Четвер, 25.04.2024, 10:18
Вітаю Вас Гість | RSS

ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ
ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЛОКАЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода
Календар
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Форма входу

Головна » 2011 » Листопад » 11
25 жовтня 2011 року на базі навчально-виховного комплексу „Локачинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія” відбувся обласний семінар вчителів фізики (стаж роботи до 3-ох років) на тему: „Науково-методичні засади уроку розв’язування задач з фізики”. У роботі семінару брали участь: завідувач відділу фізико-математичних дисциплін ВІППО Савош В.О., начальник відділу освіти Локачинської райдержадміністрації Семченкова С.А., провідний спеціаліст відділу освіти Комар О.С., директор НВК Сахарчук О.Я., вчителі фізики району та області.
Традиційно відкрив семінар завідувач відділу фізико-математичних дисциплін ВІППО Савош Валентин Олексійович, який привітав усіх учасників семінару та побажав їм плідної роботи.
Ознайомивши присутніх із планом роботи, Валентин Олексійович запросив до слова начальника відділу освіти Локачинської РДА Семченкову Світлану Анатоліївну, яка познайомила учасників семінару зі станом освіти Локачинського району, проблемами сьогодення, перспективами розвитку.
Учасників семінару привітала директор навчально-виховного комплексу „Локачинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія” Сахарчук Оксана Ярославівна. Директор НВК коротко познайомила гостей із історією школи, основними здобутками її вихованців, педагогічним колективом, а також із вчителями фізики, які працюють в даній школі. Виступ директора супроводжувався цікавою презентацією – візиткою навчального закладу, що дало змогу учасникам семінару більш наочно познайомитись із НВК, його вчителями та учнями.
Практична частина семінару була проведена у кабінеті фізики.
Про формування життєвих ключових компетентностей на уроках фізики розповіла Прокопович Наталія Богданівна, голова районного методичного об’єднання, вчитель фізики Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К. Липинського. Зокрема звернула увагу на ключових компетенціях, які школа має формувати в учнів: соціальній, полікультурній, комунікативній, інформаційній, компетенції самоосвіти й саморозвитку та компетенції продуктивної творчої діяльності.
Никитюк Віктор Миколайович, заступник директора НВК з навчально-виховної роботи, вчитель фізики розглянув типи фізичних задач та методи їх розв’язку. У його виступі йшлося про роль та місце якісних, розрахункових, графічних та експериментальних, а також про особливе значення олімпіадних задач з фізики.
Більш детально на якісних задачах зупинився Мельничук Олег Антонович, директор Замличівської ЗОШ І-ІІІ ст., вчитель фізики.
Із розв’язуванням розрахункових задач графічним методом учасників семінару познайомив Денисевич Ярослав Анатолійович, вчитель фізики та інформатики НВК, розглянувши конкретні задачі з механіки.
Про роль та місце експериментальних задач у курсі фізики розповів Фенюк Іван Іванович, вчитель фізики Шельвівської ЗОШ І-ІІІ ст., продемонструвавши розв’язок кількох експериментальних задач.
Не лишилось поза увагою учасників семінару і питання використання інформаційно-комунікаційних технологій при розв’язуванні задач на уроках фізики, з яким виступив Дармофал Петро Олександрович, вчитель фізики та інформатики НВК, продемонструвавши на інтерактивній дошці основні можливості сучасних педагогічних програмних засобів з фізики для розв’язування задач.
Надзвичайно цікавим та змістовним виявився виступ Леуша Івана Олександровича, вчителя фізики Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №5, переможеця обласного, фіналіста заключного етапу конкурсу „Вчитель року-2009” у номінації „Фізика” на тему „Методика розв’язування задач дослідницького змісту”. Іван Олександрович познайомив учасників семінару із завданнями, що пропонуються на фізичних турнірах, та основними методами їх розв’язку.
На закінчення роботи обласного семінару виступив Савош Валентин Олексійович, завідувач відділу фізико-математичних дисциплін ВІППО. Тема його виступу – „Математичне моделювання у розв’язуванні фізичних задач. Валентин Олексійович розкрив суть поняття „модель” та роль математичного моделювання у розв’язуванні фізичних задач.
В обговорення кожної теми виступу активно включились молоді педагоги, що є позитивним наслідком семінару.
Під час заключного слова Савош Валентин Олексійович подякував організаторам семінару та виступаючим за активну та плідну роботу, побажав усім педагогам творчих злетів, наснаги у роботі та професійного зростання.
В свою чергу молоді вчителі подякували Савошу В.О. за організацію семінару, а також вчителям фізики району за підготовку та проведення семінару.
Фіналом обласного семінару вчителів фізики була екскурсія на Локачинське газове родовище, на якій вчителі фізики могли послухати цікаву та технічно насичену розповідь екскурсовода про запаси газу в районі, методи його очистки, вплив даного підприємства на екологію району.
Переглядів: 1385 | Додав: Roma | Дата: 11.11.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Наша адреса
45500, Волинська область, смт. Локачі, вул.Героїв Майдану, 37, e-mail: rmklokachi500@gmail.com
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів