Четвер, 25.04.2024, 18:07
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2016 » Листопад » 03

Відповідно до наказу районного відділу освіти, молоді та спорту у  школах проходив місячник шкільних бібліотек. У ході місячника шкільні бібліотеки спрямовували свою роботу на пропаганду читання і книги як невід’ємної частини навчально-виховного процесу.  З початку місячника шкільні бібліотеки району продовжили проведення циклу заходів, розпочатих у вересні з нагоди 98-ої річниці від дня народження Василя Сухомлинського. Так у НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» з учнями було проведено урок позакласного читання за творами В.Сухомлинського, годину спілкування «Джерела доброти» за творами великого педагога, а з учнями старших класів у бібліотеці відбулася презентація нової книги: філософія для дітей Василя Сухомлинського «Я розповім вам казку…», організована озвучена  книжкова виставка „Той, хто прожив життя піклуючись про інших”; у ЗОШ І-ІІ ст. с.Колпитів - виховна година «Життя і творчість В.О.Сухомлинського».  В рамках проведення  місячника прочитано цикл бесід з такої тематики: «Мій підручник - моє обличчя»,  «Книга - джерело знань», «Ще раз про правила поведінки з книгою», «Безкоштовний підручник – скільки він коштує?», «Правила користування бібліотечними книгами знаєш, а чи дотримуєшся?»,  «Книга – помічник у навчанні», «Як дбаємо – так і маємо».Одним із основних завдань шкільної бібліотеки є навчити учнів самостійно вибирати книги відповідної тематики, вміти знаходити їх на книжковій полиці, користуватись довідково-бібліографічним апаратом книги та бібліотеки. З цією метою  у багатьох школах проводились бібліотечні уроки :

  • Книга – твій друг і порадник ;

  • Як книжка до нас прийшла;

  • З книгою відкриваємо світ;

  • Подорож у країну мудрості;

  • Бібліотека і книга у житті видатних людей. Книга в твоєму житті;

  • Бібліотечно-бібліографічні засоби пошуку літератури;

  • Про книгу і бібліотеку. Виникнення бібліотек;

  • Періодичні видання для молодших школярів;

  • Довідковий апарат книжки. Поняття про бібліографічний опис;

  • Як самостійно добирати книжку;

  • Рада знайомству, мій любий друже.

   Різноманітними та цікавими за тематикою були проведені  вікторини, мультивікторини, літературні конкурси у ЗОШ І-ІІ ст. с.Козлів, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Привітне, ЗОШ І-ІІІ ст. с.Колпитів, ЗОШ І-ІІст. с.Білопіль, ЗОШ І-ІІст. с.Губин., ЗОШ І-ІІІ ст. с.Маньків, ЗОШ І-ІІІ ст. с.Конюхи. В ЗОШ І-ІІІст. с.Затурці відбулося засідання районного методичного об'єднання бібліотекарів, приурочене Міжнародному Дню бібліотекаря,  під час якого  для учасників була проведена віртуальна подорож «Бібліотечна справа в Україні та бібліотеки світу». Виховний захід «Вони дарують людям мудрість книг»  познайомив з професією бібліотекаря як посередника між читачем та інформацією, з роботою шкільних бібліотекарів району. Доброю традицією стало відзначати свято Покрови. Цього року  в актовому залі НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» учні, батьки, вчителі зібрались на свято «Козацька слава не вмре, не загине». Присутні оглянули матеріали книжкової експозиції   «14 жовтня: День українського козацтва – День захисника Вітчизни». Відкритий огляд літератури та періодичних видань на тему «Славимо Захисників вітчизни» відбувся у Затурцівській ЗОШ  І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського, ЗОШ І-ІІст с. П'ятикори, ЗОШ І-ІІІст. Колпитів. У багатьох школах району  проведено конкурс малюнків «Ми читаємо і малюємо», «Бібліотека майбутнього», фото-конкурси «Я люблю читати». Відзначено читачів, котрі намалювали улюблених героїв, пейзаж прочитаних книг тощо. Пізнавальним та оригінальним був конкурс  буктрейлерів  та  у ЗОШ І-ІІ ст. с. Конюхи. Батьківські години «Що читають наші діти ?» пройшли в ЗОШ І-ІІст. с.Білопіль, ЗОШ І-ІІст. с.Павловичі,В останній день місячника в бібліотеці НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» відбулася презентація третього випуску серії «Героям слава!» на тему: «Незалежність України».Протягом місячника організовувались акції зі збору макулатури та «Подаруй бібліотеці власну книгу». (Пропонуємо окремі матеріали. Дивитися тут).

 

Переглядів: 430 | Додав: Roma | Дата: 03.11.2016 | Коментарі (0)

30 жовтня 2016 року на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся ХХІІІ обласний турнір юних фізиків. Учасниками змагань стали 17 команд з філій та наукових товариств учнів області.
Наш навчальний заклад на турнірі юних фізиків представляли учні 10 класу: Андрійчук Дмитро, Левчук Роман, Лялюк Андрій, Слупко Владистав, Тимчук Олександр, Тіхонов Андрій.
Перед юними фізиками стояли непрості завдання: дослідити, як залежить частота обертання пелюсток радіометра від світлового потоку, описати процес падіння мотузкової драбини, яка складається з дерев’яних щаблів, що нахилені по черзі в різні боки, визначити залежність радіусу кривизни вигину стебла очерету від сили вітру, обраховувати максимальні розміри марлевих комірок, при яких вода залишатиметься у перевернутій пляшці, розділити скляні пластинки, між якими знаходиться тонкий шар води, сконструювати пристрій, який забезпечить безпечну "посадку" курячого яйця з висоти 2,5 м тощо.
Близько двох місяців учні готували завдання турніру, проробляли експерименти, знімали відео, монтували його, удосконалювали конструкції приладів, пояснювали та обгрунтовували отримані результати тощо. Допомагали у підготовці завдань Тацій Станіслав, Сахарчук Марія, Шульга Андрій. Педагогічний супровід під час опрацювання англомовних джерел здійснювала вчитель англійської мови Чайковська Людмила Михайлівна. Забезпечення приладами для експериментів, відшукання їх можливих аналогів чи замінників, технологічну підтримку експериментів здійснювала лаборант фізичного кабінету Богун Наталія Олексіївна.
До групи підтримки турнірної команди входили Остапчук Ася та Ятчук Леся, які супроводжували команду на підготовчих заняттях та турнірних боях.
За результами усіх турнірних боїв команда юних фізиків здобула ІІІ місце
За результами усіх турнірних боїв в індивідуальному рейтингу Лялюк Андрій та Слупко Владислав увійшли до числа кращих учнів області і були запрошені на відбіркові навчально-тренувальні збори учасників фінального етапу XXV Всеукраїнського турніру юних фізиків. 

 

Никитюк Віктор Миколайович, керівник команди, вчитель фізики

Переглядів: 399 | Додав: Roma | Дата: 03.11.2016 | Коментарі (0)

1 листопада відповідно до плану роботи відділу освіти, молоді та спорту Локачинської районної державної адміністрації на осінні канікули 2016 року відбувся семінар-практикум для педагогів-організаторів загальноосвітніх навчальних закладів «Роль педагога-організатора в організації національно-патріотичного виховання, формування громадянської позиції школярів». У районному семінарі взяли участь 17 педагогів із 23 шкіл району.Відкрила семінар директор районного Будинку школяра Войчук Л.Й. Методист РМК Макаревич М.В. у своєму виступі на тему «Системний підхід до організації національно-патріотичного виховання в контексті роботи педагога-організатора окреслила шляхи підвищення ефективності процесу організації патріотичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах. У процесі діалогу Макаревич М.В. наголосила на важливій ролі педагогів-організаторів в організації національно-патріотичного виховання. Велику зацікавленість у присутніх викликав обмін досвідом з проблемного питання Яцюк А.А із Старозагорівської ЗОШ І-ІІІст, Боць М.В., із Привітненської ЗОШ І-ІІІст., Віннік Л.Г. із Маньківської ЗОШ І-ІІІст., Коби Л.М. із Великоокорської ЗОШ І-ІІст. та Іванчук О.В. із Зубильненської ЗОШ І-ІІст. Присутні відвідали майстер-клас з виготовлення патріотичних сувенірів технікою бісероплетіння «Український віночок-обережик» ( Хамулка О.А, керівник гуртків районного Будинку школяра). Учасники семінару виробили  рекомендації щодо підвищення ефективності організації національно-патріотичного виховання у ЗНЗ.

                        

Переглядів: 459 | Додав: Roma | Дата: 03.11.2016 | Коментарі (0)

Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів