П`ятниця, 19.04.2024, 17:18
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2012 » Травень » 4 » "Ми Майбутнє твоє, Україно"
17:18
"Ми Майбутнє твоє, Україно"
Під такою назвою 28 квітня відділом освіти було проведено традиційне районне свято вшанування переможців обласних предметних олімпіад, конкурсів, турнірів і спортивних змагань та їх педагогів.
Зі словом вітання до учасників звернулась начальник відділу освіти райдержадміністрації Семченкова С.А. Вона зробила аналіз результативності участі педагогічних  колективів району у різноманітних інтелектувальних та спортивних змаганнях.
Аналізуючи підсумки ІІІ (обласного етапу) Всеукраїнських предметних  олімпіад  начальник відділу відмітила  той факт, що в обласному наказі від 28 лютого 2012 року відзначено системну роботу протягом 3-х останніх років з обдарованими дітьми педагогічних колективів Локачинського району» (четвертий рік утримуємось на 6-8 місці в області). У цьому ж наказі окремим пунктом відмічено високу результативність учнів Затурцівської ЗОШ І-ІІІст., яка ввійшла до трійки шкіл І-ІІІст. з найбільшою кількістю переможців - 8 учнів. На 10 місці в рейтинговій таблиці серед закладів нового типу за результатами обласних предметних олімпіад – Локачинський НВК.
За підсумками 2011-12 н.р. переможцями обласних олімпіад стали  25 учнів 7-11 класів (41% від загальної кількості учасників) із 13-ти загальноосвітніх дисциплін, що, порівняно з попередніми роками, є найкращим результатом. Із них: 1 учень показав найкращий результат, виборовши І-е місце, 5учнів – ІІ-е і 19 учнів – ІІІ –є місця.
Високі результати продемонстрували учні Локачинського НВК  - 12 місць.
Як було вже зазначено вище, хороший результат -  у команди  Затурцівської ЗОШ І-ІІІст. ім.В.К.Липинського - 8 призових місць. Перше місце, єдине в цьому році, на обласній олімпіаді зайняв Кузава Олег, учень 11 класу, з інформатики. Крім того, команда юних інформатиків, яка складалася з учнів Затурцівської школи, виборола 2 – ІІ-і місця (Радчук Віталій, учень 11 класу, і Вавринюк Володимир, учень 9 класу) і ІІІ-є місце – Мацібора Аня, учениця10 класу.
Два дипломи  за ІІІ-і місця вибороли учні : Шельвівської ЗОШ І-ІІІст.
Два ІІІ-іх місця в індивідуальному рейтингу має Скакун Олена, учениця 9 класу Губинської ЗОШІ-ІІст.
Результативним цей рік став і для учениці  11 класу Холопичівської ЗОШ І-ІІІст. Боць Олени, яка має ІІІ-є місце на обласній олімпіаді з географії, і, очоливши команду  з географії від області, привезла диплом за ІІІ-є місце із Всеукраїнського турніру, який проходив у м. Івано-Франківськ (вчитель Боць Оксана Петрівна).
В індивідуальному рейтингу найрезультативнішим за кількістю призових місць на  олімпіадах  та конкурсах є  учень 11 класу Локачинського НВК Бліндер Степан  (ІІІ-є місце на обласній олімпіаді з історії, І-е місце на обласному конкурсі-захисті робіт МАН і ІІІ-є місце на Всеукраїнському конкурсі-захисті робіт МАН, ІІІ-є місце у складі збірної області на всеукраїнському турнірі з географії).
Двоє учнів Затурцівської ЗОШ І-ІІІст  Радчук Віталій і Кузава Олег успішно виступили на Всеукраїнській олімпіаді з інформатики .
Всього за 5 останніх років з 2008 по 2012р.р. район має 58 переможців обласних олімпіад, 7 учасників і 1 переможця Всеукраїнських олімпіад з інформатики (вчитель Глова Анатолій Миколайович).
Щорічно хороші результати демонструють наші учні на обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН. Цьогорічний результат є найкращим за останніх 5 років, а саме: із 13 робіт, поданих на захист, 8 відзначено в числі переможців.
Успішним був захист науково-дослідницької роботи на Всеукраїнському конкурсі-захисті робіт Бліндера Степана, учня Локачинського НВК, - ІІІмісце.
За останніх 5 років 22 учні стали переможцями обласного конкурсу - захисту і 4 учні – Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт МАН.
Цікавою формою роботи з обдарованими дітьми є турніри, оскільки при підготовці до них основне місце займає самостійна пошукова робота учнів. У 2011-2012н.р. ми брали участь у турнірах з математики, історії, вперше представили команду з хімії. І нехай учні з цих предметів не завоювали призових місць, але не так важлива для учнів перемога як участь і усвідомлення творчої самореалізації. Найвагоміших результатів у 2011-12році знову досягла команда географів (керівник Корнелюк Ірина Василівна), третій рік підряд виборовши ІІ-е місце в області і ІІІ-є місце на Всеукраїнському турнірі, ІІІ-є місце привезла з обласного турніру команда біологів Локачинського НВК (керівник Барабошко Світлана Анатоліївна).
Творче спрямування навчального процесу має логічне продовження  в позаурочній роботі. 20 учні визнані у 2011-2012 навчальному році переможцями й призерами в обласних конкурсах різного спрямування (літературні, екологічні, мистецькі). Сьогодні найрезультативнішою в літературних конкурсах є участь Нероди Софії, учениці 5 класу Локачинського НВК (вчитель Бойко Олена Анатоліївна): ІІ-е місце у обласному етапі ХІІ Міжнародного  конкурсу з української мови ім. Петра Яцика , І-е місце  в обласному етапі ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді ім. Тараса Шевченка і перемога у Всеукраїнському етапі вищеназваного конкурсу. Як результат, Нерода Софія і її наставниця взяли участь у святі-вшануванні переможців ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді, який проходив у місті Каневі.
Ряд перемог у різноманітних конкурсах природничого спрямування традиційно мають вихованці вчителя біології  Затурцівської зош І-ІІІ ст. Марченко Євгенії  Петрівни . 
Успішна реалізація програми «Творча обдарованість» постійно в центрі уваги працівників районного Будинку школяра.
На рахунку Будинку школяра – 10 перемог обласного рівня та 8 Всеукраїнського.
Радують успішними виступами і вихованці дитячо-юнацької спортивної школи на Всеукраїнських змаганнях, де здобувають найвищі нагороди.
Приємно констатувати той факт, що троє педагогів Глова Анатолій Миколайович, вчитель інформатики Затурцівської ЗОШ, Бойко Олена Миколаївна, вчитель української мови і літератури Локачинського НВК і Шпирка Наталія Василівна, керівник гуртків Районного Будинку школяра, і четверо учнів, а саме: Бліндер Степан і Нерода Софія із Локачинського НВК і Мельничук Дмитро та Гошій Вадим, вихованці районного Будинку школяра взяли участь у обласному святі відзначення обдарованої молоді та їх наставників, яке проводилось 25 квітня у обласному муздрамтеатрі.
За творчі досягнення у 2011-12 н.р. Семченкова С.А. 43 педагогам вручила грошові винагороди а 55 учням – матеріальну допомогу.
Гостями свята «Ми майбутнє  твоє Україно» були: Демедюк В.І., голова районної ради, який за результативну роботу з розвитку творчої обдарованості вручив грошові винагороди Бакун О.П., вчителя світової літератури Локачинського НВК і Самборук З.В., вчителю образотворчого мистецтва Затурцівської ЗОШ.
Скопюк М.Я., заступник голови районної державної адміністрації, який нагородив грамотами районної державної адміністрації Петренку В.В., вчител. Історії Локачинського НВК і Коляді Л.О., вчителю хімії Затурцівської ЗОШ та стипендією голови районної державної адміністрації Бліндера Степана учня 11 класу Локачинського НВК, який був визнаний кращим учнем району 2012 року.
Михайло Якович, як депутат обласної ради, вручив одноразові стипендії Кузаві Олегу і Радчуку Віталію учням Затурцівської ЗОШ - переможцям обласної і учасникам Всеукраїнської олімпіади з інформатики.
Святкову програму вели учні Локачинського НВК. Присутнім дарували пісні учні Локачинського НВК: Сибистиянюк Тетяна та ансамбль «Соняшник», вихованці районного Будинку школяра: Крутій Богдана і Новосад Настя, Турялик Анастасія і   учениця Затурцівської зош Шанта Вікторія.
Шановні педагоги, ми відкриваємо юним поколінням громадян України двері в безмежний світ людської думки. Тому й самі маємо бути гідними цього завдання, тобто творчо працюючими.
Василь Сухомлинський писав: «Духовне життя дитини повноцінне лише тоді, коли вона живе у світі гри, казки, фантазії, творчості. Ми повинні навчати так, щоб дитина відчувала себе шукачем і відкривачем знань. Тільки за цієї умови одноманітна, напружена, стомлююча робота школяра забарвлюється радісними почуттями і може принести маленьким людям переживання творця».
 Кожна дитина йде до наукового олімпу своїм шляхом, але велике значення при цьому має дружня підтримка однодумців, наставників, батьків . Чим різноманітніші інтереси учня, тим результативніше формуються основні компетентності.
Всім присутнім у цьому залі я хочу висловити щиру вдячність за творчу працю,  побажати щасливих хвилин перемог, ще вагоміших здобутків і результатів.
Бажаю всім учасникам навчально-виховного процесу успіхів: учням – розкрити ще у школі свій творчий потенціал; батькам – стати справжніми друзями своїх дітей, вчителям – зростити гідну еліту України.
А за творчі досягнення, вже у минулому 2010-11 н.р. ми, як і в попередні роки, сьогодні  відзначимо всіх тих, хто цього заслужив.
Бажаю всім успіхів.
Переглядів: 1618 | Додав: Roma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів