Субота, 27.04.2024, 00:06
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » Архів матеріалів

07-08 жовтня проходили обласні турніри з географії та біології.

Вітаємо команду юних географів Локачинського НВК в складі:

Вронська Оксана, Долинська Аліна, Мощук Віталія, Бліндер Степан та Боць Олену із Холопичівської ЗОШ із другим місцем та їхнього керівника Корнелюк Ірину Василівну.

Вітаємо команду юних біологів  Локачинського НВК в складі:  

Жешко Оксана, Загорський Віктор, Бліндер Степан, Мощук Віталія, Федончук Ольга з третім місцем та їхнього керівника Барабошко Світлану Анатоліївну.

 

Переглядів: 658 | Додав: Roma | Дата: 10.10.2011 | Коментарі (0)

Хто опановує нове, плекаючи старе,

той може бути вчителем

Конфуцій

Розвиток освіти, її орієнтація на формування творчого потенціалу учня спонукають учителя до пошуку інноваційних технологій навчання.

Сьогодні педагоги мають кваліфіковано обирати і використовувати саме ті технології, які значною мірою відповідають змісту і цілям вивчення конкретної дисципліни, сприяють досягненню цілей гармонійного розвитку учнів з урахуванням їхніх індивідуальних особливостей.

З метою ознайомлення вчителів географії з інноваційними технологіями викладання предмета  та підвищення мотивації до їх активного впровадження районним методичним кабінетом відділу освіти  спільно з відділом природничих дисциплін ВІППО та з кафедрою фізичної географії Волинського національного університету 5 жовтня на базі Зутурцівської зош І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського проведено семінар на тему «Сучасні технології у викладанні природничих дисциплін».

Відкрила семінар Журавлюк В.М., завідувач районного методичного кабінету.

У теоретичному блоці семінару виступила Григор’єва Н.В., завідувач відділу природничих дисциплін ВІППО, яка акцентувала увагу на проблемі підготовки педагога у системі післядипломної освіти до впровадження освітніх змін.

Про значення проведення науково-дослідницької роботи в системі навчальної діяльності вчителя географії говорила Тарасюк Н.А., кандидат географічних наук, доцент кафедри географії ВНУ.

Актуальною була тема виступу Павловської Т.С., кандидата географічних наук, доцента кафедри географії ВНУ, а саме: «Наукові дослідження в системі географічної освіти».

В ході круглого столу вчителі географії району взяли активну участь в обговоренні проблемного питання семінару і висловили щиру вдячність представникам ВІППО та ВНУ за надану методичну допомогу.

У другій частині семінару досвідом роботи педагогічного колективу Затурцівської зош з використання інноваційних технологій в освітньому просторі навчального закладу поділився з присутніми Кушнір М.А., директор місцевої школи. Навчальний заклад четвертий рік є учасником Всеукраїнського експерименту з впровадження програми «Net-школа України. Єдине інформаційне середовище навчального закладу».

Шукаючи нові підходи до активізації пізнавально-евристичних здібностей школярів,  розвитку їх творчих задатків педагогічний колектив працює над реалізацією науково-методичної теми «Створення оптимальних умов для творчого розвитку кожної дитини як особистості»

В ході педагогічного колажу «Метод мудрого проекту», який провела Бойко І.Б., заступник директора з навчально-виховної роботи, учасником семінару було продемонстровано результати проектної діяльності педагогічного колективу. Досвідом роботи зі створення проектів ділились Марченко Є.П., вчитель біології,  та Мачеброда О.Є., вчитель географії. Проект «Збережемо витік річки Турії» представив учень 11 класу Кузава Олександр, який у 2011 році був переможцем Всеукраїнських конкурсів науково-дослідницького проектування та винахідництва і «Юний дослідник».

Завершальним акордом семінару став перегляд проекту «Моє рідне село»,поданого у формі мультимедійної презентації,  який з любов’ю до своєї батьківщини презентувала учениця 9 класу Ковальчук Вікторія.

Для учасників семінару було організовано екскурсії музейними кімнатами школи, а також – до музею-садиби В.К.Липинського.

У роботі семінару взяла участь начальник відділу освіти Семченкова С.А.

Переглядів: 951 | Додав: Roma | Дата: 07.10.2011 | Коментарі (0)

Запрошуємо вчителів географії, біології та хамії взяти участь у районній НПК на тему: "Використання сучасних інформаційних технологій на уроках природничих дисциплін", яка відбудеться 26 жовтня у
Локачинському НВК.

Примірні теми
1.        Можливості використання Інтернет-ресурсів вчителями природничих дисциплін.
2.        З досвіду використання електронних програмних засобів на уроках природничих дисциплін.
3.        Дидактичні вимоги до використання тестів із застосуванням ІКТ.
4.        Значення створення електронних презентацій для підвищення в учнів мотивації до вивчення географії рідного краю.
5.        Значення використання в навчальному процесі комп’ютерної техніки для формування інформаційної компетентності вчителя і учня.
6.        Інформаційний проект – спосіб інтерактивного навчання.
7.        Активація  розумової діяльності учнів шляхом використання сучасних інформаційних технологій на уроках біології.
8.        Розвиток інтелектуального мислення учнів на уроках біології шляхом використання сучасних інформаційних технологій.
9.        Інформаційно-комунікативні технології та сучасний урок.
 
 
Переглядів: 704 | Додав: Roma | Дата: 04.10.2011 | Коментарі (0)

Вітаємо педагогів з новим навчальним роком!
Переглядів: 800 | Додав: Roma | Дата: 31.08.2011 | Коментарі (0)

Районним методичним кабінетом проведено моніторинг результативності організації методичної роботи у навчальних закладах у 2010-2011 н.р. за основними напрямами діяльності. Пропонуємо зведену таблицю рейтенгів шкіл за участю у методичній роботі. Перші-треті місця відповідно мають: Локачинський НВК, Затурцівська ЗОШ і Маньківська ЗОШ. У минулому навчальному році значно зріс рейтинг Шельвівської ЗОШ (4 місце),особливо хочеться відмітити змістовну системну і результативну методичну роботу Окорської ЗОШ, яка вийшла з останніх місць на восьме, і Кисилинської ЗОШ І-ІІ ст. (10 місце) (Таблицю дивитися у каталозі файлів).

Переглядів: 1513 | Додав: Roma | Дата: 26.07.2011 | Коментарі (0)

                                                          " Найскладніше з мистецтв - це керувати собою і людьми"

                                                                                                            М.Вебер, філософ (1864-1920рр.) 

     Відповідно до плану роботи відділу освіти 24.06.2011р. на базі Привітненської ЗОШ І-ІІІст проведено семінар директорів з проблеми: "Психологічний супровід навчально-виховного процесу в знз". Семінар відкрила Журавлюк В.М., завідувач районного методичного кабінету. Директор школи Купріюк Ж.Ф. провела екскурсію по школі, зробила презентацію свого навчального закладу, використовуючи інформаційні технологїі, а також поділилась досвідом роботи педагогічного колективу з проблеми: "Психологія управління школою". Повх Т.П., практичний психолог , провела з директорами практичне заняття з елементами тренінгу "Шлях до успіху". У практичному блоці директором школи було продемонстровано фрагмент  засідання педагогічної ради на тему "Адаптація п'ятикласників", рольову гру "Інтерв'ю педагогів". Про теорію психологічної підтримки навчально-виховного процесу розповіла Вознюк Л.В., психолог-методист районного методичного кабінету. В ході круглого стола керівники обмінялись думками з приводу актуальності піднятої проблеми. У роботі семінару взяла участь Савчук Л.В., головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації. 

Переглядів: 736 | Додав: Roma | Дата: 25.06.2011 | Коментарі (0)

      

      Вітаємо всіх освітян із закінченням навчального року та бажаємо вдалої відпустки!

Переглядів: 724 | Додав: Roma | Дата: 22.06.2011 | Коментарі (0)

   21 червня на базі Великоокорської ЗОШ І-ІІст. проведено районний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему: "Методика оцінки освітньої діяльності та її результатів", який відкрила Журавлюк Валентина Михайлівна , завідувач районного методичного кабінету.  З проблемою комплексного підходу до оцінки якості освітньої діяльності школи ознайомила присутніх Савчук Валентина Анатоліївна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри управлінської діяльності Волинського ІППО. Вона також запропонувала учасникам заходу сучасні методики оцінки освітньої діяльності та її результатів у дії. Директор місцевої школи Мов'як Ольга Анатоліївна презентувала модель "Школи-родини", досвідом роботи над реалізацією програми розвитку "школи-моделі" поділились члени творчої групи Возняк Н.Г., Паламар О.Р. і Коба Л.В. 

Заступник директора Яков'юк Леся Степанівна розповіла також про систему моніторингу, яка склалась у колективі, і про його значення в практичній реалізації програми розвитку навчального закладу. В роботі семінару взяла участь Семченкова Світлана Анатоліївна, начальник відділу освіти.

Переглядів: 682 | Додав: Roma | Дата: 22.06.2011 | Коментарі (0)

Начальник відділу освіти Семченкова С.А. нагороджує переможців 

Команда Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. - переможець районних змагань

Переглядів: 752 | Додав: Roma | Дата: 10.06.2011 | Коментарі (0)

Переглядів: 712 | Додав: Roma | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 »
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів