Четвер, 25.04.2024, 11:55
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2013 » Січень » 03
20 грудня в Національному центрі «Мала академія наук України» відбувся семінар-практикум «Інноваційні підходи в організації навчально-дослідницької діяльності учнів – членів МАН». У заході, метою якого було підвищення професійної компетентності науково-педагогічних кадрів Малої академії наук України, взяли участь 25 педагогів – керівників гуртків, секцій природничого і технічного напрямів Малої академії наук і вчителів загальноосвітніх закладів Волинської області, двоє з яких вчителі НВК „Локачинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія” – Барабошко С.А., вчитель біології, керівник секції МАН та Никитюк В.М., вчитель фізики.
Під час семінару-практикуму учасникам презентували найновіші методичні видання і ознайомили з програмами міжнародної співпраці, серед яких наукові школи з фізики для школярів-вихованців МАН та вчителів (CERN, Швейцарія),  виставка науково-технічних розробок і творчих робіт учнів МАН «Талант та інтелект» (Франція), «Німецько-український дитячий аерокосмічний університет» (Німеччина, Україна) та інші. Було також акцентовано увагу на тісній співпраці з провідними вищими навчальними закладами, науковими установами і організаціями, результатом якої є проведення очно-заочних профільних шкіл Малої академії наук України, реалізація проектів «Літо інтелекту» та «Наука ХХІ століття: перспективні напрями розвитку» і заснування спільних навчально-дослідницьких майданчиків. Метою таких заходів є формування потужного інтелектуально-навчального середовища і залучення до нього обдарованих дітей із різних регіонів України, в тому числі і з сільської місцевості, що дає їм змогу долучатися до високоякісної освіти та отримувати досвід проведення наукових досліджень.
Учасників семінару ознайомили з роботою пізнавального веб-проекту «Музейний портал», який дає змогу користувачеві не тільки дізнатися про різноманітні музеї, а й провести власний віртуальний тур визначними місцями. Оксен ЛІСОВИЙ, директор НЦ «МАНУ» також зазначив, що з допомогою «Музейного порталу» учні зможуть не лише оглянути експозиції, а й отримати інформацію для своїх досліджень. «"Музейний портал” – це можливість спонукати дітей до використання інтерактивних технологій у навчанні», – додав він.
Ключовим аспектом семінару-практикуму була презентація роботи лабораторного комплексу НЦ «МАНУ». У лабораторії МАНЛаб учасники ознайомилися із сучасним навчальним лабораторним обладнанням українських і світових виробників, а також можливостями організації навчально-дослідницької діяльності на основі новітнього устаткування. «Основною метою лабораторії МАНЛаб є створення для дітей можливості самостійно проводити дослідження, організувати для них дистанційний доступ до навчально-дослідницької роботи», – зазначив під час презентації лабораторії завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ» Ігор ЧЕРНЕЦЬКИЙ.
Під час роботи в лабораторії вчителі не тільки ознайомились з науковим обладнанням, а й з цікавістю брали участь у проведенні експериментів. Учасники навіть висловили сподівання про те, що з часом шкільні лабораторії будуть устатковані сучасним обладнанням, якого на сьогодні бракує.
Педагоги відзначили корисність проведення таких заходів, адже такі семінари-практикуми розширюють світогляд вчителів. Заступник директора НЦ «МАНУ» Тетяна ПЕЩЕРІНА наголосила, що Національний центр «Мала академія наук України» радо сприяє організації досліджень та наукової діяльності учням і вчителям, в т.ч. і дистанційно, подякувала всім за співпрацю і вручила сертифікати.  
Учасники семінару отримали унікальну можливість побачити приватну колекцію мінералів та скам’янілостей «Природничого музею», з якою напередодні ознайомилися через пізнавальний веб-проект «Музейний портал», і взяти участь в екскурсійному турі визначними місцями столиці.
Переглядів: 770 | Додав: Roma | Дата: 03.01.2013 | Коментарі (0)

19 грудня 2012 року на базі НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» відбувся обласний семінар вчителів української мови і літератури на тему «Формування соціокультурної компетентності учнів на уроках української мови і літератури».
У роботі семінару взяли участь методист ВІППО Сова О.О., методист відділу освіти Локачинської РДА Луньова В.Є.
З вітальним словом до присутніх звернулася методист ВІППО Сова О.О., яка визначила мету і завдання семінару. Директор НВК Сахарчук О.Я. виступила із презентацією НВК, заступник директора з науково-методичної роботи Левчик Н.Г. презентувала роботу кафедри вчителів української мови і літератури. Про методичний супровід вивчення української мови і літератури у Локачинському районі доповіла присутнім методист районного методичного кабінету Луньова В.Є.
Під час практичного туру учасники семінару відвідали урок української літератури у 10 класі на тему «Роль І.Я. Франка у розвитку драматургії і театру. Драма «Украдене щастя» – найвизначніший сценічний твір письменника» (вчитель Левчик Н.Г.) та урок розвитку зв’язного мовлення у 6 класі на тему «Усний твір-опис приміщення на основі особистих вражень у художньому стилі» (вчитель Бойко О. А.).
Після цього учасники семінару оглянули виставку «Вишивані обереги моєї родини», яку підготували учні 5-11 класів, та відвідали загальношкільне Свято вишиванки.
Закінчилася робота семінару засіданням круглого столу до 290-річчя від дня народження Г.С. Сковороди.
Переглядів: 766 | Додав: Roma | Дата: 03.01.2013 | Коментарі (0)

Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів