Субота, 20.04.2024, 10:21
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2011 » Жовтень » 27 » Методичний калейдоскоп осінніх канікул
10:48
Методичний калейдоскоп осінніх канікул

25 жовтня вібулося засідання районного клубу "Педагогічна палітра", яке традиційно проводиться за участю працівників відділу новацій та передових педагогічних технологій ВІППО. Його учасниками були вчителі української мови і літератури, англійської мови, етики, біології та фізвиховання. Роботу засідання відкрила Журавлюк В.М., завідувач райметодкабінету. З презентацією "Про організацію та проведення конкурсу "Вчитель року - 2012" виступила Шинкарук І.В., завідувач відділу. Про майстер-клас як відкриту форму трансляції перспективного досвіду говорив Суровцев В.В., методист відділу, Заслужений учитель України, переможець Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року" у номінації початкові класи. Володимир Валентинович продемонстрував елементи майстер-класу, акцентував увагу на технології театральної педагогіки.  Педагоги району мали також можливість ознайомитись із творчими напрацюваннями переможців обласного конкурсу "Учитель року", учасниками Всеукраїнського конкурсу: Байдюк Н.М., вчителя німецької мови гімназії №4 ім. М.Левицького м.Луцька і Коширець Т.А., вчителя історії НВК-гімназії №14 м.Луцька. Презентацію своїх конкурсних матеріалів провела також Шпалерчук Н.В., вчитель курсів морально-духовного спрямування гімназії №21 ім.Кравчука м.Луцька, яка була лауреатом Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року" у номінації основи християнської етики. У засіданні взяла участь Семченкова С.А., начальник відділу освіти. Проведене засідання мало на меті продовжити роботу з формування активної творчої особистості педагогів щодо організації навчального процесу, а також ознайомлення з технологією підготовки до конкурсу "Учитель року-2012".

26 квітня для вчителів природничих дисциплін районним методичним кабінетом проведено науково-практичну конференцію на тему: "Використання сучасних інформаційних технологій на уроках природничих дисциплін. Відкрила конференцію Журавлюк В.М., завідувач РМК, яка акцентувала увагу на питанні важливості використання інформаційних технологій, як одного з найважливіших завдань сучасної школи. Досвідом роботи з використання комп'ютерних технологій поділились такі педагоги шкіл району: Коляда Л.О., вчитель біології Затурцівської зош,  Загорська О.І., вчитель географії Локачинського НВК, Стецюк Л. В., вчитель біології Замличівської зош, Матвіюк Н.Д., вчитель географії Старозагорівської зош, Полюх А. В., вчитель біології Старозагорівської зош. В ході конференції було вироблено рекомендації щодо використання ІКТ. Педагоги також ознайомились із виставкою учнівських презентацій, які представила Корнелюк Ірина Василівна, вчитель географії Локачинського НВК.

Різними формами навчання були також охоплені вчителі початкових класів, етики і основ християнської етики, молоді вчителі, шкільні бібліотекарі, резерв педагогічних кадрів.Завершальним етапом методичних заходів, проведених на осінніх канікулах для різних категорій педагогів, був семінар директорів шкіл, на тему «Сучасні технології управління, їх значення у забезпеченні якості освіти», який відбувся у Білопільській зош І-ІІ ст.З метою підвищення рівня інноваційної культури працівників загальноосвітніх закладів відділ освіти вже третій рік співпрацює з кафедрою управлінської діяльності  Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти. Тому перед учасниками семінару з темою «Підвищення якості навчально-виховного процесу засобами сучасних технологій управління» виступила Лук’янчук Г.Я., старший викладач кафедри.Кожен керівник хоче зробити свою школу кращою. Як цього досягти сьогодні? Тільки забезпечивши інноваційні підходи до управлінської діяльності. Про те як працює колектив Білопільської зош у напрямку засвоєння інновацій  учасники семінару дізнались з виступу Курбай Г.М., директора місцевої школи.Особливістю цього семінару було те, що  активну  участь у його роботі взяв сільській голова Шевчук А.І., який розповів присутнім про значення органів місцевого самоврядування у створенні умов для якісної освіти.Крім того, досвідом роботи із забезпечення наступності дошкільної освіти та загальноосвітньої школи, як однієї з умов забезпечення якості освіти, поділилась Олексюк Л.А., завідувач дитячого садка.Учні спільно з вихованцями дошкільного закладу продемонстрували свої таланти в ході виховного заходу на тему: «Мій рідний край». Учасники семінару відзначили, що  в Білопільській школі і дошкільному закладі за підтримки органів місцевого самоврядування та батьківської громадськості створено хороші умови для організації навчально-виховного процесу та виховання майбутніх громадян України


Переглядів: 1109 | Додав: Roma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів