П`ятниця, 26.04.2024, 09:40
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2015 » Лютий » 06

В усі часи проблема духовності була найголовнішою в системі виховної роботи. Висока духовність несе в собі здорове, в усіх відношеннях, життя, здорову діяльність, є джерелом благополуччя, до якого прагне кожна людина. Для того, щоб вихованець був орієнтований на той внутрішній шлях, яким йому необхідно прямувати, в навчальних закладах потрібна доцільна організація виховного процесу як основи його духовного життя. З огляду на це, 5 лютого відповідно до плану роботи районного методичного кабінету було проведено науково-практичну конференцію на тему: «Духовні орієнтири – основне завдання сучасної системи виховання загальноосвітнього навчального закладу», яка проходила на базі Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. На конференції обговорювались ті етичні положення, на засадах яких особистість має будувати власне духовно досконале життя.
Відкрила конференцію Семченкова С.А., начальник відділу освіти, яка акцентувала увагу на значенні формування духовності вихованців через організації виховного процесу у навчальних закладах як основного завдання сучасної системи виховання.

                            

У роботі заходу взяли участь наукові працівники Волинського ІППО: Луцюк А.М., завідувач кафедри педагогіки і психології, доцент, кандидат педагогічних наук і Муляр О.П., доцент кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів, кандидат педагогічних наук. Анатолій Михайлович ознайомив присутніх із системою роботи великого педагога сучасності В.О.Сухомлинського, яка відображає весь зміст і характер формування духовного світу дитини. Муляр О.П. у своєму виступі окреслила основні шляхи формування толерантності учнів. Методист райметодкабінету Макаревич М.В. інформувала про форми роботи, які стали традиційними в районі щодо становлення морально-духовної особистості. Свій творчий доробок з проблеми виховання дітей з активною громадянською позицією презентували колегам Шульгат Р.В., завідувач Новозагорівської ЗОШ І ст. і Дерефінка Н.З., заступник директора з навчально-виховної роботи Павловичівської ЗОШ І-ІІІ ст. Досвідом роботи з питань екологічного виховання, як складової духовної особистості поділилась Скакун О.М., вчитель біології Губинської ЗОШ І-ІІ ст. Віннік Л.Г., педагог-організатор Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст., особливу увагу звернула на роль учнівського самоврядування, що сприяє соціальній активності учнів. Про важливість патріотичного виховання у контексті розвитку духовного потенціалу особистості дитини дошкільного віку розповіла вихователь-методист Локачинського дитячого садка Папко Т.Л. Учасники конференції виробили рекомендації щодо формування духовної особистості у загальноосвітньому навчальному закладі.
Усі виступаючі наголошували на необхідності наповнення життя вищими смислами, що є внутрішньою основою розвитку в особистості Я – духовного.
Кожна людина, хоче бути шанованою, йти своїм життєвим шляхом, здобуваючи любов і викликаючи захоплення в оточуючих. Але все це потрібно виплекати кожній людині самому і всім своїм життям. Тож давайте будемо спільно плекати в собі і в своїх вихованців доброчинні ідеали, думки, вчинки.

Переглядів: 567 | Додав: Roma | Дата: 06.02.2015 | Коментарі (0)

Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів