П`ятниця, 27.09.2024, 06:46
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2024 » Вересень » 19

 

Центром професійного розвитку педагогічних працівників Локачинської селищної ради  в період з 27.08. по 12.09  було проведено традиційні серпневі педагогічні студії з усіх базових предметів у форматі онлайн, у яких взяли участь понад  200-ті вчителів. Модератором заходів була директор ЦПРПП Журавлюк В.М., яка особисто взяла участь у більшості заходів, які проводили керівники територіальних методичних об’єднань, а саме: Левчик Наталія Григорівна, керівник МО вчителів української мови та літератури, вчитель ОЗЗСО «Локачинський ліцей»; Кондратюк Сергій Степанович, керівник МО вчителів історії, вчитель Привітненського ліце; Дурик Микола Юрійович, керівник МО вчителів фізичної культури, вчитель Старозагорівського ліцею; Матвіюк Наталія Дмитрівна, керівник МО вчителів географії, вчитель Старозагрівського ліцею; Лялюк Катерина Анатоліївна, керівник МО вчителів хімії та біології, вчитель П’ятикорівської гімназії; Боярська Лілія Ігорівна, керівник МО вчителів іноземних мов, вчитель ОЗЗСО «Локачинський ліцей»; Баран Людмила Федорівна, керівник МО вчителів зарубіжної літератури, вчитель Старозагорівського ліцею. Ряд категорій вчителів долучилися до обласних заходів, а саме: вчителі фізики та астрономії, інформатики, мистецтва, основ здоровя та математики.

Особливістю 2024/2025 н.р. є те, що за новим Державним стандартом розпочинають навчання семикласники, а тому особлива увага під час проведення усіх зустрічей приділялась опрацюванню нових нормативних документів та методичних рекомендацій  щодо викладання навчальних предметів / інтегрованих курсів.

З учасниками серпневих педагогічних студій обговорено зміни до типових освітніх програм відповідно до наказу МОН від 09.08.2024 № 1120 «Про внесення змін до типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти».

Детально проаналізовано РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо оцінювання результатів навчання здобувачів освіти відповідно до Державного стандарту базової середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року № 898, затверджені наказом МОН України від 02.08.2024 року № 1093 «Про затвердження рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання». Акцентовано увагу на тому, що у 2024/2025 н. р. відповідно до даних рекомендацій будуть оцінюватися у базовій школі тільки учні нушівських класів, тобто 5-7 класи. У 8-11 класах оцінювання відбуватиметься за традиційною системою, як і минулого року. Розглянуто проблеми оцінювання за групами результатів, Нові вимоги до оцінювання обговорювались вчителями досить активно в ході усіх студій. Доведено до відома Методичні рекомендації щодо вивчення навчальних дисциплін у 7-му класі НУШ, які підготували наукові співробітники Інституту педагогіки НАПН України.

Крім того, директор Центру Журавлюк В.М. ознайомила учасників заходівіз вимогами до календарно-тематичного планування, довела до відома педагогів Наказ МОН України № 881 від 19.06. 2024р. «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2025», відповідні рекомендації, наголосивши на тому, що педагоги повинні прагнути до постійного самовдосконалення, розвитку свого творчого потенціалу та побудови  індивідуальної освітньої траєкторії.

Для заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів і класних керівників, відповідно до спільного плану роботи Центру і Волинського ІППО,  09 вересня було проведено семінар «Реалізація основних напрямків виховної роботи у 2024/2025н.р.». Миць Мар’яна Ярославівна, доцент кафедри теорії та методики  викладання шкільних предметів, кандидат історичних наук, акцентувала увагу на тому, що сьогодні всю систему виховної роботи у ЗЗСО необхідно будувати так, щоб сама її організація, освітнє середовище виховували учнівську молодь в дусі патріотизму, глибокого розуміння історії свого краю, національної ідентичності. Миць М.Я. також пропонувала активізувати роботу щодо виявлення, узагальнення та поширення ефективного педагогічного досвіду з питань національно-патріотичного виховання, рекомендувала періодично здійснювати моніторинг ефективності моделі виховної системи закладу. Педагоги-виховники отримали рекомендації щодо планування роботи.

Щиро вітаю педагогічних працівників з початком навчального року! Нехай він буде легким і переможним!

 

Переглядів: 14 | Додав: Roma | Дата: 19.09.2024 | Коментарі (0)

Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів