Четвер, 28.03.2024, 13:36
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2013 » Травень » 08
24 квітня 2013р. на базі НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» відбувся обласний семінар керівників методичних об’єднань учителів правознавства «Головні підходи до формування громадянської компетентності старшокласників на уроках правознавства».
У роботі семінару взяли участь методист ВІППО Муляр О.П. та провідний спеціаліст відділу освіти Локачинської РДА Савчук Л.В.
Відкриття семінару розпочалося знайомством зі школою-гімназією. Директор школи Сахарчук О.Я. і її заступники Загорська О.І., Левчик Н.Г., Никитюк В.М. зустріли гостей і запросили їх на вітальну програму, яку представили учні НВК, учасники фольклорного ансамблю «Дивограй».
Основною подією обласного семінару було проведення уроку правознавства в 10–А класі на тему: «Сімейне право. Житлове право». Керівники методичних об’єднань районних  учителів правознавства та історії відвідали урок, який підготувала і провела вчитель вищої категорії, педагог за покликанням з великим стажем роботи Боць В.М.
На уроці використовувались інформаційно-комунікативні (учнівські презентації, обговорення відеосюжету) та інтерактивні («Займи позицію», «Мікрофон») методи роботи, технологія групового навчання. Учні показали високий рівень навчальних досягнень і предметних компетентностей, свою активну громадянську позицію.
Після уроку відбулася науково-практична конференція за серією книг газети «День» «Бронебійна публіцистика».
Конференцію було організовано вчителем історії Зінчук Л.В. В її роботі брали участь старшокласники гімназії Матулько Марія (11-Б кл.), Деркач Віктор (11-Б кл.), Загорський Віктор (11-А кл.), Тимчук Ангеліна (10-А кл.), Скакальська Катерина (10-А кл.), які виступали з доповідями і презентаціями творів української публіцистики ХІХ-ХХ ст. та діяльності їх авторів: М. Хвильового, В. Липинського, М. Костомарова, О. Ольжича. Учень 11-А кл. Загорський В. представив творчий портрет головного редактора газети «День», заслуженої журналістки України, випускниці Локачинської школи, автора ідеї видавництва книжкової серії Л.О. Івшиної.
Допомагали у підготовці конференції та оформленні її матеріалів учні-гімназисти Дриль Д.(11-А кл), Луцюк І.(11-А кл.), Новосад І.(11-А кл.), Дудко К. (11-А кл.), Демчук І.(10-А кл.).
Науково-практична конференція стала підсумком участі школярів гімназії та реалізації проекту «Бронебійна публіцистика - актуальний всеукраїнський проект» у Локачинській школі з метою формування громадянської компетентності та патріотичного виховання. 
На ній була присутня також журналіст Всеукраїнської газети «День» Наталія Малімон. Вона взяла інтерв’ю в учнів, учителів школи-гімназії та учасників обласного семінару. На сторінках газети «День» опублікована стаття «Ін`єкція» патріотизму  -  від «Дня» і Локачинських гімназистів».
По закінченні роботи конференції всім присутнім на згадку про Локачинську школу було вручено Великодні подарунки - символи духовного очищення напередодні величного християнського свята. Їх підготувала кафедра початкових класів, чим засвідчила свою підтримку колективної справи школи-гімназії.
Наступним етапом в роботі обласного семінару був «Круглий стіл» на тему: «Головні підходи до формування громадянської компетентності старшокласників на уроках правознавства».
За «Круглим столом» у методичному кабінеті  учасники семінару обмінялися думками щодо організації та проведення уроку правознавства та науково-практичної конференції, відмітили їх високий методичний і науковий рівень, подякували за роботу.
Методист ВІППО Муляр О.П. виступила по питанню викладання предмету правознавства, визначила його особливості у професійній школі, ознайомила учасників семінару з проектом нової шкільної програми, змінами у навчальних програмах на наступні навчальні роки, окреслила їх нові перспективи.
«Круглий стіл» завершився виступом Савчук Л.В., провідного спеціаліста відділу освіти Локачинської РДА. Вона ознайомила присутніх із системою методичної роботи в Локачинському районі, станом викладання шкільного предмету правознавства, висловила подяку учасникам семінару.
Після цього учасники обласного семінару переглянули презентації навчального закладу та кафедри суспільних дисциплін, з якими виступили директор школи Сахарчук О.Я. та заступник директора з науково-методичної роботи Левчик Н.Г. Вони підсумували результати роботи Локачинської школи-гімназії як навчального закладу нового типу та кафедри суспільних дисциплін.
Адміністрація НВК та вчителі кафедри суспільних дисциплін висловлюють вдячність методисту ВІППО Муляр О.П. та провідному спеціалісту відділу освіти Локачинської РДА Савчук Л.В. за сприяння в організації та підготовці до проведення семінару, а також творчому колективу Всеукраїнської газети «День» та її головному редактору Л.О. Івшиній за підтримку і турботу в справі громадянської освіти і виховання школярів, молодого покоління громадян України.
Переглядів: 880 | Додав: Roma | Дата: 08.05.2013 | Коментарі (1)

Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів