П`ятниця, 29.03.2024, 11:27
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2011 » Жовтень » 7 » Вчителі географії Локачинського району вивчали сучасні педагогічні технології
12:57
Вчителі географії Локачинського району вивчали сучасні педагогічні технології

Хто опановує нове, плекаючи старе,

той може бути вчителем

Конфуцій

Розвиток освіти, її орієнтація на формування творчого потенціалу учня спонукають учителя до пошуку інноваційних технологій навчання.

Сьогодні педагоги мають кваліфіковано обирати і використовувати саме ті технології, які значною мірою відповідають змісту і цілям вивчення конкретної дисципліни, сприяють досягненню цілей гармонійного розвитку учнів з урахуванням їхніх індивідуальних особливостей.

З метою ознайомлення вчителів географії з інноваційними технологіями викладання предмета  та підвищення мотивації до їх активного впровадження районним методичним кабінетом відділу освіти  спільно з відділом природничих дисциплін ВІППО та з кафедрою фізичної географії Волинського національного університету 5 жовтня на базі Зутурцівської зош І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського проведено семінар на тему «Сучасні технології у викладанні природничих дисциплін».

Відкрила семінар Журавлюк В.М., завідувач районного методичного кабінету.

У теоретичному блоці семінару виступила Григор’єва Н.В., завідувач відділу природничих дисциплін ВІППО, яка акцентувала увагу на проблемі підготовки педагога у системі післядипломної освіти до впровадження освітніх змін.

Про значення проведення науково-дослідницької роботи в системі навчальної діяльності вчителя географії говорила Тарасюк Н.А., кандидат географічних наук, доцент кафедри географії ВНУ.

Актуальною була тема виступу Павловської Т.С., кандидата географічних наук, доцента кафедри географії ВНУ, а саме: «Наукові дослідження в системі географічної освіти».

В ході круглого столу вчителі географії району взяли активну участь в обговоренні проблемного питання семінару і висловили щиру вдячність представникам ВІППО та ВНУ за надану методичну допомогу.

У другій частині семінару досвідом роботи педагогічного колективу Затурцівської зош з використання інноваційних технологій в освітньому просторі навчального закладу поділився з присутніми Кушнір М.А., директор місцевої школи. Навчальний заклад четвертий рік є учасником Всеукраїнського експерименту з впровадження програми «Net-школа України. Єдине інформаційне середовище навчального закладу».

Шукаючи нові підходи до активізації пізнавально-евристичних здібностей школярів,  розвитку їх творчих задатків педагогічний колектив працює над реалізацією науково-методичної теми «Створення оптимальних умов для творчого розвитку кожної дитини як особистості»

В ході педагогічного колажу «Метод мудрого проекту», який провела Бойко І.Б., заступник директора з навчально-виховної роботи, учасником семінару було продемонстровано результати проектної діяльності педагогічного колективу. Досвідом роботи зі створення проектів ділились Марченко Є.П., вчитель біології,  та Мачеброда О.Є., вчитель географії. Проект «Збережемо витік річки Турії» представив учень 11 класу Кузава Олександр, який у 2011 році був переможцем Всеукраїнських конкурсів науково-дослідницького проектування та винахідництва і «Юний дослідник».

Завершальним акордом семінару став перегляд проекту «Моє рідне село»,поданого у формі мультимедійної презентації,  який з любов’ю до своєї батьківщини презентувала учениця 9 класу Ковальчук Вікторія.

Для учасників семінару було організовано екскурсії музейними кімнатами школи, а також – до музею-садиби В.К.Липинського.

У роботі семінару взяла участь начальник відділу освіти Семченкова С.А.

Переглядів: 947 | Додав: Roma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів