Четвер, 18.04.2024, 22:08
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2015 » Травень » 12

Сучасний навчальний заклад – відкрита соціально-педагогічна система, про яку сьогодні говорять як про сферу послуг. Ефективність роботи навчальних закладів залежить від рівня управлінської діяльності.
«Добре керувати навчально-виховним процесом – це означає досконало володіти наукою, майстерністю і мистецтвом». Ці слова Василя Сухомлинського актуальні і сьогодні і стали епіграфом до семінару директорів шкіл на тему: «Теоретико-методологічні засади формування професійного іміджу керівників ЗОШ», який проведено 7 травня на базі Павловичівської ЗОШ І-ІІІ ст.
Відкрила семінар начальник відділу освіти Семченкова С.А., яка зробила акцент на значенні формування позитивного іміджу для керівника, що безпосередньо впливає на імідж школи, яку він очолює.
Позитивний імідж школи неможливий без позитивного іміджу самого керівника. Імідж керівника – символ, код, засіб організації шкільного колективу для виконання поставлених завдань.
Саме керівник комплектує команду, формулює місію навчального закладу, визначає напрямки діяльності, а найголовніше – створює імідж своєї школи. Директор школи – це її візитна картка.
Про те, які управлінські здібності повинен мати керівник говорив у своєму виступі Остапйовський І.Є., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри управлінської діяльності ВІППО.
Досвідом роботи з проблемного питання поділилась директор місцевої школи Нерода О.В. Про роботу педагогічного колективу над вихованням особистості з активною громадянською позицією розповіла Дерефінка Н.З., заступник директора з навчально-виховної роботи. Вознюк Л.В., методист РМК, спільно з соціальним педагогом Мельничук Н.А. провели практичне заняття з елементами тренінгу на тему: «Психологічні аспекти формування іміджу сучасного керівника ЗНЗ».
Учасники семінару відвідали ряд уроків у вчителів-предметників і переглянули виступ учнівського колективу на тему: «Україна – моя Батьківщина», програму якого підготували Лавренюк Л.О., вчитель музики і Тур Т.П., педагог-організатор.
В ході круглого столу, підводячи підсумки роботи директори відмітили актуальність теми семінару і висловили вдячність дирекції і всьому педагогічному колективу Павловичівської ЗОШ за творчий підхід до організацій і проведення заходу.

                                

Переглядів: 518 | Додав: Roma | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів