уроках української мови і літератури.
Мельничук Наталія Василівна, вчитель української мови літератури Замличівської ЗОШ
16. Формування нових знань з фізики через створення проблемних ситуацій на основі сучасного життя і розв'язування їх самостійно учнями на основі власної практики засобами інтернету
Юнак Анатолій Петрович, вчитель фізики Привітненської ЗОШ
17. Організація ефективної фізкультурно-оздоровчої роботи  в школі
Гедзун Олена Тимофіївна, вчитель фізвиховання Замличівської ЗОШ

Фестиваль у черговий раз засвідчив, що творчість наших педагогів - це неміліюче джерело, яке постійно поповнюється новими ідеями.

Переглядів: 602 | Додав: Roma | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

25 березня для вчителів природничих дисциплін (географії, біології та хімії) було проведено районну науково-практичну конференцію на тему: "Психологічні аспекти сучасного уроку". Сьогодні, щоб здійснити повноцінну навчальну діяльність учневі необхідно мати навчально-пізнавальний мотив. Тому проблема мотивації навчання є однією з центральних у педагогічній психології. Відкриваючи конференцію, Журавлюк В.М., завідувач райметодкабінету, підняла проблему "Як підвищити мотивацію дітей у навчанні". Технологію реалізації психологічних основ навчально-пізнавальної діяльності учнів на уроці розкрила у своїй презентації Процан І.В., вчитель хімії Маньківської ЗОШ. Про розвиток вищих психічних процесів учнів на уроці (відчуття, сприйняття, спостережливість, розвиток пам'яті, мислення, емоційновольової сфери) розповіли вчителі географії Матвіюк Н.Д. із Старозагорівської ЗОШ і Дорощук Н.С. із Білопільської ЗОШ. Вони презентували різноманітні форми роботи, які використовують на своїх уроках. Різноманітні стилі спілкування вчителя і учнів на уроці охарактеризував Лисанюк Т.М., вчитель географії Заячицівської ЗОШ. Він також запропонував релаксацію "Впізнай звуки природи". Павлюк Л.Л., вчитель біології і географії Линівської ЗОШ, розкрила питання "Психолого-педагогічне управління процесом виховання, самовиховання та самовдосконалення на уроці. Цікавим був виступ Мелечко Л.М., вчительки біології і географії Бубнівської ЗОШ, на тему: "Аспекти кольоропсихології для вчителя", адже ці знання забезпечують налагодження тісного контакту вчителя та учнів, що є запорукою проведення ефективного уроку Психологічні вимоги до сучасного уроку окреслила в своїй презентації Ничипорук М.М., вчитель хімії Локачинського НВК. В ході конференції було вироблено рекомендації щодо створення атмосфери здорового психологічного клімату в навчально-виховному процесі та забезпечення умов для самореалізації особистості учня. Пропонуємо презентаційні матеріали вчителів (Дивитися на сайті для вчителів географії).

 

Переглядів: 523 | Додав: Roma | Дата: 27.03.2015 | Коментарі (0)

Весняні канікули, як всі попередні роки, для педагогів району були насичені різноманітними методичними заходами. 24 березня на базі ЗОШ І-ІІІ ст. с.Старий Загорів відбувся районний семінар-практикум для вчителів історії на тему: "Сучасні методики використання історичних джерел у шкільному курсі історії". З доповіддю "Сучасна класифікація історичних джерел. Методика використання історичних джерел на уроках історії залежно від походження, видової різноманітності, типології" виступила доцент кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів ВІППО Миць М.Я. Досвідом роботи з використання історичних джерел на уроках історії та в позакласній роботі поділилися такі вчителі історії: Баран І.В. із Старозагорівської ЗОШ, Никитюк О.В. із Линівської ЗОШ, Стрільчук О.В. із Замличівської ЗОШ, Дерефінка Н.З. із Павловичівської ЗОШ, Савчук Л.В., головний спеціаліст відділу освіти. Учителі відвідали шкільний музей і оглянути архітектурну пам'ятку XVI ст. - Новозагорівський монастир.

Переглядів: 564 | Додав: Roma | Дата: 24.03.2015 | Коментарі (0)

12 березня 2015 р. на базі Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулось засідання районного методичного об'єднання вчителів світової літератури на тему: "Метод проектів як засіб творчої самореалізації особистості учня". В роботі методоб'єднання взяло участь 23 вчителя світової літератури з 24 шкіл району, а також методист з гуманітарних дисциплін ВІППО Бондарук Л.М. Всі учасники були запрошені на урок до Литвин О.М., який відбувся у 6 класі. На засіданні круглого столу обговорювались питання: "Створення сприятливого середовища для розвитку та самореалізації особистості в умовах використання нових педагогічних технологій" (Демидюк Л.В. - заступник директора з навчально-виховної роботи Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст.), "Суть методу проектів" (Луньова В.Є., методист РМК), "Творення підприємницького тла через проектні технології навчання на уроках світової літератури" (Бондарук Л.М., методист ВІППО), "Проектне навчання на уроках світової літератури: досвід, проблеми перспективи (Бойко І.Б., керівник РМО вчителів світової літератури), а також був проведений майстер-клас "Метод мудрого проекту" (Кушнір Л.В., вчитель світової літератури Затурцівської ЗОШ).  

                 

Переглядів: 605 | Додав: Roma | Дата: 20.03.2015 | Коментарі (0)

Акварельний живопис
13 березня в Козлівській школі відбулось засідання районного методичного об'єднання вчителів образотворчого мистецтва, під час роботи якого Тур Василь Вікторович провів майстер-клас для вчителів району. Метою цього майстер-класу було ознайомити з технікою акварельного живопису , матеріалами і способами виконання малюнків «по мокрому» і «а ля пріма»,максимально сприяти творчому натхненню учасників заходу, які виконали етюд акварельними фарбами. Вчителі також обговорили нові підручники для 7 класу. В роботі засідання взяла участь Макаревич Мирослава Володимирівна - методист районного відділу освіти.

                    

 

Переглядів: 561 | Додав: Roma | Дата: 16.03.2015 | Коментарі (0)

11 березня  2015 року Козлівський ДНЗ зустрічав вихователів району. Никитюк Ольга Миколаївна, вихователь молодшої та середньої групи, запросила на інтегроване заняття  на тему: «Квітка, що здійснює бажання»  (кольоротерапія). Заняття було змістовним і цікавим. Діти допомагали чарівній квіточці, відшукати загублені кольорові пелюстки. За це вона віддячила їм, виконавши дитячі бажання.
Також діти привітали усіх присутніх із святом 8 Березня, показавши уривок святкового концерту.
З презентацією «Мовленнєвий розвиток» виступила вчитель-логопед Локачинського ДНЗ «Пізнайко»  Присяжнюк  Марія  Валеріївна.В роботі засідання взяла участь Ривачук Ганна Сергіївна - методист районного відділу освіти. Пропонуємо презентацію вихователя Присяжнюк М.В.

                              

 

 

Переглядів: 685 | Додав: Roma | Дата: 16.03.2015 | Коментарі (0)

4 березня на базі Озютичівської ЗОШ проведено районне методичне об'єднання вчителів географії, в ході якого педагоги обговорили проблемне питання: "Обираємо підручники для 7 класу". Учасники РМО опрацювали наказ МОН України "Про проведення державної підсумкової атестації у системі загальної середньої освіти у 2014-2015 н.р." В рамках випереджуючого семінару-практикуму "Працюємо за новою програмою з географії у 6 класі" вчитель географії місцевої школи Гапяк Олександр Володимирович провів відкритий урок на тему: "Води суходолу. Річка та її частини". В ході круглого столу педагоги поділились враженнями від відвіданого уроку в колеги, а також підняли актуальні питання методики викладання розділу "Гідросфера". Керівником РМО було проведено коментоване опрацювання статті А.М. Фасолі "Компетентнісно зорієнтовані завдання: проблеми термінології, типології, створення" (за матеріалами ж.Географія №23-24, 2014 р.).
На допомогу вчителям у вивченні розділу "Гідросфера" було запропоновано список рекомендованої літератури. Матеріали РМО розміщено на сайті для вчителів географії. 

Переглядів: 496 | Додав: Roma | Дата: 06.03.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 38 39 40 41 42 ... 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів