П`ятниця, 19.04.2024, 07:10
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2018 » Жовтень » 05

Шановні колеги-освітяни!

Вітаю Вас із Днем учителя.

Бажаю Вам міцного здоров’я, добробуту, злагоди, успіхів і натхнення в роботі.

Нехай добрі сподівання і прагнення, позитивний настрій та

удача супроводжують Вас і Ваші родини.

                                                                                                    Валентина Журавлюк

 

Переглядів: 335 | Додав: Roma | Дата: 05.10.2018 | Коментарі (0)

З 20.09. по 02.10.2018 р. в школах району з метою популяризації, глибокого вивчення та застосування в освітній діяльності науково-педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського проходила традиційна методична декада, присвячена 100-річчю від дня народження великого педагога. Пропонуємо інформації зі шкіл:

ЗОШ І-ІІІ ст. с.Колпитів  презентація про декаду див.тут

ЗОШ І-ІІІ ст. с.Маньків матеріали див.тут 

ЗОШ І-ІІ ст. с.Заячиці (фотоматеріали див.тут)

Бібліотекар Брош Роман Петрович підготував виставку книг «Літературна спадщина гуманіста, мислителя та педагога В.О.Сухомлинського» та організував перегляд фільму «Мала батьківщина великого педагога», вчитель образотворчого мистецтва Тур Василь Вікторович організував конкурс малюнків «Герої творів Сухомлинського очима дітей». Педагог-організатор Огродніча Тамара Петрівна провела Лінійку пам’яті до дня народження В.О. Сухомлинського під гаслом «Виховуймо в собі людину – ось, що головне. Інженером можна стати за п’ять років, вчитись на людину потрібно все життя».  Ведучі Ангеліна Бобер і Яна Слобода розповіли про життєвий шлях великого педагога, а учні 3,5,7,8 класів  запропонували інсценізацію дитячих оповідань В.Сухомлинського.

Класоводи 1-4 класів провели читання та обговорення оповідань, притч і уривків праць  В. Сухомлинського, а також провели виховну годину «Все починається з добра».

  Класні керівники провели уроки доброти та години спілкування:

«Мудра людина із щирим серцем» в 5 класі, класний керівник Гапій Г.Г.

«Що таке любов і дружба» в 6 класі,класний керівник Барановський О.П.

«Твори добро, бо ти людина» в 7 класі, класний керівник Брош Л.В.;

«Наповніть серце добротою та милосердям» в 8 класі, класний керівник Ничипорук Л.М.

«Доброта як сонце, завжди гріє» в 9 класі, класний керівник Зубко І.М.

Заступник директора школи з виховної роботи Лисанюк Тарас Миколайович провів:

Педагогічні читання  «В.О.Сухомлинський  і нова Українська школа».

ЗОШ І-ІІІ ст. с.Павловичі

Для проведення декади була створена творча група, яка підготувала план заходів щодо відзначення 100 – річчя від дня народження В. О. Сухомлинського. Розпочалась декада лінійкою памяті «Він віддав своїм учням тепле серце в долоні…», яку підготувала педагог-організатор Тур Т. П., під час якої слухачі мали змогу більш детально ознайомитися з життям Великого Педагога. Традиційно   класні керівники у своїх класах провели тематичні виховні години, уроки мудрості, духовності, доброти,  які були спрямовані на виховання в учнів почуття доброти, взаєморозуміння, любові до оточуючих та природи: «Школа казок В. О. Сухомлинського » (класний керівник 5 класу Січевський О. А.), «Подорож у Країну Добра» (класний керівник 6 класу Лавренюк Л. О.), «Мудра людина із щирим серцем» (класний керівник 7 класу Шахраюк С. С.), «Сухомлинський. Людина. Солдат.» (класний керівник 9 класу Кобилецька Н. І.), «Родине Виховання (за творами В. Сухомлинського)» (класний керівник 10 класу Поліщук Н. Ю. (Учитель поставив за мету розкриття взаємини у родині, які мають бути засновані на народній моралі; довести, що егоїзм, неповага до батьків руйнують сімʼю.)) До славетної дати 100 – річчя з дня народження В. О. Сухомлинського класоводами 3-4 класів Дриганюк В. В. та Слободою Г. М. був проведений виховний захід «Людина починається з добра». Захід розпочався словами про відомого письменника, вчителя, творця, чиї твори проникають у душу кожної людини. Учні переглянули презентацію про В. Сухомлинського, його життєвий і творчий шлях, декламували вірші про доброту, ввічливі слова, повагу і любов до батьків, до всіх людей на землі. Цікаво пройшли інсценізації творів «Ледача подушка», «Сьома дочка», «До Діда Федора по лопату». Молодші школярі із задоволенням виконували пісні «Зерна добра», «Якщо добрий ти» та ін. Під час заходу учні презентували виставку малюнків за творчістю педагога. Закінчилось свято тим, що учні до дерева роздумів прикріплювали листочки, на яких було написано, чого вчать нас твори В. Сухомлинського.  Учні другого класу під керівництвом класовода Новосад Л. В. на уроці літературного читання зібрали матеріал і виготовили лепбук за творами В. Сухомлинського «Казки та оповідання». У зміст лепбуку включено:

  • десять «не можна»;
  • правила спілкування;
  • розмальовки до творів;
  • аплікації за оповіданнями;
  • склади малюнок з розрізаних частин;
  • коротка біографія В. О. Сухомлинського.

Всі учні класу працювали дружно: складали, ліпили, розмальовували, клеїли, вирізали. Вчитель історії Деркач В. В. у 9 класі провів урок памяті В. О. Сухомлинського. На уроці було розглянуто 5 напрямів виховання, які розробив Великий Педагог. Учні дізнались про основні ідеї Сухомлинського, та їх реалізацію в умовах реформованої школи та погодились, що його ідеї актуальні і сьогодні. З метою виховання громадянина в системі ціннісних орієнтацій педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського, так як саме 2018р. присвячений 100 річниці від дня народження Педагога, у 6 класі відбувся захід позакласного читання оповідання В. О. Сухомлинського «Кінь утік» на польській мові (вчитель Лемещук Л. І.). З метою ознайомлення учнів із життєвим та творчим шляхом Василя Олександровича  та його творами класним керівником 11 класу Гончарук О. М. було проведено засідання круглого столу «Творча спадщина В. О. Сухомлинського». Учні підготували доповіді на теми: «Ідеї гуманізму, людяності й доброчинності у творах Сухомлинського»; «Праця – елемент духовного життя людини»; «Природа як об’єкт пізнання, сфера активної діяльності, важлива частина дитячого життя». Учні 5-11 кл. переглянули кінофільм «Життєвий та творчий шлях В.О. Сухомлинського», який підготувала ЗДВР Пирог Г. В. Щоб познайомити учнів із постаттю відомого  педагога В.О Сухомлинського, його життєвими мудрощами, вчителі української мови та літератури Поліщук Н. Ю. та Гончарук О. М. провели для учнів 9- 11кл. інформаційні хвилини: цікаві факти з життя В. О. Сухомлинського «Штрихи з портрета». Учні мали можливість ознайомитися з цікавими фактами  вчителя-педагога, ознайомилися з його книгою «Як виховати справжню людину», обговорили правила поведінки, яких потрібно дотримуватися, щоб  стати вихованою людиною, міркували над своїм ставленням до рідних людей, обмінювались думками у чому виражається шана, повага, турбота до батьків. Бібліотекарем школи Кобилецькою Н. І. було підготовлено виставку присвячену Василю Олександровичу Сухомлинському «Літературна спадщина гуманіста, мислителя та педагога». Під час декади пройшли педагогічні читання «В.О. Сухомлинський: діалог з сучасністю», в ході яких учителі-предметники, класні керівники та класоводи  поділилися власним досвідом з теми впровадження педагогічного досвіду В.О. Сухомлинського в освітній процес. 

Локачі ОНЗ

-На засіданнях шкільних  методичних об`єднань розглядались питання:

М.о.вчителів початкових класів  «Уроки мислення в початкових класах як важливий засіб розумового розвитку школярів». Майстер –клас вчителя початкових класів Сахарчук Т.Л. Методичне об`єднання вчителів української мови і літератури «Утвердження культу Рідного Слова, розвиток літературної творчості учнів на основі впровадження педагогічних ідей В.О. Сухомлинського» (Із досвіду роботи вчителя української мови і літератури Бойко О.А.) Методичне об`єднання вчителів точних дисциплін «В.О.Сухомлинський про створення ситуації успіху на уроках математики» ( Презентація досвіду вчителя вчителя математики Лисиці О.В.) Методичне об`єднання вчителів суспільних дисциплін «В.О. Сухомлинський про патріотичне виховання школярів» (вчитель історії Лебедь М.П.

  • Педагогічні читання за книгою В.О. Сухомлинського « Сто порад учителеві»   (Заступник директора з навчально-виховної роботи Левчик Н.Г.)
  • Тематична експозиція матеріалів «Вічний слід В.О.Сухомлинського»  (Бібліотекар Товстобрюх Л.Б.)
  • Книжкова виставка «Василь Сухомлинський  дітям»     (Бібліотекар Товсобрюх Л.Б.)
  • Конкурс малюнків  «Ми читаємо і малюємо»   (вчитель образотворчого мистецтва Черняк А.В.)
  • Вікторина «Що нам відомо про Василя Сухомлинського» (для учнів початкових класів, педагог-організатор Ребрук Г.А.)
  • Виховний захід «Дорогою добра» (вчителі початкових класів, педагог-організатор Ребрук Г.А.)
  • Тематична лінійка для учнів 5-8-х класів «Василь Сухомлинський – видатний педагог –новатор  (Заступник директора з навчально-виховної роботи Левчик Н.Г.)

-Бібліотечний урок  «Щоб у серці жила Батьківщина» ( за творами В.О.Сухомлинського, -Бібліотекар Товстобрюх Л.Б., класний керівник Боярська Л.І.)

-Година спілкування «Про культуру бажань» (за творами В.О. Сухомлинського, 10-Б клас, класний керівник Нирода Л.В.)

-Конкурс творчих робіт  «Продовж казку В.О. Сухомлинського»   (серед учнів 5-6-х класів, вчителі української мови і літератури»

-Випуск шкільної стінгазети, присвяченої 100-річчю В.О. Сухомлинського  (педагог-організатор Ребрук Г.А.)

ЗОШ І-ІІ ст. с.Козлів

Були проведені такі заходи: конкурс дитячих малюнків за творами В. О.Сухомлинського «Чарівний світ казок В.Сухомлинського»(вчитель образотворчого мистецтва Тур В.В.) ; тематична виставка „Педагогічна та літературна спадщина В.О. Сухомлинського” ( бібліотекар Бліндер О.С.); уроки позакласного читання  «Стежками казок В.О. Сухомлинського» (вчителі початкових класів); круглий стіл на тему: «Педагогічні ідеї В.О. Сухомлинського в практиці модернізації сучасної школи»(заступник директора ДемедюкЛ.М.); майстер-клас «Уроки літературного читання за творами В.Сухомлинського» (Звірук Л.П. - вчитель української мови та літератури).

ЗОШ І-ІІІ ст. с.Конюхи

  1. 1 – 5 клас Інсценізація казок В.Сухомлинського англійською мовою.
  2. 1 – 4 класи Виховний захід «Світ фантазій та мудрості у казках В.Сухомлинського».
  3. 1- 4 класи Щоденне читання оповідань В.Сухомлинського.
  4. 7 клас  Урок-знайомство  «В. Сухомлинський – великий педагог сучасності»
  5. 9 клас  Година спілкування «Серце віддаю дітям».
  6. 10 клас Урок – спілкування  «Людина починається з добра».
  7. 11 клас Урок-презентація «Ідеї свободи у поглядах В.Сухомлинського».
  • Стінна газета «В.Сухомлинський – видатний педагог ХХ століття».
  1. Бібліотека Висавка-презентація творів В.Сухомлинського.

 

ЗОШ І-ІІ ст. с.Губин

  1. Усний журнал: «Плекаймо творчу особистість».
  2. Засідання за круглим столом: «В.О. Сухомлинський: діалог з сучасністю». Новосад Л.В..
  3. Проблемний семінар: «В.О. Сухомлинський про основні вимоги до уроку». Ковальчук В.О..
  4. Казки та оповідання В.О.Сухомлинського. Федюк Л.М.. 
Переглядів: 403 | Додав: Roma | Дата: 05.10.2018 | Коментарі (0)

Вітаємо Никитюка В.М., вчителя фізики, заступника директора з навчально-виховної роботи Локачинського ОНЗ, з присвоєнням йому почесного звання "Заслужений вчитель України", яке він отримав 4 жовтня під час зустрічі із президентом України Петром Порошенком. Щиросердечно вітаємо Вас з високою нагородою. Бажаємо міцного здоров'я, родинного затишку, нових професійних вершин. 

Переглядів: 319 | Додав: Roma | Дата: 05.10.2018 | Коментарі (0)

Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів