Вівторок, 30.04.2024, 06:07
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2022 » Вересень » 29 » Ефективне дистанційне навчання – Google-інструменти
14:43
Ефективне дистанційне навчання – Google-інструменти

Попереду ще довгий навчальний рік, отже, і необхідності підвищеної сконцентрованості. Ми вже з’ясували роль повторення як запоруки щоденного осмисленого усвідомлення інформації. А зараз хочемо повторити для вас інструкції, як ефективно організувати навчальний процес за допомогою використання інструментів Google.Нагадуємо: ці інструменти є загальнодоступними, тож будь-хто з вас або ваших колег зможе використовувати їх під час проведення уроків протягом навчального року.  Онлайн-інструменти: Google drive, Google forms, Google class;
Уся необхідна інформація в інструкції. Від нас лише одне прохання: не забудьте вивантажити в Google drive окремо підручники, якими ви будете користуватись цього навчального року. Так, усі підручники є у відкритому доступі на сайті МОН та ІМЗО, але ж тоді батькам учнів та учениць треба дати окрему інструкцію-орієнтир, як не загубитись на знайомих і звичних для нас, педагогів, професійних сайтах; як обрати з-поміж великої кількості авторів та предметів те, що треба.
 Google Classroom: інструкція з використання;
Ви вже, точно, маєте досвід роботи з цим віртуальним класом. Ми лише хотіли нагадати, що розділ «Стрічка» ефективніше використати для ведення зворотного зв’язку з учнями. За замовчуванням стрічка дублює завдання для класу. Якщо ж ви приберете в налаштуваннях відображення завдань у стрічці, то отримаєте живий робочий чат зі своїми учнями\ученицями, де зможете писати актуальні оголошення, відповідати на їхні часті запитання, а також вести позаурочну діяльність, наприклад, знайомити їх із якимись цікавими новинками свого предмету або нагадувати про важливість медіаграмотності тощо.
 Google Forms: як створити та де використовувати;
Декому здається, що цей вид перевірки дуже обмежений. Нагадуємо: крім обирання варіантів відповідей, форми дають чудову можливість також написати текст із короткими відповідями, текст-абзац, обирати кілька відповідей зі списку (прапорці), варіант із розкривного (спадного) меню, можна також поставити оцінку, використати цифрову лінійну шкалу (наприклад, від 1 до 5) або  вибрати певні точки в сітці зі стовпців і рядків (таблиця з варіантами відповіді або сітка прапорців). Тож можна створити таку форму, яка забезпечить актуальне зараз формувальне оцінювання знань учнів та учениць.
 Робота з Google Drive у контексті шкільної освіти;
За допомогою Google Drive ви зможете все необхідне знаходити в одному місці. Але все-таки хочемо застерегти вас від збереження особистої та робочої інформації на одному гугл-диску. Заведіть різні поштові скриньки gmail, щоб убезпечити своє особисте життя.
Дуже зручно зайти з будь-якого під’єднаного до мережі пристрою і знайти потрібний документ чи презентацію до уроку. Але хочемо нагадати вам про таку перевагу Google Drive, як можливість доступу до файлів без інтернету. Для цього завчасно, коли інтернет наявний, треба увімкнути функцію офлайн-режиму.
 Google Jamboard ― це інтерактивна віртуальна дошка, яка дозволяє демонструвати ключову інформацію під час уроку в Zoom чи Google Meet, а також одночасно взаємодіяти з усім класом чи окремою групою учнів у режимі реального часу.  Додаємо детальну інструкцію роботи з цією дошкою!  Серед переваг Jamboard ― можливість інтегрувати віртуальну дошку з Google Classroom; можливість легко приєднуватись як за допомогою комп’ютера, так і зі звичайного смартфона, попередньо завантаживши додаток; завантажувати зображення та текст із Google Диску і відповідно, на нього ж зберігати усі напрацювання, а також можна експортувати проєкти у PDF чи PNG та ін.

Переглядів: 118 | Додав: Roma | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Вересень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів