Середа, 24.04.2024, 02:47
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 01
31 жовтня 2013 р. відбувся міжрайонний семінар завідувачів ЗОШ І ст. Іваничівського та Локачинського районів на тему: "Особливості організації навчально-виховного процесу в умовах малочисельної початкової школи" Завідувачі відвідали школи І ст. с.Женятин, с.Долинка, с.Лежниця, с.Бортнів, а також школу-гімназію смт.Іваничі. В семінарі взяла участь завідувач кабінету початкового навчання та дошкільного виховання Єндрущук С.М. 
Переглядів: 608 | Додав: Roma | Дата: 01.11.2013 | Коментарі (0)

29 жовтня на базі Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського і Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст. Волинським ІППО було проведено обласний семінар методистів районних (міських) методичних кабінетів, які опікають предмети природничого циклу на тему: "Методичний супровід формування та розвитку компетентності педагога шляхом самоосвіти". Роботу семінару розпочали з екскурсії музейними кімнатами Затурцівської ЗОШ. Відкрила семінар Григор'єва Н.В., завідувач відділу природничих дисциплін ВІППО, яка у своєму виступі розкрила проблему "Управління самоосвітньою діяльністю педагога в умовах безперервної освіти". Перед педагогами виступила методист відділу природничих дисциплін Кащенюк М.Р.. Про впровадження інноваційних аспектів в організацію методичної роботи з педагогічними кадрами в районі інформувала Журавлюк В.М., завідувач районним методичним кабінетом. Досвідом роботи з реалізації моделі творчого розвитку педагога та учня в умовах інноваційної освітньої діяльності поділився Кушнір М.А., директор Затурцівської ЗОШ. Інноваційні підходи до організації науково-методичної роботи з педагогами презентувала Бойко І.Б., заступник  директора з навчально-виховної роботи. Присутнім були запропоновані фрагменти слайд-фільмів "Покликані творчістю" і "Метод мудрого проекту". Мочеброда О.Є., вчитель географії, розповіла про використання проектних технологій в організацію навчально-виховного процесу. Учасники семінару переглянули учнівський проект "Вони також хочуть жити" (про кажанів), який був переможцем обласного конкурсу у 2013 р. і учасником Всеукраїнського в м. Ялті і "Сім чудес нашої місцевості".  Досвідом роботи з організації експериментально-дослідницької роботи школярів поділилась Марченко Є.П., вчитель біології. Керівники міжшкільних методичних об'єднань Коляда Л.О. (вчителів біології і хімії Затурцівського освітнього округу) і Матвіюк Н.Д. (вчитель географії Привітненського освітнього округу) розповіли про організацію роботи з формування компетентності педагога. Учасники семінару оглянули шкільний дендрарій і навчально-дослідні ділянки. Роботу у Маньківській ЗОШ І-ІІІ ст. розпочали із огляду озеленення території, внутрішніх приміщень, шкільної теплиці. Директор Кошицький І.О. акцентував увагу на значенні озеленення школи як фактора естетичної та екологічної культури учасників навчально-виховного процесу. З основними напрямками роботи навчального закладу зі створення умов для самореалізації особистості ознайомила Демедюк Л.В., заступник директора з навчально-виховної роботи. Вчитель біології Вознюк Л.В. презентувала роботу кафедри природничих дисциплін школи. До кожного із питань були підготовлені презентації. Для учасників семінару було організовано екскурсію в музей-садибу В.К.Липинського. (Пропонуємо окремі матеріали семінару: Притча про Вчителя. Суховерхова Л.П., презентація з досвіду роботи ММО вчителів географії, Привітненського освітнього округу). Фоторепортаж дивитися у Меню сайту "Фотоальбоми".

Переглядів: 723 | Додав: Roma | Дата: 01.11.2013 | Коментарі (0)

28 жовтня 2013 року відбулося виїзне засідання районного методоб'єднання  вчителів математики на базі музею академіка Михайла Пилиповича Кравчука, який знаходиться в селі Човниця Ківерцівського району.
Змістовну екскурсію по музею провела його завідуюча , вчителька-пенсіонерка місцевої школи, Лукашук Євгенія Семенівна.
Вона розповіла про життєвий і творчий шлях вченого, наукову і педагогічну спадщину, його роль у становленні математичної освіти в Україні, про співробітництво з науковим товариством імені Т.Г.Шевченка, про використання спадщини М.П.Кравчука при вивченні окремих тем  шкільного курсу математики.
Народився М.П.Кравчук  27 вересня 1892 року в селі Човниця Ківерцівського району.
Вчений-математик  став майже легендарною постаттю. Син неба, поет німого числа, лицар математики, творець музики чисел, титан математичної думки, корифей математики-ось неповний перелік тих епітетів, які сьогодні можна почути на його адресу. Адже ця людина є автором понад 180 наукових праць із різних галузей математики. А в 2001 році завдяки наполегливим пошукам науковця Качановського із США виявилося, що Михайло Кравчук стояв біля витоків винаходу першого в світі електронного комп'ютера. Ця наукова сенсація ще раз підтверджує те, що світ не лише пізнає Україну через ім'я Кравчука, але й має завдячувати йому у своєму поступі до прогресу.
Михайло Кравчук відстоював високий теоретичний рівень викладання математики з її практичною спрямованістю, використання наочності, формування чуттєвого досвіду дітей, пробудження прагнення до навчання.
Його ідеї є актуальними і для нас. Кредом  для нащадків «поета німого числа» мають бути слова:»Здібних учнів треба шукати, а точніше ростити. Я хочу довірити їм найзаповітніші думи, передати всі свої знання і досвід».
Багато нового та цікавого дізналися вчителі математики про цю легендарну особистість і її трагічну долю.
Хочеться подякувати голові райкому профспілки працівників освіти  Воткало Л.П. за фінансову допомогу в організації цієї поїздки.
 
Переглядів: 693 | Додав: Roma | Дата: 01.11.2013 | Коментарі (0)

Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів